20 Μαΐου, 2024
  • 20 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μόντσα – Γιουβέντους 1-2: Λύτρωση στο 90’+4′ για τη «Μεγάλη Κυρία»

Μόντσα – Γιουβέντους 1-2: Λύτρωση στο 90’+4′ για τη «Μεγάλη Κυρία»

By on 2 Δεκεμβρίου, 2023 0 274 Views

Η Γιουβέντους αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να χάσει βαθμούς και με γκολ στο 90’+4′ επικράτησε 2-1 της Μόντσα εκτός έδρας και βρέθηκε στην κορυφή!

Θρίλερ στο «U-Power Stadium», αφού η Μόντσα… σόκαρε τη Γιούβε στις καθυστερήσεις, ωστόσο ο Γκάτι στο 90’+4′ έδωσε το τρίποντο λύτρωσης στην ομάδα του, στέλνοντάς τη στην κορυφή της Serie A. Στο +1 από την Ίντερ η Γιουβέντους. με τους Νερατζούρι να παίζουν την Κυριακή (03/12) εκτός έδρας με τη Νάπολι.

Η Γιουβέντους μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε τους γηπεδούχος και στο 8ο λεπτό κέρδισε πέναλτι. Ο Κυριακόπουλος τράβηξε τον Καμπιάσο, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, ωστόσο ο Ντι Γκρεγκόριο νίκησε τον Βλάχοβιτς με διπλή εξαιρετική επέμβαση. Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης (11ο λεπτό) από το κόρνερ του Νικολούσι, ο Ραμπιό με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο, η Μόντσα αδυνατούσε να απειλήσει, όμως Κιέζα και Γκάτι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα. Λίγο πριν το τέλος του α’ μέρους, ο Ραμπιό βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά είδε τον Ντι Λορέντσο να διώχνει σωτήρια.

Κακό το α’ μέρος, η Μόντσα με Μότα και Κολόμπο έγινε πιο επιθετική, ενώ η Γιούβε είχε ως στόχο να κρατήσει το μηδέν. Ωστόσο, στο 91′ ο Καρμπόνι (είχε μπει ως αλλαγή στο 76′) κατάφερε να… παγώσει τους φιλοξενούμενους, αφού με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ για το 1-1. Η Γιουβέντους όμως αντέδρασε άμεσα και στο 94′ από ατομική ενέργεια του Ραμπιό και ιδανική ασίστ, ο Γκάτι διαμόρφωσε το 2-1.

Μόντσα: Ντι Γκρεγκόριο, Ντ’Αμπρόζιο, Πάμπλο Μάρι (66′ Α. Καρμπόνι), Καλντιρόλα, Μπιριντέλι (46′ Κολόμπο), Ματσίν (46′ Μότα), Γκαλιαρντίνι, Πεσίνα, Κυριακόπουλος (66′ Περέιρα), Κολπάνι (76′ Β. Καρμπόνι), Τσούρια.

Γιουβέντους: Σέζνι, Γκάτι, Μπρέμερ, Αλεξ Σάντρο, Καμπιάζο (87′ Λοκατέλι), ΜακΚένι, Νικολούσι Καβίλια (70′ Ντανίλο), Ραμπιό, Κόστιτς, Κιέζα (76′ Κιν), Βλάχοβιτς (70′ Μίλικ).