18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Super League: Επιστροφή στις νίκες ψάχνουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κόντρα σε Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα

Super League: Επιστροφή στις νίκες ψάχνουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κόντρα σε Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα

By on 24 Σεπτεμβρίου, 2023 0 2135 Views

Τέσσερις αναμετρήσεις διεξάγονται σήμερα για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League με την αυλαία να πέφτει τη Δευτέρα με το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει από την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League είναι φυσικά το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ τη Δευτέρα το βράδυ στη Λεωφόρο. Πριν από αυτό όμως, σήμερα Κυριακή (24/9) διεξάγονται τέσσερις αναμετρήσεις με την αρχή να γίνεται στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στις 17:00 στο φαληρικό γήπεδο ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στα τρίποντα απέναντι στη νεοφώτιστη Κηφισιά, η οποία προέρχεται από το εκπληκτικό 4-4 με τον Πανσερραϊκό. Ο Ολυμπιακός δεν ανακοίνωσε αποστολή. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τον τραυματισμό του Έσε στη μύτη, ενώ αναμένεται να προφυλαχθεί ο Ορτέγκα. Ο Ισπανός τεχνικός των ερυθρόλευκων είναι πιθανό να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό του σχήμα.

Για πρώτη φορά στην αποστολή της Κηφισιάς μπήκε ο Γκόμπελιτς. Τιμωρημένος είναι ο Οζέγκοβιτς, εκτός παραμένουν Νίνης και Πρίτσας ενώ στην αποστολή δεν βρίσκεται το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου των Βορείων Προαστίων, Λοΐκ Λαντρ. Σε αυτήν είναι οι Κρίστινσον, Βαφέας, Μποτία, Λούμορ, Παρράς, Γκόμπελιτς, Μασούρας, Σπίνος, Τσάπαν, Σμπώκος, Πέιος, Παπασάββας, Αντούνες, Ίλιεφ, Ιπαλίμπο, Κωνσταντακόπουλος, Τετέι, Σάντος, Μπιφουμά, Αντερέγκεν.

Μισή ώρα αργότερα (17:30) στο «Κλ. Βικελίδης» ο Άρης θέλει να πετύχει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα υποδεχόμενος τον ουραγό Παναιτωλικό, ο οποίος την περασμένη αγωνιστική γνώρισε βαριά ήττα με 0-5 στην έδρα του από τον Παναθηναϊκό.

Στην αποστολή των «κίτρινων» δεν βρίσκεται ο Ρουπ καθώς ο Γερμανός μέσος αντιμετωπίζει πρόβλημα στον μηνίσκο και δεν είναι ξεκάθαρο το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να επανέλθει στη δράση. Επίσης, εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Τζούρασεκ αλλά και ο Πάβιτσιτς. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Κουέστα, Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ματαρίτα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Βέλεθ, Νταρίντα, Βεστράτε, Ζουλ, Ντουκουρέ, Πάρντο, Μενέντες, Κάρλσον, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν, Ζαμόρα, Χριστοδουλόπουλος και Παναγίδης.

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναιτωλικού ενδέχεται να κάνει ο Μαυρίας, καθώς ο 29χρονος δεξιός μπακ-χαφ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Νοκ άουτ παραμένει ο Μλάντεν, ενώ πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Τσιγγάρα που έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Ο Μπακάκης που επέστρεψε πρόσφατα σε φουλ ρυθμούς επίσης δεν υπολογίζεται καθώς δεν βρίσκεται στο απαιτούμενο επίπεδο και εκ νέου έμεινε εκτός αποστολής, η οποία αποτελείται από τους εξής: Καπίνο, Οικονόμου, Καρέλης, Μπελεβώνης, Χουάνπι, Γκρατερόλ, Φρ. Ντουάρτε, Μπουζούκης, Βοΐλης, Ντίας, Ξενιτίδης, Τορεχόν, Μπ. Ντουάρτε, Σενγκέλια, Πέρες, Μαυρίας, Πέδρο, Μαλής, Λιάβας, Μπαλντασάρα.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v1hksjcjrlp&playlistId=v-cmhv0sfo8xnd

Στις 20:00 στο Πανθεσσαλικό στάδιο ο Βόλος, που αγνοεί ακόμα τη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος την περασμένη αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στον Βόλο δεν ανακοινώθηκε αποστολή ενόψει του σημερινού παιχνιδιού. Ο Κώστας Μπράτσος είχε αμφίβολους τους Μπαριέντος και Μραζ, οι οποίοι είχαν μείνει εκτός από το ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο, ενώ εδώ και εβδομάδες δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Μύγας.

Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν μπορεί να υπολογίζει στον Βίκο, ο οποίος έχει μικροενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, στον Αλάγκμπε που τραυματίστηκε στο φιλικό των Αρκάδων με την Κηφισιά και στον Ατιένθα που έχει κάποιες μικροενοχλήσεις. Από την άλλη στην αποστολή των κιτρινομπλέ επιστρέφει ο νεαρός εξτρέμ Ζουγλής, ο οποίος είχε χτυπήσει στο κεφάλι κατά την διάρκεια της προπόνησης πριν τον αγώνα με τον Άρη. Η αποστολή του Αστέρα: Παπαδόπουλος, Σγουρής, Γραμματικάκης, Γκαρθία, Χουχούμης, Καρμόνα, Καστάνιο, Άλβαρες, Γκρόζντανιτς, Χριστόπουλος, Zουκάνοβιτς, Μπαρτόλο, Μουνάφο, Σουρλής, Ντιαρά, Ζουγλής, Σίτο, Μιριτέλο, Ρεγκίς, Μάντζης, Καλτσάς.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v1hksjcjrlp&playlistId=v-cummcccqwodt

Το κυριακάτικο πρόγραμμα κλείνει στις 20:30 στους Ζωσιμάδες εκεί όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έχει ξεκινήσει αρκετά καλά τη σεζόν, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ ο οποίος έχει μείνει χωρίς νίκη στα τελευταία δύο ματς πρωταθλήματος προερχόμενος από ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ και από ισοπαλία στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη.

Ο Θανάσης Στάικος πήρε για πρώτη φορά στην αποστολή τον νεοαποκτηθέντα Έφορντ, ενώ ο Τζίνο ξεπέρασε τον τραυματισμό και είναι διαθέσιμος. Οι Μπεγκάλα και Μπιλμπάο βρίσκονται επίσης στην αποστολή, από την οποία απουσιάζουν οι τιμωρημένοι Τζίμας και Τσαούσης, οι τραυματίες Καραχάλιος, Ριένστρα και Κύρκος και ο Λέο για λόγους τακτικής. Η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: Κλέιμαν, Αθανασίου, Σούλης, Σόρια, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπορταγκαράι, Πανάγου, Ναούμης, Κιάκος, Μπιλμπάο, Μπεγκάλα, Λιάσος, Τζίνο, Έφορντ, Γκάρο, Μπάλαν, Ροσέρο, Παμλίδης, Κόντε, Α. Λώλης.

Χωρίς τον Εκόνγκ θα παίξει ο ΠΑΟΚ στα Ιωάννινα, καθώς ο στόπερ του «Δικεφάλου» έμεινε εκτός αποστολής. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Μιχαηλίδη, οπότε οι μόνοι «κλασικοί» κεντρικοί αμυντικοί που βρίσκονται στη διάθεση του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι οι Νάσμπεργκ. Κουλιεράκης. Για διάφορους λόγους δεν υπολογίζονται και οι Τσιγγάρας, Λύρατζης, Φελίπε Σοάρες, Αντόνιο και η αποστολή της ομάδας απαρτίζεται από τους Ζ. Ζίβκοβιτς, Κοτάρσκι, Ταλιχμανίδη, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ , Κουλιεράκη, Μπάμπα , Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μουργκ, Κωνσταντέλια, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Τζίμα και Σαμάτα.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας:

Ολυμπιακός – Κηφισιά (17:00) CosmoteSport 1
Άρης – Παναιτωλικός (17:30) NovaSports Prime
Βόλος – Αστέρας Τρίπολης (20:00) CosmoteSport 1
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ (20:30) NovaSports Prime

Δευτέρα 25/9
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (21:00) CosmoteSport 1