20 Μαΐου, 2024
  • 20 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Εφιάλτης μετά το 46΄, έσβησε το καλό Α΄ημίχρονο της Εθνικής στην Γεωργία.(Νέα ήττα με 4-0)

Εφιάλτης μετά το 46΄, έσβησε το καλό Α΄ημίχρονο της Εθνικής στην Γεωργία.(Νέα ήττα με 4-0)

By on 15 Οκτωβρίου, 2023 0 398 Views

Η Εθνική μας δεν απέφυγε την ήττα ούτε στην Γεωργία με βαρύ σκορ 4-0 παρόλο που στο Α΄ ημίχρονο ήταν  καλύτερη και με καλή εμφάνιση εδικαιούτο τουλάχιστον ένα γκολ. Η καλή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου όμως έσβησε με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου. Στο πρώτο σουτ δεχθήκαμε γκολ ,και σε λίγο το δεύτερο… Η ψυχολογία έπεσε και δεν ήρθε αντίδραση από τους διεθνείς μας απέναντι στους γηπεδούχους που με ανεβασμένη ψυχολογία έλεγχαν πλέον με άνεση το παιχνίδι και έφθασαν άνετα στο 4-0 διαγράφοντας το δικό τους μέτριο Ά ημίχρονο και το καλό της Κύπρου.

Μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο ήρθε ένα δεύτερο … εφιάλτης.

Τα γκολ για τους Γεωργιανούς πέτυχαν οι Κετεϊσβίλι στο 46ο λεπτό, ο Κβαρατσχέλια στο 58ο, ο Σεγκέλια στο 82ο και ο Μικαουτάτζε στο 90+5’ με πέναλτι.

 Το πρώτο ημίχρονο δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη αλλά ο αγώνας έχει δύο ημίχρονο και δυστυχώς δεν τελειώνει στο 45΄

Ήταν καλή η παρουσία της Εθνικής μας στο πρώτο ημίχρονο σε σχέση με τα προηγούμενα παιγνίδια, μάλιστα μπορούσαμε να προηγηθούμε με τον Χριστοφή (ήταν έκπληξη η απουσία του στην 11αδα αλλά ήταν πολύ καλός στο Α΄ημίχρονο)όταν νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε κοντινό πλασέ.

Δεχθήκαμε όμως το πρώτο τέρμα στο πρώτο λεπτό της επανάληψης και από εκείνο το λεπτό παραδοθήκαμε χωρίς να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι στο παιγνίδι.

Το 2-0 πέτυχε ο σούπερ σταρ της Γεωργίας, Κβαρατσχέλια, ο οποίος μόνος απέναντι στον Μολ πλάσαρε εύστοχα για το δεύτερο γκολ της Εθνικής του, και το τρίτο ο Σενγκέλια στο 82’ με δυνατό συρτό σουτ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μικαουτάτζε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για τους γηπεδούχους.

Το παιγνίδι

Η Εθνική μας μπήκε δυνατά στο παιγνίδι δείχνοντας διάθεση να πιέσει από ψηλά και στο 6΄ είχαμε την πρώτη μας ευκαιρία. Ο Χάμπος εκτέλεσε απευθείας το μακρινό φάουλ με τον Μαμαρντασβίλι να πέφτει στη δεξιά πλευρά του και να βγάζει σε κόρνερ κρατώντας το μηδέν.

Η Γεωργία απάντησε στο 11’ με σπουδαία φάση. Ο Ζιβζιβάτζε υποδέχθηκε την πάσα, και απέναντι από τον Μολ από τα πλάγια έκανε το σουτ αλλά έβγαλε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Εθνικής μας.

Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν νέα φάση. Ο Αζάροφ από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή μας, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μολ.

Η Γεωργία σταδιακά κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 22’ μία κεφαλιά του Κυπριανού δεν είχε καμία τύχη, όπως και ένα σουτ του Τσακβετάτζε στο 24’ με τη μπάλα να φεύγει απελπιστικά έξω.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κβαρατσχέλια έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Εθνικής μας, μπήκε στην περιοχή μας και έκανε ένα διαγώνιο σουτ το οποίο όμως δεν απείλησε την εστία του Μολ.

Στο ίδιο λεπτό ο Χριστοφή δοκίμασε ένα μακρινό σουτ το οποίο απέκρουσε ο Μαμαρντασβίλι.

Η Εθνική μας προσπαθούσε να βρει τους κενούς χώρους και στο 37΄είχαμε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουμε το σκορ. Ο Κάστανος με φοβερή κάθετη πάσα βρήκε τον Χριστοφή, ο οποίος από τα πλάγια έκανε το σουτ αλλά έβγαλε σε κόρνερ με τα πόδια ο Μαμαρντασβίλι.

Η Εθνική μας είχε ακόμα μία τελική, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Χάμπο να δοκιμάζει ένα φαλτσαριστό διαγώνιο μακρινό σουτ αλλά η μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο, με την Εθνική μας να έχει καλή παρουσία και κάποιες φάσεις για να πετύχει ένα τέρμα με σπουδαιότερη του Χριστοφή από το κοντινό του πλασέ.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την Εθνική μας. Ο Κβαρατσχέλια μόλις στο 46’ κινήθηκε παράλληλα με το τέρμα έξω από την περιοχή μας, έκανε τις ντρίμπλες και μετά το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει στον Ντανίλο που έβγαλε την άμυνα, όμως ο Κιτεϊσβίλι που έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε το νέο μακρινό σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της Εθνικής μας.

Μετά από αυτό το τέρμα η Εθνική μας για ακόμα μία φορά βρέθηκε ψυχολογικά πολύ κάτω με τους γηπεδούχους να έχουν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα.

Μάλιστα στο 58’ πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Κβαρατσχέλια, ο οποίος μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Τσακβετάτζε βρέθηκε απέναντι στον Μολ και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Το παιγνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο με την Εθνική μας να αδυνατεί να απειλήσει. Πρώτη μας τελική ήρθε στο 80’ με τον Κακουλλή να κάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα να φεύγει έξω.

Δύο λεπτά αργότερα όμως η Εθνική μας δέχθηκε και τρίτο τέρμα, με τον Σενγκέλια. Ήταν η γρήγορη επίθεση των γηπεδούχων με τους παίκτες της Γεωργίας να ανταλλάζουν ωραία τη μπάλα και τον Σενγκέλια με διαγώνιο συρτό σουτ να κάνει το 3-0.

Στο 88’ η Εθνική μας είχε την καλύτερή της ευκαιρία στην επανάληψη, με τον Κακουλλή από τα πλάγια να κάνει την εκπληκτική ντρίμπλα πάνω στον Κάσια και μετά να πλασάρει αλλά ο Μαμαρντασβίλι έβγαλε σε κόρνερ.

Μάλιστα στις καθυστερήσεις του αγώνα η Γεωργία κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Γκόγκιτς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μικαουτάτζε οποίος στο 90’+5 έγραψε το τελικό 4-0.

Βαριά ήττα για την Εθνική μας η οποία ήταν η έβδομη σε ισάριθμα παιγνίδια στα προκριματικά του EURO 2024.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Μαμουκασβίλι, Κάσια, Κβερκβέλια, Κοκορασβίλι, Κβαρατσχέλια (84′ Μεκβαμπισβίλι), Ζιβζιβάντζε (59′ Μικαουτάτζε), Κετεϊσβίλι (84′ Κβεκβεσβίλι) , Λοκοσβίλι, Αζάροφ (70′ Νταβιτασβίλι), Τσακβετάτζε (70′ Σεγκέλια).

Στον πάγκο: Λόρια, Γκουγκεσασβίλι, Καλαντάτζε, Νταβιτασβίλι, Λομπιανίτζε, Γκελασβίλι, Κβεκβεσβίλι, Αλτουνασβίλι, Σεγκέλια, Μεκβαμπισβίλι, Μικαουτάτζε, Βολκόβ

ΚΥΠΡΟΣ: Μολ, Καρώ, Ν. Ιωάννου (87′ Κορέια), Γκόγκιτς, Κούσουλος, Χριστοφή (70′ Κακουλλής), Χ. Κυριάκου (61′ Χαραλάμπους), Ντ. Σπόλιαριτς, Ανδρέου (46′ Αντωνίου), Κυπριανού, Κάστανος (70′ Λοίζου).

Στον πάγκο: Δημητρίου, Μιχαήλ, Αντωνιάδης, Χαραλάμπους, Κορέια, Λοίζου, Κακουλλής, Πηλέας, Αντωνίου, Ηλία, Κορρέα, Γαβριήλ.

ΓΚΟΛ: 46′ Κετεϊσβίλι, 58′ Κβαρατσχέλια, 82′ Σεγκέλια, 90+5′ Μικαουτάτζε (π.)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσακβετάτζε/Χριστοφή, Καρώ

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 10.000