3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Άρης λύγισε την λαβωμένη Ανόρθωση σε ένα συναρπαστικό ντέρμπι (2-3)

Ο Άρης λύγισε την λαβωμένη Ανόρθωση σε ένα συναρπαστικό ντέρμπι (2-3)

By on 8 Οκτωβρίου, 2023 0 8013 Views

Το…τρένο που ονομάζεται Αρης  πέρασε και από το «Αντώνης Παπαδόπουλος»! Η ομάδα της Λεμεσού επικράτησε της Ανορθωσης με 3-2, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη και ταυτόχρονα τερμάτισε το αήττητο της «κυρίας» που άρχισε για πρώτη φορά χωρίς το Γκερέρο και έχασε νωρίς τον Καστελ,.
Μέσα σε τέσσερα λεπτά ο Αρης  προηγήθηκε με 2-0 στο ξεκίνημα του αγώνα, αξιοποιώντας δύο λάθη της άμυνας της Ανόρθωσης,με γκολ του Γκομίς στο 8’ και του Μαγιαμπέλα στο 12. Η Ανορθωση αντέδρασε και ισοφάρισε με τους Τσίκο (41’) και Τζουλίου που μπήκε αλλαγή και στο ντεμπούτο του σκόραρε(ευτυχώς υπήρχε VAR και διόρθωσε το λάθος του βοηθού που υπέδειξε οφσάιντ) σαν έμπειρος φορ(64’), αλλά ο Αρης  πήρε εκ νέου το προβάδισμα με αυτογκόλ του Φερέρ στο 67’ και το διατήρησε μέχρι τέλους!

Ήταν η πρώτη ήττα της Ανόρθωσης στο φετινό πρωτάθλημα που την ρίχνει από την πρώτη θέση, εκεί που βρίσκεται από σήμερα ο Απόλλωνας με 15 βαθμούς ενώ ο Άρης έφτασε τους 14 βαθμούς.

Το παιγνίδι

Το παιγνίδι ξεκίνησε με την Ανόρθωση να προσπαθεί να κρατήσει μπάλα, αλλά μόλις στην πρώτη φάση του αγώνα ήταν ο Άρης που άνοιξε το σκορ.

Στο 8’ ο Φερέιρα έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, έφυγαν στην αντεπίθεση οι παίκτες του Άρη με τον Μπαμπίκα να κάνει το σουτ, τον Νεόφυτο Μιχαήλ να αποκρούει με το πόδι και η μπάλα Κτυπησε στον Κάργα για να στρωθεί στον Γκομίς που με δεύτερο σουτ να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Τρία λεπτά αργότερα η Ανόρθωση έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τον Φερέιρα να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Καστέλ από κοντά να κάνει στην κίνηση το σουτ αλλά η μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Στο επόμενο λεπτό όμως ήρθε η δεύτερη ψυχρολουσία για την Ανόρθωση. Ο Κάργας δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Μαγιαμπέλα ο οποίος έφυγε στον κενό χώρο και πλάσαρε εύστοχα τον Μιχαήλ για το 0-2.

Οι παίκτες της Ανόρθωσης μετά και την εξέλιξη αυτή αδυνατούσαν να κρατήσουν σωστά μπάλα και να γίνουν επικίνδυνοι, με τον Άρη να διαχειρίζεται με ευκολία το υπέρ του 0-2.

Όμως στο 41’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2 και να μπουν ξανά στο παιγνίδι. Ήταν ο όμορφος συνδυασμός από τα δεξιά, ο Χαραλάμπους από κοντά έκανε το παράλληλο γύρισμα και σε κενή εστία ο Τσίκο σκόραρε.

Το γκολ αυτό ανέβασε την αυτοπεποίθηση στους παίκτες της Ανόρθωσης αλλά ήταν ο Άρης που είχε την τεράστια ευκαιρία στη συνέχεια. Στο 45’+3 ο Μαγιαμπέλα υποδέχθηκε την πάσα από τον Γκομίς, και μόνος απέναντι στον Μιχαήλ έκανε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη να εκμεταλλεύεται τα δύο λάθη στην άμυνα της Ανόρθωσης από πολύ νωρίς και τον Τσίκο να βάζει την ομάδα του στο παιγνίδι με το τέρμα που πέτυχε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία πολύ άστοχη κεφαλιά του Γκασάμα στο 52’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Τεχέρα, με τον Άρη να έχει την πρώτη σπουδαία φάση στην επανάληψη, όταν ο Κακόριν μετά από σέντρα του Μπαμπίκα έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε μόλις δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μιχαήλ.

Η Ανόρθωση είχε την υπεροχή στα πρώτα στάδια της επανάληψης και στο 64’ έφερε το παιγνίδι στα ίσα με τον 17χρονο Τζούλιου ο οποίος υποδέχθηκε την κάθετη πάσα του Γκασαμα , απέφυγε τον Βανά και σε κενή εστία έκανε το 2-2 με το γκολ να μέτρα από το VAR !

Όμως οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν για πολύ, καθώς στο 67’ ο Άρης πήρε ξανά το προβάδισμα. Ήταν η εκτέλεση φάουλ του Νίκολιτς, ο Κακόριν έκανε το γύρισμα και ο Φερέρ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας πετυχαίνοντας αυτογκόλ, με την Ανόρθωση να κάνει δώρο και τρίτο τέρμα στους φιλοξενουμένους!

Εκεί που η Ανόρθωση θα έπαιρνε ψυχολογία με την ισοφάριση, ήρθε το 2-3 του Άρη που έφερε ξανά την ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους.

Οι χώροι άνοιξαν πολύ, με τον Στεπίνσκι στο 83΄ να απειλεί με ένα μακρινό σουτ αλλά να αποκρούει ο Μιχαήλ.

Στο 90’+10 ο Κάργας μετά από γύρισμα του Ουαγκέ έκανε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Πολυ μέτρια η διαιτησία γενικά σε όλο τον αγώνα

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μιχαήλ, Κάργας, Φερέρ, Ουαγκέ, Γκαρσία (90′ Μουσοντά), Τεχέρα, Χαραλάμπους (46′ Τζουλίου), Ιωάννου, Τσίκο (79′ Παρούτης), Φερέιρα (90′ Κορέια), Καστέλ (27′ Γκασαμά).
Στον πάγκο: Κεραυνός, Πισιήας, Μαρμούκ, Κορέια, Τιουνέ, Παρούτης, Γκασαμά, Αντωνίου, Κορρέα, Τζουλίου, Μουσοντά. 
ΑΡΗΣ: Βανά, Γιαγκό, Μουσούντα (52′ Μπρόρσον), Ουρόσεβιτς, Μποάκι, Σόκε, Στρούσκι (62′ Νίκολιτς), Μαγιαμπέλα, Μπένγκτσον (46′ Μοντνόρ), Μπαμπίκα (74′ Στεπίνσκι), Γκομίς (46′ Κοκόριν).
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Μπράουν, Κοκόριν, Σπόλιαριτς, Στεπίνσκι, Δημητρίου, Σανέ, Νίκολιτς, Μπρόρσον, Μοντνόρ, Σουμάνσκι. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσίκο, Τεχέρα (3η), Κάργας / Μπαγιαμπέλα (3η), Γκομίς (3η), Μουσούντα, Στρούσκι Μπρόρσον, Σόκε
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: 41′ Τσίκο, 64′ Τζουλίου / 8′ Γκομίς, 12′ Μαγιαμπέλα, 67′ Φερέρ (αυτογκόλ)
ΘΕΑΤΕΣ: 9500
Διαιτητής: Putros Santi Dhia Jirjis
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Dionisi Federico
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης