11 Μαΐου, 2024
  • 11 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Stoiximan Super League: Παναθηναϊκός και Άρης για το δεύτερο σερί εντός έδρας «τρίποντο»

Stoiximan Super League: Παναθηναϊκός και Άρης για το δεύτερο σερί εντός έδρας «τρίποντο»

By on 29 Οκτωβρίου, 2023 0 834 Views

Η 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League συνεχίζεται σήμερα με τρία παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανσερραϊκό, ο Άρης τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στην Τρίπολη ο Αστέρας φιλοξενεί τη Λαμία.

Το κυριακάτικο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής ανοίγει στην πόλη της Αρκαδίας, εκεί όπου ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τη Λαμία στις 17:30. Οι Αρκάδες αγνοούν τη νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές και κοντράρονται με τη φορμαρισμένη Λαμία, η οποία προέρχεται από δύο συνεχόμενα τρίποντα που την ανέβασαν στην 6η θέση.

Ο Μίλαν Ράσταβατς μπορεί να υπολογίζει ξανά στον Ντιαρά, ο οποίος πλέον είναι στο 100% της ετοιμότητας του και μπήκε κανονικά στην αποστολή, ενώ επιστρέφει και ο Ατιένθα. Από την άλλη ο Σέρβος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει τον Καστάνιο, ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπως και τους γνωστούς απόντες Σίτο, Βίκο και Γκος. Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Σγουρής, Γραμματικάκης, Γκαρθία, Χουχούμης, Καρμόνα, Ατιένθα, Άλβαρες, Γκρόζντανιτς, Χριστόπουλος, Ζουκάνοβιτς, Ντιάρα, Μπαρτόλο, Μουνάφο, Σουρλής, Αλάγκμπε, Ζουγλής, Μιριτέλο, Ρεγκίς, Μάντζης, Καλτσάς.

Ο τεχνικός της Λαμίας, Λεωνίδας Βόκολος, όπως και την περασμένη αγωνιστική, δεν υπολογίζει ξανά στους Πάβλοβετς, Μούλα, Στάνκο και Τσιλιανίδη, στους μακροχρόνια απόντες Νάγκι και Σαραμαντά, ενώ εκτός έμεινε και ο Σαντάνα. Η αποστολή της Λαμίας: Χατζηεμμανουήλ, Κοσέλεφ, Τρόπουλος, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Σίντκλεϊ, Παπαδόπουλος, Αμαράλ, Κορνέζος, Βασιλαντωνόπουλος, Νούνιες, Μαρτίνεθ, Σλίβκα, Σιμόν, Μάλτσι, Τσιλούλης, Τζαγκόεφ, Λόνγκο, Καρλίτος, Τόσιτς, Ακούνια, Κοντονίκος.

Στις 19:30 στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα από τη Ρεν στο Europa League θέλει να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην έδρα του για το πρωτάθλημα μετά το 5-0 επί του Ατρόμητου απέναντι στον Πανσερραϊκό. Οι «πράσινοι» πλέον πέρασαν στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την απόφαση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που οδηγήθηκε σε διακοπή. Από την άλλη πλευρά η ομάδα των Σερρών μετά από δύο διαδοχικές νίκες δυσκόλεψαν τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, αλλά ηττήθηκαν στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων.

Με τις γνωστές απουσίες και χωρίς επιπλέον προβλήματα θα υποδεχθεί τον Πανσερραϊκό ο Παναθηναϊκός. Εκτός αποστολής έμειναν πέραν του τραυματία από την κροτίδα στο ντέρμπι του Φαλήρου, Χουάνκαρ και οι Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν. Η αποστολή των πρασίνων: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Λίλο, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς.

Ο Μασαρίποφ που εντάχθηκε στις προπονήσεις του Πανσερραϊκού πριν από μερικές μέρες μπήκε για πρώτη φορά στην αποστολή των «λιονταριών». Εκτός έμειναν οι Στίνα και Ντάνκερλουι που δεν είναι 100% έτοιμοι ακόμη και ο τιμωρημένος Πεταυράκης. Ο Πάμπλο Γκαρσία πήρε 21 ποδοσφαιριστές στην αποστολή: Χοβάν, Κατσίκας, Τσιλιγγίρης, Αυλωνίτης, Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρεμ, Χάγιεκ, Πηλέας, Δεληγιαννίδης, Θυμιάνης, Στάϊκος, Ουεντραόγκο, Μορέϊρα, Τομάς, Μούργος, Χατζηστραβός, Μασκανάκης, Άλεξιτς, Γούλερι, Μπαιροβιτς, Μασαρίποφ.

Μια ώρα αργότερα (20:30) ο Άρης μετά την αγχωτική νίκη του επί του Πανσερραϊκού θέλει να φτάσει σε ακόμα μια εντός έδρας επικράτηση υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος φεύγει με άδεια χέρια τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές ψάχνοντας βαθμούς για να αναπνεύσει.

Για τον Άρη δεν θα είναι διαθέσιμος ο Ματαρίτα λόγω ενοχλήσεων. Έτσι προστέθηκε στην πλούσια λίστα των απόντων καθώς εκεί ήδη βρίσκονται οι Ρουπ, Ζουλ, Σαβέριο, Μάνου Γκαρθία, Βέλεθ και Δεληζήσης. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Κουέστα, Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Οντουμπάτζο, Φατόρε, Φαμπιάνο, Φεράρι, Μπράμπετς, Νταρίντα, Βερστράτε, Τζούρασεκ, Πάβιτσιτς, Ντουκουρέ, Πάρντο, Μενέντες, Κάρλσον, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν, Ζαμόρα, Χριστοδουλόπουλος και Παναγίδης.

Χωρίς τον Γκάρο θα παίξει ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έμεινε για λόγους τακτικής εκτός αποστολής. Αντίθετα ο Θανάσης Στάικος συμπεριέλαβε τον «νέο» Εφορντ, όπως και τον Λεό. Η αποστολή του «Αγιαξ της Ηπείρου» είναι η εξής: Κλέιμαν, Αθανασίου, Σούλης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Μπορταγκαράι, Κιάκος, Τσαούσης, Σόρια, Λιάσος, Καραχάλιος, Ριένστρα, Λέο, Τζίνο, Τζίμας, Πανάγου, Μπάλαν, Παμλίδης, Ροσέρο, Κόντε, Εφορντ. Εκτός, για διάφορους λόγους, έμειναν και οι Μπιλμπάο, Μπεγκάλα, Αλ. Λώλης, Ν. Λώλης, Μίνα, Τσίρης, Ναούμης, Κύρκος και Βρακάς.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας:

KΥΡΙΑΚΗ (29/10)

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία (17:30) NovaSports Prime
Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός (19:30) CosmoteSports 1
Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα (20:30) NovaSports Prime

Δευτέρα (30/10)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (19:30)
ΟΦΗ – Ολυμπιακός (21:30)