3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ένα σου ένα μου,Σεμέδο-Στεπίνσκι και ισόπαλο 2-2 το ντέρμπι Ομόνοιας -Άρη

Ένα σου ένα μου,Σεμέδο-Στεπίνσκι και ισόπαλο 2-2 το ντέρμπι Ομόνοιας -Άρη

By on 25 Σεπτεμβρίου, 2023 0 998 Views

Σεμέδο και Στεπίνσκι ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές που υπέγραψαν το ισόπαλο 2-2 στο ΓΣΠ μεταξύ της Ομόνοιας και του Άρη. Αμφότεροι σκόραραν και τα δύο τέρματα των ομάδων τους, με τον Σεμέδο να ανοίγει το σκορ στο 32’ και τον Πολωνό φορ να… απαντάει στο 38’, ενώ στο 72’ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Λεμεσού! Ο Σεμέδο ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, έφερε το ματς στα ίσα και έσωσε τον ένα βαθμό για την Ομόνοια αφού ο Άρης έχασε ευκαιρίες για να εδραιώσει τη νίκη του!

Το παιγνίδι

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους δύο τερματοφύλακες να έχουν από μία σπουδαία απόκρουση. Πρώτος στο 6’ ο Φαμπιάνο απόκρουσε το σουτ του Μπαμπίκα, ακολούθησε στο 8’ ο Βανά μετά από σουτ του Σεμέδο ο οποίος είχε υποδεχθεί την πάσα από τα αριστερά του δραστήριου Λέζιακς.

Στο 12΄ ο Λέζιακς είχε την εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά αλλά ο Κακουλλής από το ένα μέτρο μακριά από την εστία εντελώς μόνος, δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε.,

Ο Άρης έβγαζε θέματα στην άμυνα με την Ομόνοια να βρίσκει κενούς χώρους και να έχει την υπεροχή στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, με τους φιλοξενουμένους να μην έχουν την ταχύτητα μπροστά που μας συνήθισαν.

Και στο 32’ η ομάδα της Λευκωσίας βρήκε την άμυνα του Άρη σε ανισορροπία με τον Σεμεδό να υποδέχεται την κάθετη πάσα του Μπέζους, και από πλάγια αριστερά να κερδίζει τον Βανά για το 1-0!

Όμως το προβάδισμα της Ομόνοιας δεν κράτησε για πολύ καθώς ο Άρης βρήκε τις φάσεις άμεσα. Στο 34’ ο Γκομίς από κοντά έκανε το σουτ αλλά νικήθηκε από τον Φαμπιάνο, όπως έγινε και στο 37’ με σουτ του Στεπίνσκι. Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Μπαμπίκα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Στεπίνσκι έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει από τα χέρια του Φαμπιάνο και τη Λεμεσιανή ομάδα να ισοφαρίζει σε 1-1!

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το 1-1, με την Ομόνοια να ξεκινάει καλύτερα αλλά τον Άρη να έχει άμεσα τις απαντήσεις στο τέρμα των γηπεδούχων.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να έχει την πρώτη σπουδαία ευκαιρία, με τον Φαμπιάνο στο 54’ να αποκρούει το διαγώνιο δυνατό σουτ του Μπαμπίκα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μπαμπίκα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά με τον Στεπίνσκι να κάνει αμέσως το σουτ αλλά η μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Γενικότερα ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη με την Ομόνοια να προσέχει περισσότερο την άμυνά της και να προσπαθεί να βγει γρήγορα στην κόντρα εκμεταλλευόμενη τους κενούς χώρους που άφηναν οι φιλοξενούμενοι.

Όμως στο 72’ ο Άρης ήταν η ομάδα που έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση μετά από κλέψιμο, ο Κακόριν με μία φοβερή κάθετη έστειλε τον Στεπίνσκι απέναντι στον Φαμπιάνο ο οποίος δεν λάθεψε στο κοντινό πλασέ του.

Η πρώτη αντίδραση της Ομόνοιας ήρθε με ένα μακρινό σουτ του Κούσουλου που έφυγε μακριά πάνω από τα δοκάρια.

Ένα λεπτό αργότερα όμως το σουτ του ίδιου παίκτη έξω από την περιοχή ήταν πολύ πιο επικίνδυνο με τον Βανά να βγάζει σε κόρνερ και να κρατάει το 1-2 για την ομάδα του.

Στο 83’ ο Αλιούμ μετά από διώξιμο της άμυνας του Άρη, έκανε την κεφαλιά σχεδόν από το ύψος της περιοχής, με τον Βανά εκτός θέσης αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό ο Άρης είχε τεράστια φάση για να κάνει το 1-3. Ο Στεπίνσκι «σέρβιρε» εκπληκτικά με εξωτερικό φάλτσο, ο Στεπίνσκι απέναντι από τον Φαμπιάνο έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από τα δοκάρια.

Οι χώροι άνοιξαν καθώς η Ομόνοια ανέβηκε μέτρα, με τον Στεπίνσκι στο 85’ σε φάση αντεπίθεσης να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Στο 90΄ σε νέα αντεπίθεση, ο Μαγιαμπέλα έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Και αφού οι παίκτες του Άρη δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις ευκαιρίες τους, ο Σεμέδο στο 90’+1 υποδέχθηκε την κεφαλιά-πάσα του Ανσαριφάρντ και με δυνατό σουτ έφερε το παιγνίδι στα ίσα.

Άνοιξαν αρκετά οι χώροι μετά την ισοφάριση αλλά μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μίλετιτς, Λανγκ, Λέζιακς, Μάθιους, Χαραλάμπους (75′ Κασάμα), Κούσουλος (80′ Φράνσον), Μπέζους, Σεμέδο, Λοΐζου (75′ Αλιούμ), Κακουλλής (65′ Ανσαριφάρντ).
Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Ψάλτης, Κουλιμπαλί, Κασάμα, Αλιούμ, Φράνσον, Ανσαριφάρντ, Ζαχαρίου, Παναγιώτου, Ανδρέου, Προκοπίου.
ΑΡΗΣ: Βανά Άλβες, Μπρόρσον (30′ Γιαγκό/78′ Μαγιαμπέλα), Μουσούντα, Ουρόσεβιτς, Σανέ, Μπράουν, Σόκε (65′ Στρούσκι), Μοντνόρ (46′ Μπένγκτσον), Μπαμπίκα, Στεπίνσκι, Γκομίς (65′ Κακόριν).
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Γιαντάλ, Μπένγκτσον, Κακόριν, Σπόλιαριτς, Δημητρίου, Γιαγκό, Μπαγιαμπέλα, Στρούσκι, Ζακάρια, Σουμάνσκι. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κούσουλος, Λέζιακς / Μπράουν, Γιαγκό, Μαγιαμπέλα

ΣΚΟΡΕΡ: Σεμέδο (32′, 90+1′) / Στεπίνσκι (38′, 72′)
ΘΕΑΤΕΣ: 9545 εισιτήρια
Διαιτητής: Simovic Novak
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Piccinini Marco
AVAR: Σολωμού Δημήτρης
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας