7 Μαΐου, 2024
  • 7 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Αντσελότι: “Εγώ φταίω για την ήττα από την Ατλέτικο, δικό μου λάθος”

Αντσελότι: “Εγώ φταίω για την ήττα από την Ατλέτικο, δικό μου λάθος”

By on 25 Σεπτεμβρίου, 2023 0 985 Views

Ο Κάρλο Αντσελότι ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα της Ρεάλ στο ντέρμπι της Μαδρίτης κόντρα στην Ατλέτικο, τονίζοντας ότι η ομάδα του δεν υστερούσε επιθετικά, αλλά αμυντικά.

Ο Άλβαρο Μοράτα πέτυχε δύο γκολ κόντρα στην πρώην ομάδα του και οδήγησε την Ατλέτικο σε σπουδαία νίκη 3-1 επί της Ρεάλ στο derbi madrileño.

Το αποτέλεσμα αυτό συνιστά το πρώτο φετινό παιχνίδι όπου οι “μερένγκες” δεν νικούν σε οποιαδήποτε διοργάνωση, έχοντας κάνει το 6/6 μέχρι στιγμής.

Ο Κάρλο Αντσελότι τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι η ήττα είναι δικό του λάθος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για αποτέλεσμα. Ο Ιταλός τεχνικός επισήμανε ότι η ομάδα του αντιμετώπιζε πρόβλημα στην άμυνα κι όχι την επίθεση.

“Το πλάνο δεν άλλαξε Αλλά δεν ξεκινήσαμε καλά, δεν αμυνθήκαμε καλά κι όταν έγινε το 2-0 έπαιζαν ήδη το παιχνίδι που ήθελαν.

Τα τρία γκολ είναι φωτοτυπίες από λάθη των στόπερ που δεν είναι σε σωστή θέση στην περιοχή. Το γεγονός βέβαια, ότι η Ατλέτικο είναι από τις ομάδες που αμύνονται καλύτερα στην Ισπανία ήταν κάτι που επίσης, έκανε τη διαφορά.

Είναι δυνατοί στις μονομαχίες, δεν είναι εύκολο να βρεις χώρους. Υπήρξε έλλειψη αποτελεσματικότητας, αλλά υποστηρίζω ότι το πρόβλημα ήταν αμυντικό, όχι επιθετικό

Ο Μόντριτς δεν έχει κάνει καλό παιχνίδι, αλλά όπως κι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Προφανώς όταν κάτι δεν λειτουργεί είναι δική μου ευθύνη. Αλλά έχω μια πολύ δυνατή πλάτη (για να αντέξω την κριτική). Κανένα πρόβλημα. Η ανάληψη ευθύνης είναι το ελάχιστο. Είναι δικό μου λάθος”, δήλωσε ο Αντσελότι.