18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • O Nτογκαλά ανέβασε το ΑΠΟΕΛ στην κορυφή!Στενή αλλά εύκολη νίκη κόντρα στον Οθέλλο

O Nτογκαλά ανέβασε το ΑΠΟΕΛ στην κορυφή!Στενή αλλά εύκολη νίκη κόντρα στον Οθέλλο

By on 7 Οκτωβρίου, 2023 0 321 Views

Ήταν φαβορί και το επιβεβαίωσε το ΑΠΟΕΛ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Οθέλλο έστω και πιο δύσκολα ίσως απ ότι υπολόγιζε αφού το σκορ ήταν εύθραστο μέχρι το τελικό σφύριγμα. Οι γαλαζοκίτρινοι συνάντησαν αντίσταση αλλά κέρδισαν πιο εύκολα από το στενό 1-0 χάρη στο τέρμα του Ντογκαλά.Πέτυχαν για πρώτη φορά μέσα στο 2023 τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και σκαρφάλωσαν στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά τις ισοπαλίες της Πάφου και της Ομόνοιας. Παιχνίδι λιγότερο έχουν Ανόρθωση, Απόλλων και Άρης.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μια ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Σε όλο το 45λεπτο το ΑΠΟΕΛ ήταν εμφανώς καλύτερο, είχε τον απόλυτο έλεγχο, δημιούργησε, έχασε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα του Ταουντούλ.

Οι γαλαζοκίτρινοι στο 5′ και στο 8′ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Βιγιαφάνες, με τον Αργεντινό να μην μπορεί να βρει το στόχο και να στέλνει σε ισάριθμες περιπτώσεις την μπάλα έξω.

Τη σκυτάλη πήρε ο Μαρκίνιος, ο οποίος στο 19′ έκανε καλό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Ταουντούλ, ενώ στο 34′ ο Εφραίμ, τρία λεπτά μετά που αντικατέστησε τον Τσεπάκ λόγω προβλήματος, δοκίμασε τον τερματοφύλακα του Οθέλλου και τον βρήκε σε ετοιμότητα.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ακόμα ένα σουτ του Εφραίμ, το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Αναγκαστική αλλαγή είχαν και οι γηπεδούχοι στο 22′ με τον Χριστοδούλου να παραχωρεί τη θέση του στον Ναρτίνι, ενώ πρόβλημα προέκυψε και με τον Λιπόμπε, ο οποίος αντικαταστήθηκε με την έναρξη του β’ ημιχρόνου.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ότι δεν κατάφερε σε 45+7 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, το πέτυχε με την έναρξη της επανάληψης το ΑΠΟΕΛ. Στο 52ο λεπτό οι γαλαζοκίτρινοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Ντογκαλά με κοντινή προβολή έλυσε το γόρδιο δεσμό και άνοιξε το δρόμο στην ομάδα του για την τρίτη σερί νίκη.

Οκτώ λεπτά μετά η ομάδα της Λευκωσίας λίγο έλειψε να… καθαρίσει το παιχνίδι με τον Μαρκίνιος, όμως, το δοκάρι του στέρησε το γκολ και ταυτόχρονα διατήρησε τον Οθέλλο στο παιχνίδι.

Στο 67′ ο Εφραίμ με πολύ καλό διαγώνιο σουτ υποχρέωσε τον Ταουντούλ σε δύσκολη απόκρουση, ενώ στο 71′ ο Ντάλσιο με σωτήρια επέμβαση σταμάτησε το κοντινό σουτ του Σανκαρέ που είχε πορεία προς την εστία του Μπέλετς.

Οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο η αποτελεσματική άμυνα των γαλαζοκιτρίνων, δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί η μεγάλη φάση, να απειληθεί σοβαρά ο Μπέλετς και το προβάδισμα της ομάδας.

Το τελικό 1-0 ανέβασε το ΑΠΟΕΛ στους 14 βαθμούς και στην κορυφή με παιχνίδι περισσότερο.

Οι συνθέσεις

Οθέλλος: Tαουντούλ, Σταμούλης (81′ Ανάγκ), Γιάνσεν, Ράμος (59′ Ουεσλάτι), Χριστοδούλου (22′ Ναρτίνι), Μπραμπίλα (81′ Ποπέσκου), Λιπόμπε (46′ Πέρεθ), Σανγκαρέ, Χατζηπασχάλη, Ζουνθαάρεν, Μαμαντού

Στον πάγκο: Τζιακουρής, Παναγιώτου, Ναρτίνι, Κυριάκου, Ποπέσκου, Κατσιατή, Καστάνας, Πέρεθ, Ανάγκ, Ουεσλάτι, Ιωάννου, Τζέρεμι

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς, Ντβάλι (46′ Κονσταντίνοφ), Βιγιαφάνες (78′ Καττιρτζής), Τσεπάκ (31′ Εφραίμ), Κρέσπο, Σούσιτς, Ντάλσιο, Μαρκίνιος, Σαρφό (69′ Σατσιάς), Ντογκαλά (78′ Πολυκάρπου).

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κίττος, Καραμανώλης, Εφραίμ, Καττιρτζής, Φετφατζίδης, Πολυκάρπου, Κονσταντίνοφ, Σατσιάς, Βρόντης.

Κίτρινες: Ναρτίνι / Ντογκαλά, Σούσιτς, Μαρκίνιος, Σατσιάς