19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Βόμβα από την ΑΕΖ στο ΓΣΠ!Σόκαρε την Ομόνοια που γλύτωσε από την ήττα στο 88΄(3-3)

Βόμβα από την ΑΕΖ στο ΓΣΠ!Σόκαρε την Ομόνοια που γλύτωσε από την ήττα στο 88΄(3-3)

By on 7 Οκτωβρίου, 2023 0 681 Views

Απίστευτη ματσάρα στο ΓΣΠ με την ΑΕΖ να φεύγει τελικά με βαθμό κόντρα στην Ομόνοια  (3-3) και τους πράσινους να μένουν απογοητευμένοι και από το αποτέλεσμα και από την εμφάνιση.
Παλλικάρι η ομάδα του Λιάσου Λουκά κατάφερε να προηγηθεί με τον Κάστρο  στο 9’ και να παγώσει το ΓΣΠ. Θα μπορούσε μάλιστα να πετύχαινε και δεύτερο γκολ ειδικά στο α’ ημίχρονο που ήταν εξαιρετική αλλά βρήκε μπροστά της έναν απίστευτο Φαμπιάνο.
Ο Κακουλλης ισοφάρισε σε 1-1 και ο Σεμέδο το γύρισε με γκολάρα στο 48’ αλλά ο Σλόγκαρ στο 65’ έκανε το 2-2.
Μάλιστα στο 85’ οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου προβάδισμα με φοβερό σουτ του Σάντος αλλά ο Αλιούμ που μπήκε αλλαγή, στο 88ο λεπτό έσωσε τον βαθμό για την Oμόνοια διαμορφώνοντας το τελικό 3-3.

Αυτό που στοίχισε στην Ομόνοια ήταν τα πολλά αμυντικά λάθη άλλα και πολλές χαμένες ευκαιρίες στο β΄ημίχρονο κάτι που πλήρωσε στην αναμέτρηση.Φυσικά είναι άδικο να υποτιμήσουμε την εκπληκτική εμφάνιση της ΑΕΖ με τον Λιάσο Λουκά να κτυπά στα αδύνατα σημεία της Ομόνοιας ενώ στο Α΄ημίχρονο μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ. Το γεγονός ότι πέτυχε τρια γκολ και είχε ευκαιρίες για περισσότερα ενώ δέχθηκε την ισοφάριση λίγο πρινβ το τέλος δείχνει ότι δεν ειναι καθόλου τυχαία αυτό που πέτυχε στο παιχνίδι αλλά και οι εντυπώσεις που κέρδισε μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα στο πρώτο γκολ της Ομόνοιας η ΑΕΖ ζήτησε φάουλ αφού ο Ανσαριφάρντ κέρδισε την μπάλα και έδωσε ασίστ στον Κακουλλή αφού έσπρωξε τον αμυντικό της ΑΕΖ αλλά ο διιατητής δεν είδε παράβαση ούτε φυσικά ο Ροβέρτος Κώστα στο VAR.Είναι μια φάση που θα αναλυθεί και θα συζητηθεί.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Καλύτερα ξεκίνησε η Ομόνοια τον αγώνα που ασφαλώς έψαξε το γρήγορο γκολ για να αποβάλει το άγχος και λίγο έλειψε να τα καταφέρει αφού μόλις στο τρίτο λεπτό χάθηκε η πρώτη μεγάλη φάση στην αναμέτρηση για τους γηπεδούχους. Ο Ανσαριφάρντ με δυνατό σουτ απείλησε άλλα ο Μπέκερ ήταν αυτός που κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Ότι δεν κατάφερε ο Ανσαριφάρντ νωρίς στον αγώνα τα κατάφερε ο Κάστρο. Στο 9ο λεπτό η ΑΕΖ κατάφερε να ανοίξει το σκορ παγώνοντας το ΓΣΠ. Έκλεψε την μπάλα οι παίκτες της ΑΕΖ τροφοδότησαν τον Κάστρο και αυτός με δυνατό σουτ μακριά από την περιοχή παραβίασε την εστία της Ομόνοιας δίνοντας προβάδισμα στην νεοφώτιστη ομάδα.

Η απάντηση της Ομόνοιας ήταν άμεση. Στο 18ο λεπτό έγινε η πάσα στον Καρίμ Ανσαριφάρντ που κέρδισε την κατοχή της μπάλας και το γύρισμα του βρήκε τον Κακκουλή και αυτός με πλασέ κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Μπέκερ για να ισοφαρίσει για την Ομόνοια. Αυτό ήταν το έκτο τέρμα του Κύπριου επιθετικού και παράλληλα η δεύτερη ασίστ του Ανσαριφάρντ.

Η ΑΕΖ έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ όταν ο Κάστρο άλλαξε την μπάλα πολύ γρήγορα με τον Ντιγκινί το σουτ που έγινε από τον Κάστρο έπεσε σωστά στη γωνιά του και μάζεψε ο Φαμπιάνο. Η αναμέτρηση από εκείνο το σημείο πήρε έναν σαφώς πιο γρήγορο ρυθμό με τα λάθη όμως στην άμυνα της Ομόνοιας να έχουν και συνέχεια. Σε μια τέτοια φάση ο Χατζηβασίλης από λάθος της άμυνας των πρασίνων βρέθηκε απέναντι από τον Φαμπιάνο χωρίς όμως να καταφέρει να τον νικήσει. Η ΑΕΖ είχε μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου άλλες δυο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Ντιγκινί, στην πρώτη χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια ο Φαμπιάνο, ενώ στην δεύτερη η μπάλα σταμάτησε και στο δοκάρι της Ομόνοιας πριν κοντράρει στον Λέτσιακς και καταλήξει κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σωφρόνης Αυγουστή άλλαξε ολόκληρη την δεξιά πλευρά. Μάθιους και Σίμιτς πέρασαν εκτός και Ψάλτης και Λοίζου πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο. Η Ομόνοια κατάφερε να σκοράρει με τιν Σεμέδο πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο αφού μετά την πάσα του Ανσαριφάρντ και αφού διένυσε περίπου 30 μέτρα με έναν κεραυνό κατάφερε να τινάξει τα δίχτυα του Μπεκερ για να κάνει το 2-1. Στην επόμενη φάση όμως παρουσιάστηκαν και πάλι τα αμυντικά λάθη της Ομόνοιας αφού και πάλι ήταν η ΑΕΖ Κάστρο και Ρουίθ άλλαξαν γρήγορα την μπάλα χωρίς όμως ο Παστελής που έγινε κάτοχος της μπάλας να καταφέρει να ολοκληρώσει την προσπάθεια των συμπαικτών του.

Ότι δεν κατάφερε ο Παστελής το κατάφερε ο Σλόγκαρ. Στο 64 λεπτό ο Κάστρο πέρασε την μπάλα στο Χατζηβασίλη και αυτός στον Σλόγκαρ που με γρήγορη κίνηση κατάφερε να νικήσει τον Φαμπιάνο για να ισοφαρίσει σε 2-2. Η Ομόνοια στην συνέχεια πίεσε για να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ και έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 72 με τον Ανδρόνικο Κακκουλή ο οποίος αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα της ΑΕΖ το πλασέ του έφυγε πολύ έξω. Το ίδιο σκηνικό και στο 75ο λεπτό και πάλι με τον Κακκουλή η Ομόνοια να χάνει μοναδική ευκαιρία μετά από εξαιρετική πάσα του Μπέζους

Και όταν δεν μπορείς να σκοράρεις η μπάλα θα σε τιμωρήσει, αυτός είναι ο άγραφος νομος του ποδοσφαίρου. Στο 85ο λεπτό ο Σάντος κατάφερε να σκοράρει αφού πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και επιχείρησε το σουτ και ξεγέλασε τον Φαμπιάνο για να πάρει προβάδισμα η ΑΕΖ με 2-3. Ένα προβάδισμα που δεν κράτησε για πολύ αφού τρία λεπτά αργότερα ισοφάρισε με τον Αλιούμ, ο οποίος δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε σημαδέψει το δοκάρι.

To τελικό αποτέλεσμα ήταν 3-3 με την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή να μην μπορεί να χωνέψει πως χάθηκαν οι τρεις βαθμοί της νίκης.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους (46′ Ψάλτης), Σεμέδο (82′ Αλιούμ), Κακουλλής, Φράνσον (63′ Χαραλάμπους), Λέζιακς, Ανσαριφάρντ΄(70′ Μπέζους), Μπασιρού, Σίμιτς (46′ Λοίζου), Παναγιώτου, Μίλετιτς
Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Ψάλτης, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Κασάμα, Λοϊζου, Αλιούμ, Ζαχαρίου, Κούσουλος, Χαραλάμπους, Μπέζους

ΑΕΖ: Μπέκερ, Παστελλής, Ε.Αντωνίου, Σαρφό, Σλόγκαρ, Κάστρο, Ρέινολντς, Φράγκος (60′ Ρόχα Σάντος), Χατζηβασίλης, Ρουίζ, Ντιγκινί
Στον πάγκο: Μιλοσάβλιεβιτς, Ν.Στυλιανού, Χ.Αντωνίου,  Ρολντάν, Φοστάβε, Χριστοφή, Ρόχα Σάντος, Βάλντι, Μιχαηλίδης, Σιφνέος, Ιωσηφίδης, Γιουσούφ

ΓΚΟΛ: 18′ Κακουλλής, 48′ Σεμέδο, 88′ Αλιούμ/9′ Κάστρο, 65′ Σλόγκαρ, 85′ Σάντος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάθιους/Ντιγκινί

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 6.500

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Βασιλείου Αδάμος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης