5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝ:Θα δουλέψουμε για να κατακτήσουμε τα πάντα!Είναι μια πρόκληση για εμένα

ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝ:Θα δουλέψουμε για να κατακτήσουμε τα πάντα!Είναι μια πρόκληση για εμένα

By on 15 Νοεμβρίου, 2023 0 642 Views

Η ΑΕΚ παρουσίασε τον νέο προπονητή της, Ραν Μπεν Σιμόν.
Οι δηλώσεις του Ισραηλινού κόουτς:
Αρχικά: «Θα πω μερικά λόγια για το ήθος. Πριν από ένα μήνα, όταν άρχισε ο πόλεμος στην πατρίδα μου είχα δεχθεί κλήσεις να επιστρέψω στην Κύπρο με την οικογένεια μου . Δεν το φανταζόμουν πως ένα μήνα μετά θα ήμουν εδώ και να δουλέψω. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Ευχαριστώ τον Τσάβι, τον Εύμαιο και τη διοίκηση. Έρχομαι από μια δύσκολα περίοδο που επικρατεί στη χώρα μου. Δεν μπορεί κανείς να κοιμηθεί ήσυχος. Προσευχόμαστε καθημερινά για να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους και να τελειώσει όλο αυτό. Ήρθα εδώ για να δουλέψω. Βρήκα μια πολύ καλή ομάδα. Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και για τη διοίκηση και για τον κόσμο. Θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε περήφανους. Θα δουλέψουμε για να κατακτήσουμε τα πάντα. Ανυπομονώ να αρχίσω. Είναι μια πρόκληση για εμένα. Ξέρω ένα πράγμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Όλτρα γιατί ανέλαβα μια έτοιμη ομάδα».
Για την ψυχολογία και τι βρήκε στην ομάδα: «Είναι ένα σημαντικό κομμάτι αλλά παίζει ρόλο και η τακτική και η συγκέντρωση. Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου για να μιλήσω τι βρήκα στην ομάδα γιατί είναι πολύ νωρίς. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Θα αποφύγω να μιλήσω με κλισέ. Τώρα γνωρίζω καλύτερα την ομάδα και όταν είμαι έτοιμος θα το κάνω. Κάναμε μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Απολλωνα  αλλά αυτή είναι η αρχή του ταξιδιού μας».
Αν θα αλλάξει τη φιλοσοφία που υπήρχε με τον Χοσέ Λουΐς Όλτρα: «Πρέπει να κάνω αλλαγές αλλά υπάρχουν και πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε. Αυτά θα τα δούμε με την πάροδο του χρόνου».
Τι άλλαξε από την προηγούμενη του θητεία«Αν καθίσω μια ώρα μαζί σου για καφέ δεν θα είναι αρκετή για να σου πω τι έχει αλλάξει. Δεν θα πω πολλά κομπλιμέντα αλλά είναι εντελώς διαφορετική ομάδα όσον αφορά την οργάνωση. Έχουν αλλάξει τα πάντα. Το περιβάλλον, το γήπεδο, όλα. Το γήπεδο προσφέρεται για να έρχονται οικογένειες. Έχουν αλλάξει τα πάντα από την προηγούμενη μου θητεία».
Για το τι σκέφτηκε όταν είχε την πρόταση από την ΑΕΚ : «Πήρα την απόφαση πάρα πολύ γρήγορα γιατί πιστεύω στην ομάδα και στον οργανισμό της. Τα προηγούμενα χρόνια είχα κι άλλες προτάσεις αλλά δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Αυτή τη στιγμή νιώθω ότι ήταν η σωστή απόφαση. Πιστεύω στον κόσμο και στην προοπτική της ομάδας».
Για τη φιλοσοφία του: «Το επιθετικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που με έφερε στην ομάδα. Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον Τσάβι μου είπε ότι οι παίκτες μπορούν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτή η φιλοσοφία ταιριάζει στη δική μου. Θέλω να παίζουμε σωστά, να έχουμε σωστές τοποθετήσεις και να πετυχαίνουμε γκολ αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι ανάμεσα στις γραμμές. Για να πετύχεις τους στόχους σου πρέπει να έχεις ισορροπία, δεν είναι μόνο το επιθετικό ποδόσφαιρο».
Για το επίπεδο του Κυπριακού πρωταθλήματος: «Μετά τον κορωνοϊό, έγινε πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Διεκδικούν τον τίτλο οκτώ ομάδες. Για να είμαι ειλικρινής έχω ξαφνιαστεί από το επίπεδο του Κυπριακού πρωταθλήματος».
Αν θα δώσει έμφαση και θα ενισχύσει το Κυπριακό στοιχείο: «Για μ’ ένα ο στόχος μου είναι να διορθώνω κάποια πράγματα και είναι μέσα στα πλάνα μου το Κυπριακό στοιχείο. Είδα πολλά ματς της ομάδας για να μελετήσω καλύτερα τους παίκτες. Έχω δει κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν αλλά δεν θα τα αναλύσω τώρα. Έχω δει και θετικά και αρνητικά αλλά δεν θα πω λεπτομέρειες».