3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • KOΠ:Το Κυπριακό ποδόσφαιρο θρηνεί το θάνατο του Κίκη Κωνσταντίνου

KOΠ:Το Κυπριακό ποδόσφαιρο θρηνεί το θάνατο του Κίκη Κωνσταντίνου

By on 25 Οκτωβρίου, 2023 0 1538 Views

Φωτογραφία από την επίσκεψη του Κίκη Κωνσταντίνου στην ΚΟΠ το 2022. Ήθελε να συμβάλει στη διοργάνωση της τελικής φάσης του EURO K17 2024 στην Κύπρο.

——————————————————————————————————–

Πένθος στο ποδόσφαιρο μας για την απώλεια του Κίκη Κωνσταντίνου που απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο,  ο Γενικός Διευθυντής και το προσωπικό της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Κίκης Κωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της 15χρόνης θητείας του στην προεδρία της Ανόρθωσης συνέδεσε το όνομα του με τεράστιες επιτυχίες και με τις πρωτοποριακές του ιδέες συγκαταλέγεται στους ανθρώπους που βοήθησαν στην αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας.

Για τις ενέργειες του που είχαν θετική συμβολή στο ποδόσφαιρο μας, ο Κίκης Κωνσταντίνου βραβεύτηκε το 1998 από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενώ το 2011 του απονεμήθηκε το Αριστείο της ΚΟΠ, βράβευση που συνδυάστηκε με την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ανόρθωσης.

Το Αριστείο απονεμήθηκε στον αείμνηστο Κίκη Κωνσταντίνου με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, ως  αναγνώρισης της συμβολής του στην σύγχρονη ιστορία της Ανόρθωσης αλλά και για τη γενικότερη προσφορά του στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Επί προεδρίας του στην Ανόρθωση πέραν από τις κατακτήσεις τίτλων, η ομάδα είχε να επιδείξει σπουδαίες πορείες στην Ευρώπη οι οποίες αποτέλεσαν προπομπό των επιτυχιών που ακολούθησαν.

Στα επιτεύγματα της παρουσίας του στην ηγεσία της Ανόρθωσης, καταγράφεται η ολοκλήρωση των έργων στο Αντώνης Παπαδόπουλος που αποτελεί την προσωρινή έδρα του σωματείου.

Τον Ιούλιου του 2022, ο  Κίκης Κωνσταντίνου είχε επισκεφτεί τα γραφεία της ΚΟΠ και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Γιώργο Κούμα μαζί με το Δήμαρχο της Αγίας Νάπας Χρίστο Ζαννέτο, θέλοντας και ο ίδιος να συμβάλει στη διοργάνωση της τελικής φάσης του UEFA EURO U17 που θα γίνει στην Κύπρο το 2024.