19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2:Άνοιξε το σκορ ο Πηλέας με πέναλτι,έχασε άλλο,πανηγύρισε νίκη

Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2:Άνοιξε το σκορ ο Πηλέας με πέναλτι,έχασε άλλο,πανηγύρισε νίκη

By on 28 Σεπτεμβρίου, 2023 0 1977 Views

Ο Πανσερραϊκός του Πάμπλο Γκαρσία προηγήθηκε δις με Πηλέα και Στάικο, ο μαχητικός ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε με Παντελάκη – Τσαούση, αλλά ο Αλέξιτς είπε την τελευταία λέξη στο 90′ χαρίζοντας επιπλέον τρεις βαθμούς (3-2) στα «Λιοντάρια» που είχαν χάσει και πέναλτι με τον Πηλέα!

Τι ματσάρα είδαμε στις Σέρρες! Ο Πανσερραϊκός επικράτησε 3-2 του ΠΑΣ Γιάννινα ύστερα από έναν αγώνα που «έσπασαν καρδιές» και κρίθηκε στο 90′, αποτέλεσμα που τον εδραίωσε στο πάνω μισό της κατάταξης.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τους Χόβαν στο τέρμα, τους Δεληγιαννίδη, Μπέργκστρομ, Αυλωνίτη, Πεταυράκη στην άμυνα από τα δεξιά, τους Στάικο, Ουεντραόγκο, Χατζηστραβό στον άξονα, τους Πηλέα, Μούργο στα «φτερά» και τον Αλεξιτς στο «9».

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους
Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε, Τσαούση στα «μετόπισθεν» από τα δεξιά, τους Καραχάλιος, Τζίνο στα «6αρο-8άρια», τους Τζίμα, Παμλίδη στα άκρα και τον Γκάρο κοντά στον φορ Κόντε.

Το 0-0 έγινε 1-1 σε μόλις 139 δευτερόλεπτα!

Σέντρα λοιπόν και η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους των οιωνών για όλους τους «ουδέτερους», αφού μέχρι το 11′ είδαμε ήδη δύο γκολ. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 9′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πηλέα – η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε ανατροπή του Χατζηστραβού από τον Καραχάλιο – και 139 δευτερόλεπτα μετά (από το 08′:15” ως το 10′:34”) ο Παντελάκης ισοφάρισε με κεφαλιά για τους φιλοξενούμενους, ύστερα από ωραίο στατικό του Τσαούση. Αυτόματα το ματς απέκτησε μία «άγρια ομορφιά» και είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι.

Ο Πανσερραϊκός τα «ηνία», έβγαλε φάσεις, ο Αλεξιτς έχασε το άχαστο και το 2-1 ήρθε… από το πουθενά

Κάπου εκεί όμως τα δεδομένα άλλαξαν. Ναι μεν η κατοχή ήταν μοιρασμένη (χοντρικά στα επίπεδα του 53%-47% για τον Πανσερραϊκό) τα «λιοντάρια» όμως έβγαζαν περισσότερη ενέργεια μέσα στο γήπεδο. «Πήραν» τον άξονα (ο Ουεντραόγκο ήταν πάρα πολύ καλός), πρέσαραν την πρώτη μπάλα των αντιπάλων τους και άπλωναν το παιχνίδι τους τόσο στα άκρα όσο και με κάθετη ανάπτυξη.

Με ανάλογο τρόπο, κλέψιμο ψηλά και άμεση μετάβαση, ο απείλησαν στο 17′ με τον Χατζηστραβό (λίγο πριν βρήκαν με πάνω-κάτω ανάλογο τρόπο και ένα καλό σουτ με τον Αλεξιτς), ενώ στο 24′ ο Αλεξιτς δεν βρήκε δίχτυα σε μία φάση όπου επιβεβαίωσε το απόφθεγμα πως «όλα μπαίνουν και όλα χάνονται». Τότε ο Αυλωνίτης πήρε σε κόρνερ την κεφαλιά, ο Κλέιμαν απέκρουσε και η μπάλα στρώθηκε στον Σέρβο φορ που από το μισό μέτρο και με τον Ισραηλινό πορτιέρε πεσμένο την έστειλε ψηλά άουτ.

Τελικά βρήκαν το γκολ σε μία ανύποπτη φάση, όταν στο 32′ ο Στάικος έπιασε ένα «χλιαρό» σουτ, ο πορτιέρε του ΠΑΣ έλεγχε την πορεία της μπάλας όμως δεν υπολόγισε σωστά και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του, ενώ θα μπορούσε εύκολα να την μπλοκάρει. Μέχρι την ανάπαυλα δεν άλλαξε κάτι και τα «λιοντάρια» ήταν μπροστά με 2-1 (8-2 οι τελικές).

Η είσοδος του Ροσέρο «ζωήρεψε» τον ΠΑΣ που έφτασε στο 2-2

Στο δεύτερο μισό η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο ΠΑΣ μπήκε καλύτερα, οι γραμμές του ήταν πιο κοντά, ενώ ο Πανσερραϊκός σα να ήθελε να του δώσει χώρο και να «χτυπήσει» στην κόντρα. Η ουσία όμως είναι πως ο «Αγιαξ της Ηπείρου» πήρε τον έλεγχο και σε αυτό βοήθησε αρκετά η είσοδος του Ροσέρο. Ο 26χρονος έβαλε στο 58′ «δύσκολα» στον Χόβαν και σε μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ του που ο Σλοβάκος γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ο Εραμούσπε στο 59′ πήρε από καλή θέση μία κεφαλιά που πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι «προειδοποιούσαν» πως επιθετικά «ζωήρεψαν» και στο 62′ έφτασαν στο 2-2, ύστερα από νέα ενέργεια του Ροσέρο και «γέμισμά» του που δεν «καθάρισε» η άμυνα των γηπεδούχων και η μπάλα έφτασε στον Τσαούση που με συρτό σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Η ιστορία μίας αλλαγής που δεν πραγματοποιήθηκε για λίγο και νέο πέναλτι για τον Πανσερραϊκό που αστόχησε ο Πηλέας

Κάπου εκεί ο Γκαρσία θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και ετοιμάστηκε για δύο αλλαγές, των Σοφιανού, Μασκανάκη αντί των Μούργου, Πηλέα. Ομως λίγο πριν σηκωθεί το ταμπελάκι ο Τζίνο ανέτρεψε τον Μούργο και καταλογίστηκε νέο πέναλτι για τον Πανσερραϊκό και στο 71′ ο Κύπριος ανέλαβε, όπως και στο πρώτο, την εκτέλεσή του. Αυτή τη φορά όμως δεν σημάδεψε σωστά, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ και τα «λιοντάρια» απώλεσαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα.

Εξαιρετική κάθετη του Πεταυράκη και ο Αλεξιτς το 3-2

Με αυτά τα δεδομένα μπήκαμε στην τελική ευθεία του αγώνα, όπου και η αναμέτρηση πήγε στη… δύναμη. Ο Πανσερραϊκός που είχε «γυρίσει» σε 4-4-1-1 «κέρδιζε» στημένα που δεν εκμεταλλεύονταν, ενώ ο ΠΑΣ έβγαινε στην κόντρα κυρίως με τον Ροσέρο αλλά του έλειπε η τελική πάσα για να βγάλει «καθαρή» φάση. Μέχρι που φτάσαμε στο 90′ όπου ο Πεταυράκης βρήκε πανέξυπνα και όμορφα τον Αλεξιτς κάθετα, η άμυνα των φιλοξενουμένων τον «έχασε» και ο Σέρβος φορ πλάσαρε εύστοχα στην κλειστή γωνία του 33χρονου πορτιέρε για το 3-2. Στα επτά λεπτά του έξτρα χρόνου οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμά τους, ενώ ο ΠΑΣ τελείωσε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καραχάλιου στο 90’+5′