17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πάτησε ξανά κορυφή το ΑΠΟΕΛ .Κέρδισε και την Καρμιωτισσα με Ντογκαλα-Κβιλιταια

Πάτησε ξανά κορυφή το ΑΠΟΕΛ .Κέρδισε και την Καρμιωτισσα με Ντογκαλα-Κβιλιταια

By on 28 Οκτωβρίου, 2023 0 608 Views

Το ΑΠΟΕΛ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πανηγύρισε την 5η σερί νίκη.
Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν 2-1 της Καρμιώτισσας στο «Στέλιος Κυριακίδης» ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένουν τα αποτελέσματα της Κυριακής για να δουν που θα τους βγάλει η 9η αγωνιστική.
Ντογκαλά και Κβιλιτάια ήταν οι σκόρερ του ΑΠΟΕΛ  που πανηγύρισε άλλη μια νίκη και ικανοποίησε τον κόσμο του και ιδιαίτερα αυτούς που βρέθηκαν στο «Στέλιος Κυριακίδης» και βοήθησαν σημαντικά στο να έρθει αυτό το διπλό.
Το γκολ της Καρμιώτισσας ήρθε στο 90+9’ με πέναλτι του Σουκ.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις το πρώτο μέρος, με το ΑΠΟΕΛ να ελέγχει το παιχνίδι και την Καρμιώτισσα να στέκεται καλά αμυντικά, αλλά να είναι ακίνδυνη επιθετικά.

Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, η ομάδα της Λευκωσίας στη μοναδική καλή φάση που δημιούργησε στον αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μαρκίνιος έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ντονγκαλά με σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι κι ακολούθως στα δίχτυα του Ανέστη στο 23΄. Αρχικά, το παιχνίδι συνεχίστηκε, όμως μετά από παρέμβαση από το VAR κατακυρώθηκε το γκολ, αφού η μπάλα είχε περάσει ξεκάθαρα τη γραμμή του τέρματος των γηπεδούχων.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με αποτέλεσμα να μην διαφοροποιηθεί το σκορ.

B΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Χαμηλό τέμπο και στην επανάληψη, με το ΑΠΟΕΛ ωστόσο να είναι απόλυτα εύστοχο και να κάνει δύο τα τέρματά του στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε στο δεύτερο μέρος.

Γύρισμα του Ντονγκαλά από αριστερά, κεφαλιά του Κβιλιτάια και 2-0 για την ομάδα της Λευκωσίας στο 64΄. Αρχικά, ο σκόρερ είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ, όμως με παρέμβαση και πάλι του VAR κατακυρώθηκε σωστά το τέρμα του, αφού καλυπτόταν από αντίπαλο αμυντικό.

Απ’ εκεί και πέρα, όλα είχαν κριθεί, παρότι στο 90+9΄ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με πέναλτι του Σουκ. Η εσχάτη των ποινών είχε υποδειχθεί μετά από παρέμβαση του VAR για πάτημα του Φαουάζ στον Κύπρο Χριστοφόρου.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους φιλοξενούμενους να επικρατούν δίκαια και να φτάνουν σε μία επαγγελματική νίκη, συνεχίζοντας τόσο το νικηφόρο τους σερί όσο και την ανοδική τους πορεία.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Ανέστης, Μαλόνε, Ντούμπια (82΄ Θεοδώρου), Φουρ (73΄ Κατσαντώνης, Παντελή, Τσουκαλάς (85΄ Γκραντινάρου), Ρόσι (73΄ Νεοφύτου), Νιούπορτ, Χριστοφόρου, Σουκ, Μπενεζέτ (46΄ Ματθα

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Ανέστης, Μαλόνε, Ντούμπια, (81′ Θεοδώρου), Φουρ (73′ Νεοφύτου), Παντελή, Τσουκαλάς (85′ Γκραντινάρου), Ρόσι, (73′ Κατσαντώνης), Νιούπορτ, Χριστοφόρου, Σουκ, Μπενεζέτ (46′ Ματθαίου)
Στον πάγκο: Σπόλιαριτς, Άντος, Αβραάμ, Νεοφύτου, Μιχαήλ, Θεοδώρου, Γκραντινάρου, Αγγελή, Κατσαντώνης, Ματθαίου

ΑΠΟΕΛ Μπέλετς, Καραμανώλης, Κρέσπο, Ζέφτε (46′ Σατσιάς), Τσεπάκ, Πολυκάρπου,(70′ Βιγιαφάνες),Ντάλσιο, Σαρφό, (80′ Φαουάζ), Ντογκαλά, Μαρκίνιος, (63′ Δώνης) Γαβριήλ, (63′ Κβιλιτάια)


Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κίττος, Εφραίμ, Φαουάζ, Βιγιαφάνες, Κβιλιτάια, Σατσιάς, Τομανέ, Καττιρτζής, Βρόντης, Δώνης

ΓΚΟΛ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σουκ (3η), Ματθαίου, Σατσιάς, Καραμανώλης, Φαουάζ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 1898, το ΑΠΟΕΛ  τα 1841 και η Καρμιώτισσα τα 57

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ:
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Μαλόνε, Νιούπορτ, Παντελή, Κοβάσεβιτς, Σουκ, Ντούμπια (2)
ΑΠΙΕΛ Τσεπάκ (2)

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας
VAR: Αντωνίου Μενέλαος
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής: Κυριάκου Αγγέλα