18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Εκει ψηλά στην κορυφή!Πεντάρα ο Απόλλωνας και μόνος πρώτος

Εκει ψηλά στην κορυφή!Πεντάρα ο Απόλλωνας και μόνος πρώτος

By on 22 Οκτωβρίου, 2023 0 745 Views

Εκεί ψηλά στην κορυφή με 5άρα!
Αυτό που έπρεπε να κάνει το έκανε ο Απόλλωνας.
Οι «γαλάζιοι» επικράτησαν 5-0 της ΑΕΖ στο «Αμμόχωστος», πανηγύρισαν την τέταρτη σερί νίκη και επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ένα γκολ στο ξεκίνημα του α’ ημιχρόνου με τον Βαλμπουενά (γκολάρα στο 2ο λεπτό) και ένα στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου τα 30 δευτερόλεπτα με τον Μάρκες έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Μιλόγεβιτς να καθαρίσει το παιχνίδι και να επιστρέψει εκεί που βρισκόταν πριν αρχίσει η 8ης αγωνιστική.
Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Πέρετζ ο οποίος με άλλα δύο γκολ (το ένα με πέναλτι) για να μπει το κερασάκι στην τούρτα με το αυτογκόλ του Ρουιθ.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Βαλμπουενά άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα με μια τρομερή εκτέλεση φάουλ. Στο 14ο λεπτό ο Κολ πέρασε εκτός με αναγκαστική αλλαγή με τον Σπόλιαριτς να παίρνει την θέση του. Στο 23ο λεπτό ο Μαλεκκίδης έστειλε ψηλά έξω την μπάλα με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά. 2 λεπτά μετά με τον ίδιο τρόπο απείλησε ο Ντελμίρο, αλλά η φάση είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 30΄ ο Μάρκες έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Κοστάκε από τα δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις έξω. Στο 41΄ο Λέουβενμπεργκ απέκρουσε εύκολα ένα σουτ του Ρέινολντς. 2 λεπτά μετά ο Χάμπος έχασε τεράστια ευκαιρία όταν το σουτ του από καλή θέση πέρασε μόλις έξω! Στις καθυστερήσεις χάθηκε άλλη μια ευκαιρία με τον Μπέκερ να προλαβαίνει τελευταία στιγμή στην έξοδο τον Μάρκες.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το καλημέρα στην επανάληψη, ο Μάρκες έκανε το 0-2 για τον Απόλλωνα όταν ο Αμντουραχίμι του πέρασε μια εξαιρετική κάθετη στο 46ο λεπτό.

Στο 53΄ο Νταρίκουα έπιασε μια κεφαλιά, αλλά ο Μπέκερ με υπερένταση απομάκρυνε σε κόρνερ. 3 λεπτά μετά ο Μάρκες από κοντά αστόχησε και έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Στο 65΄ο Σιφναίος έκανε ένα καλό σουτ από κοντά, αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

Στο 69΄ο Βάργκα από πλάγια θέση έκανε το σουτ, αλλά ο Μπέκερ απομάκρυνε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση ο Μαλεκκίδης σημάδεψε το δοκάρι.

Στο 75΄ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Χρίστου πάνω στον Μαλεκκίδη. Ο Πέρετζ ανέλαβε την εκτέλεση και στο 76ο λεπτό έκανε το 0-3 για τους γαλάζιους.

Στο 82΄ο Σλόγκαρ είχε μια καλή προσπάθεια αλλά η μπάλα πέρασε έξω, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής είδε τον Λέουβενμπεργκ 2 λεπτά μετά να σταματά νέο του σουτ.

Στις καθυστερήσεις ο Μάρκες έχασε 3 ευκαιρίες για να φτάσει στο χατ τρικ, με την τελευταία απο τις 3 στο 90+1 να είναι η μεγαλύτερη αφού απο κοντά έστειλε την μπάλα έξω.

Στο 90+4΄ο Πέρετζ με όμορφο σουτ απο το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-4.

Μάλιστα πριν τελειώσει το παιχνίδι με αυτογκόλ του Ρουίθ έγινε το 0-5

ΑΕΖ: Μπέκερ, Παστελλής, Ε.Αντωνίου, Φοστάβε (46′ Γιουσούφ), Σλόγκαρ, Ντελμίρο, Ρόχα Σάντος (61′ Σαρφο), Κάστρο, Ρέινολντς (70′ Χρίστου), Φράγκος (46′ Ρουίθ), Χατζηβασίλης (46′ Σιφνέος)
Στον πάγκο: Μιλοσάβλιεβιτς, Στυλιανού, Κ.Αντωνίου, Σαρφό, Χριστοφή,Ματόνγκο, Μιχαηλίδης, Ρουίθ, Σιφνέος, Χρίστου, Ιωσηφίδης, Γιουσούφ

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Πεϊμπέρνς, Εκπολό, Νταρίκουα, Μαλεκκίδης, Κολ (13′ Σπόλιαριτς), Χάμπος, Βαλμπουενά (73′ Τέκιε), Αμπντουραχίμι (68′ Πέρετζ), Κοστάκε (68′ Βάργκα), Μάρκες
Στον πάγκο: Λοίζου, Δημητρίου, Σέλβικ, Άδωνη, Τέκιε, Πέρετζ, Χουσαίν, Ποντικός, Σπόλιαριτς, Φιλιώτης, Ρόμπισνον, Βάργκα

ΓΚΟΛ: 2′ Βαλμπουενά, 46′ Μάρκες, 76′ Πέρετζ (π.), 90+4′ Πέρετζ, 90+5′ Ρουίθ (αυτ.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάστρο/Νταρίκουα (3), Χάμπος

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 1.700

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ
ΑΕΖ: Αντωνίου, Ρέινολντς (2)
ΑΠΟΛΛΩΝ: Νταρίκουα, Τέκιε, Αμπντουραχίμι (2)

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης