3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Δεν ήταν δική μας η απόφαση για τα δύο γήπεδα. Αν ήταν από το χέρι μου θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα

Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Δεν ήταν δική μας η απόφαση για τα δύο γήπεδα. Αν ήταν από το χέρι μου θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα

By on 3 Νοεμβρίου, 2023 0 1086 Views

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ και αναφέρθηκε στην άρνηση της νομικής υπηρεσίας ώστε να δοθούν Μακάρειο και «Στέλιος Κυριακίδης», σε Ομόνοια και Πάφος FC αντίστοιχα.

Αναλυτικά:

Για το ότι δεν θα δοθούν: «Μιλούσα για το «Στέλιος Κυριακίδης», γιατί κάποιος δημοτικός σύμβουλος, φίλος, είπε δύο-τρεις φορές «δώστε μας το να το φτιάξουν οι επενδυτές» και όφειλα να απαντήσω. Δεν είναι κάτι νέο. Είναι από τον Αύγουστο που ενημερώσαμε με επιστολή πως δεν μπορούμε να τους δώσουμε το γήπεδο. Η Πάφος FC γνώριζε από τις 2/8/2023. Δεν το είπα εκεί ως αποκάλυψη και η Πάφος FC το άκουσε για πρώτη φορά από τα Μέσα. Από τη νομική υπηρεσία ζητήσαμε γνωμάτευση για το «Στέλιος Κυριακίδης». Η Ομόνοια ζήτησε μια συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας μετά από αίτημα της Ομόνοιας, υπήρχε επιστολή που ο υπεύθυνος ανέφερε ότι δεν βλέπει να υπάρχει θέμα συζήτησης»

Γιατί δεν μπορεί να δοθεί γη για τα γήπεδα; «Είναι οκτώ σελίδες το σκεπτικό της απόφασης. Την έχω μπροστά μου αλλά δεν μπορώ να πω το οτιδήποτε. Είναι εμπιστευτικό και γι’ αυτό μέχρι τώρα δεν τοποθετηθήκαμε».

Αν θα βοηθήσει η Πολιτεία για να αναβαθμιστούν τα γήπεδα: «Έχω μια άποψη και θα την επαναλάβω. Την είπα και στον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Αν περνούσε από το χέρι μου το Μακάρειο θα το κατεδάφιζα, θα έκανα φοιτητικές εστίες και θα έφτιαχνα ένα άλλο γήπεδο, χωρητικότητας δύο-τρεις χιλιάδων για τις προσφυγικές ομάδες. Το Μακάρειο έφαγε τα ψωμιά του όπως λέμε. Το Μακάρειο πρόσφερε πολλά, το να κάνεις διάφορα πράγματα σε ένα γήπεδο που δεν είναι εντελώς ποδοσφαιρικό δεν είναι και η καλύτερη λύση, αλλά αποφασίζει η πολιτεία και ότι αποφασίσει εμείς θα το σεβαστούμε».

Για το «Στέλιος Κυριακίδης»: «Ήταν άνθρωποι του προέδρου Χριστοδουλίδη. Συμφωνήθηκε να παραταθεί η ανακατασκευή του ταρτάν για ένα χρόνο, μέχρι τον επόμενο Μάιο. Η Πάφος FC προς τιμήν της ανέλαβε όλα τα έξοδα. Τον ερχόμενο Μάιο όταν τελειώσει το πρωτάθλημα θα αρχίσουν οι εργασίες. Έπεσε στο τραπέζι και η δημιουργία αγωνιστικού στίβου στη Γεροσκήπου και δυστυχώς όταν έγινε, κάποιοι έκαναν τεράστιο λάθος και από 417 μέτρα έγινε 400 μέτρα».

Το σχόλιο του για την Ομόνοια και την  Πάφος FC: «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το Μακάρειο και το «Στέλιος Κυριακίδης» δεν θέλουμε να τα δώσουμε γιατί είναι η Ομόνοια και η Πάφος, πλανώνται πλάνην οικτρά. Αν μου πει αύριο η πολιτεία να αποφασίσω εγώ θα πάρω την απόφαση μου και μετά αν είμαι λάθος να με διώξουν, όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, δεν έχουμε εκτελεστική απόφαση».

Για το αν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή σχετικά με τις εργασίες του «Στέλιος Κυριακίδης» ή αν όντως θα αρχίσουν τον ερχόμενο Μάιο: «Βουλευτής της Πάφου είπε ότι είμαι ο χειρότερος πρόεδρος του ΚΟΑ γιατί θα έκλεινε το γήπεδο λόγω του ταρτάν, αλλά μετά που καταφέραμε μια συμφωνία και δεν έκλεισε το γήπεδο δεν βγήκε να πει οτιδήποτε άλλο, δεν πειράζει δεν είναι αυτό το θέμα. Η συμφωνία για να αλλάξει πρέπει να κάτσουν όλοι οι φορείς και να το αποφασίσουν. Εμείς δεν θέλουμε να «εκδικηθούμε» ή να κάνουμε κακό στην Πάφος FC με αυτή την κίνηση για το γήπεδο. Εκείνο που μας ενδιαφέρει εμάς είναι ότι τα παιδιά, οι αθλήτριες, οι αθλητές της Πάφου που είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο, ταξιδεύουν καθημερινά μακριά για να κάνουν προπόνηση, δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε αυτά τα παιδιά που ταλαιπωρούνται καθημερινά».