11 Μαΐου, 2024
  • 11 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Γαλαζια η κορυφή !Ο Απόλλωνας με βολίδα Κοστακε κέρδισε τον Άρη

Γαλαζια η κορυφή !Ο Απόλλωνας με βολίδα Κοστακε κέρδισε τον Άρη

By on 30 Σεπτεμβρίου, 2023 0 883 Views

Προελαύνει ο Απολλωνας  και έπιασε κορυφή.
Οι γαλάζιοι νίκησαν 1-0 τον Άρη στο μεγάλο ντέρμπι. έφτασαν στους 12 βαθμούς, ανέβηκαν στην 1η θέση και περιμένουν.
Το χρυσό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε ο Κοστάκε με μια βολίδα εντός περιοχής στο 10ο λεπτό μη αφήνοντας περιθώρια στον Βανά για να αντιδράσει.
Από την άλλη οι πρωταθλητές έμεινα για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη (Ισοπαλία με την Παφος  FC, ισοπαλία με την Ομόνοια και ήττα από τον Αολλωνα και έχασαν νέο έδαφος.

Ο Απόλλωνας που παραμένει αήττητος (3 νίκες, 3 ισοπαλίες) έφθασε τους 12 βαθμούς και – τουλάχιστον προσωρινά – ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, έναν βαθμό πιο πάνω από τον Άρη (11β.) που δέχθηκε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι γαλάζιοι πήραν από νωρίς το προβάδισμα, στο 10′, με το παρθενικό γκολ του Κοστάκε με τη φανέλα της ομάδας της Λεμεσού και κράτησε το υπέρ του προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Ο Άρης, πριν από τον δεύτερο αγώνα των ομίλων του Europa League με τη Ρέιντζερς την ερχόμενη Πέμπτη, προσπάθησε να πιέσει στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν βρήκε τις λύσεις επιθετικά για να αλλάξει την κατάσταση. Περισσότερο ο Απόλλωνας θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ.

Η ομάδα του Σπιλέφσκι ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Σάβο, μετά από υπόδειξη του VΑR, στο 80’ για αγκωνιά πάνω στον Πεϊμπέρνς, εννέα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

ΑΡΗΣ (Αλ.Σπιλέφσκι): Βανά, Μουσούντα, Μποακί, Μπένγκστον (46′ Μοντνόρ), Μπράουν (46′ Σόκε), Κακόριν (62΄Γκομίς), Στεπίνσκι (70′ Ζακάρια) , Στρούσκι, Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Μπαμπίκα (62′ Μαγιαμπέλα)
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Γιαντάλ, Σπόλιαριτς, Δημητρίου, Γκομίς, Σανέ, Μαγιαμπέλα, Ζακάρια, Σόκε, Μόντνορ, Σουμάνσκι 

ΑΠΟΛΛΩΝ (Βλ.Μιλόγεβιτς): Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Πεϊμπέρνς, Πέρετζ (58′ Βαλμπουενά), Αμπντουραχίμι (58′ Βάργκα), Γιούρτσεβιτς, Χάμπος (88′ Σπόλιαριτς), Νταρικβά, Κοστάκε (73′ Φιλιώτης), Μάρκες (73′ Κρμέντσικ), Κολ
Στον πάγκο: Δημητρίου, Άδωνη, Τέκιε, Κρμέντσικ, Μαλεκκίδης, Χουσαΐν, Ποντικός, Σπόλιαριτς, Βαλμπουενά, Παναγιώτου, Βάργκα.

ΓΚΟΛ: 10′ Κοστάκε
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαμπίκα, Γκομίς/Νταρικβά, Αμπντουραχίμι, Κρμέντσικ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ζακάρια(80′)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 5.000

Διαιτητής: Sacchi Juan Luca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας