28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Σάκκαρη – Γκαρσία 2-0: Μια Μαρία… όνειρο, στον τελικό της Γουαδαλαχάρα και έτοιμη για κούπα!

Σάκκαρη – Γκαρσία 2-0: Μια Μαρία… όνειρο, στον τελικό της Γουαδαλαχάρα και έτοιμη για κούπα!

By on 23 Σεπτεμβρίου, 2023 0 3358 Views

Η Μαρία Σάκκαρη σε… άλλο επίπεδο, κέρδισε εύκολα την Καρολίν Γκαρσία (6-3, 6-0) και αύριο πάει για την κατάκτηση του δεύτερου τρόπαιου της καριέρας της!

Η Μαρία Σάκκαρη είναι ένα βήμα από τον τίτλο στην Γουαδαλαχάρα!

Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε επίδειξη δύναμης στην Καρολίν Γκαρσία, κερδίζοντάς την με 2-0 σετ (6-3, 6-0 σε 71 λεπτά) για να περάσει στον τελικό του 1000αριου τουρνουά, εκεί όπου αύριο θα αντιμετωπίσει το Νο111 του κόσμου, την Καρολάιν Ντολχάιντ από τις ΗΠΑ! Και πέρυσι έπαιξε τελικό στο τουρνουά η Μαρία, όπου είχε χάσει από μία άλλη Αμερικανίδα, την Τζέσικα Πεγκούλα, σε ματς όμως που έγινε σε δύσκολες συνθήκες γι΄αυτήν αφού είχε αναγκαστεί να παίξει τον ημιτελικό 3 ώρες πριν.

Σήμερα, άγγιξε το… τέλειο καθώς έκανε μόλις 7 αβίαστα λάθη, τα λιγότερα που είχε φέτος σε ματς στο Tour.

Η Μαρία σέρβιρε εξαιρετικά σε ένα ακόμη ματς, «διάβασε» το παιχνίδι της Γαλλίδας με τα ανεβάσματά της στο φιλέ και έφτασε στον 9ο τελικό της καριέρας της (1-7 ρεκόρ) όπου πάει με τον αέρα του φαβορί. Είναι ο δεύτερος τελικός της φέτος μετά την Ουάσιγκτον.

Η Σάκκαρη δεν έχει χάσει σετ στο τουρνουά και με τη νίκη αυτή εξασφάλισε το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης την Δευτέρα, ενώ παράλληλα, ανέβηκε στο Νο10 στο race για το WTA Finals, μπαίνοντας για τα καλά στο κόλπο!

Κράτησε το break η Σάκκαρη και έκανε το πρώτο βήμα

Αν και βρέθηκε αντιμέτωπη με break point με το… καλημέρα, η Μαρία κράτησε το σερβίς της και έκανε το 1-0, έχοντας 7/8 πρώτα σερβίς.

Η Γκαρσία με 3 άσους ισοφάρισε σε 1-1, αλλά η Σάκκαρη παρά τα δύο διπλά λάθη αμέσως μετά, κέρδισε όλους τους πόντους που είχε πρώτο σερβίς και προηγήθηκε 2-1.

Μετά το change ήρθε και το πρώτο break στο ματς για την Σάκκαρη. Είχε τρεις ευκαιρίες συνολικά και στην τελευταία η Γκαρσία έκανε το λάθος, για να περάσει 3-1 μπροστά η Ελληνίδα, ενώ με love game ανέβασε το σκορ στο 4-1.

Η Γκαρσία κράτησε άνετα το σερβίς της, το ίδιο όμως έκανε και η Σάκκαρη, που με δύο άσους στο 7ο game, έφτασε στο 5-2.

Η Γαλλίδα με δυσκολία έμεινε στο σετ (5-3), με την Σάκκαρη να σερβίρει για να το κλείσει με 6-3.

Απόλυτη κυρίαρχος και στον τελικό με… bagel η Σάκκαρη

Η Γκαρσία ξεκίνησε με διάθεση να ανέβει στο φιλέ και να πιέσει την Μαρία, ωστόσο δεν κέρδισε κάτι από αυτό. Αντίθετα, δέχτηκε break αμέσως, αφού η Σάκκαρη βρήκε κάποιες καλές επιστροφές και την ανάγκασε σε λάθη και στο break point έκανε διπλό λάθος στο σερβίς, δίνοντας προβάδισμα στην Ελληνίδα τενίστρια.

Διαβάζοντας σωστά τα ανεβάσματα της Γκαρσία, η Σάκκαρη πήρε δύο σημαντικούς πόντους στο 30-30 και κράτησε το σερβίς της για το 2-0 και χωρίς να χάσει πόντο στο σερβίς της Γαλλίδας, έκανε νέο break για το 3-0!

Η Γκαρσία έφτασε με την σειρά της σε διπλό break point, η Σάκκαρη το έσβησε όπως και ένα τρίτο που βρήκε στη διάρκεια του game η Γαλλίδα, για να κάνει τελικά το 4-0.

Αμέσως ήρθε και το 5-0 αφού η Γαλλίδα δεν είχε υπομονή στο παιχνίδι της και έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, για να κλείσει το ματς στο σερβίς της η Μαρία, στο 4ο bagel της καριέρας της απέναντι σε Τοπ20 παίκτρια.