19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Αστέρας – Παναθηναϊκός 1-4: Εριξε το «κάστρο» με Αράο, Φώτη και τεσσάρα

Αστέρας – Παναθηναϊκός 1-4: Εριξε το «κάστρο» με Αράο, Φώτη και τεσσάρα

By on 28 Σεπτεμβρίου, 2023 0 1644 Views

Μετά από έξι χρόνια και επτά ματς χωρίς εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα, ο Παναθηναϊκός με σκόρερς τον MVP Αράο, τον Βέρμπιτς και τον Φώτη Ιωαννίδη με πέναλτι και καταπληκτικό «κερασάκι» στο 87′, νίκησε 4-1 στην Τρίπολη και επέστρεψε άμεσα στις επιτυχίες.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρατάχθηκε με εννιά αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του αθηναϊκού ντέρμπι. Κάτω από τα δοκάρια για πρώτη φορά φέτος ήταν ο Λοντίγκιν. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Πάλμερ με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Αράο, Τσέριν, Τζούρισιτς η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Βέρμπιτς, δεξιός ο Παλάσιος και στη κορυφή ο Σπόραρ.

Για τον Αστέρα Τρίπολης, ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο στην υπεράσπιση της εστίας. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Άλβαρες, δεξιά ο Καρμόνα. Καστάνιο και Χριστόπουλος οι δύο στόπερ. Μουνάφο και Ρόζντανιτς οι δύο κεντρικοί μέσοι. Στο αριστερό «φτερό» ο Μπαρτόλο, ο Ρεγκίς σε ελεύθερο ρόλο, ο Καλτσάς δεξιά και… φουνταριστός ο Μιρετέλο.

«Πράσινη» αρχή, απάντηση και έπειτα κυριαρχία του Τριφυλλιού

Ένα μικρό dejavu ήταν το ξεκίνημα του ματς για τον Παναθηναϊκό στη Τρίπολη. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς άνοιξε το σκορ με το… καλημέρα. Από σέντρα του Μλαντένοβιτς και επαφή του Αράο με το στήθος, σκοράροντας το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα. Στη συνέχεια, όμως, το προβάδισμα πετάχτηκε στα σκουπίδια. Πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το αθηναϊκό ντέρμπι. Δύο λεπτά αργότερα ο Αλβάρες «σέρβιρε» από αριστερά, ο Μλαντένοβιτς έχασε τον Καλτσά και ο 34χρονος εξτρέμ με κεφαλιά νίκησε τον Λοντίγκιν για το 1-1.

Από το γκολ αυτό μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου το σύνολο του Γιοβάνοβιτς κυριάρχησε. Εκμεταλλεύθηκε την πίεση ψηλά των Αρκάδων, έβγαλε ωραίες συνεργασίες στο build up και βρήκες πολλές προϋποθέσεις για να απειλήσει. Στο 31′ ο Παλάσιος από δεξιά έκανε την σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι ο Βέρμπιτς από δύσκολη γωνία έκανε το 2-1.

Η απόδοση των φιλοξενούμενων ανέβηκε κατακόρυφα και στο φινάλε του ημιχρόνου ο Κώτσιρας κέρδισε πέναλτι από τον Μπαρτόλο. Ο Παπαδόπουλος, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Σπόραρ και στην συνέχεια της φάσης είπε «όχι» στο εναέριο βολέ του Σλοβένου, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Με… Φωτάρα και τεσσάρα πέρασε από την Τρίπολη

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ ανώτερος, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, είχε μέχρι και 73% κατοχή μπάλας αλλά ο Παπαδόπουλος ήταν ανίκητος και είπε «όχι» σε τρεις στιγμές που είχαν οι φιλοξενούμενοι με Σπόραρ, Μλαντένοβιτς και Παλάσιος.

Από το 60′ μέχρι και το 70′ οι Αρκάδες έβγαλαν αντίδραση, οι «πράσινοι» έχασαν το μυαλό τους στον χώρο του κέντρου και ένιωσαν πίεση, έχοντας κακές αμυντικές αποφάσεις. Παρόλα αυτά δεν απειλήθηκαν και στο 80′ πέτυχαν το τρίτο γκολ που… καθάρισε το ματς. Ο Τζούρισιτς με υπέροχο κοντρόλ-ντρίμπλα κέρδισε το πέναλτι από τον Καρμόνα και ο Ιωαννίδης με φοβερή εκτέλεση έκανε το 3-1.

Ο Έλληνας φορ δεν σταμάτησε εκεί. Στο 87′ πέτυχε το γκολ της αγωνιστικής και ένα από τα γκολ της χρονιάς, όταν από τα τριάντα μέτρα και πλάγια θέση, είδε τον Παπαδόπουλο εκτός εστίας και με το αριστερό, διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Απίθανό γκολ από τον… Φωτάρα!