3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 4-0: Φώτης λαμπρός τον οδηγεί

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 4-0: Φώτης λαμπρός τον οδηγεί

By on 3 Δεκεμβρίου, 2023 0 432 Views

Με ηγέτη τον Φώτη Ιωαννίδη που σκόραρε δις και μοίρασε ασίστ στον Παλάσιος που σκόραρε όπως και ο Αϊτόρ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του ΟΦΗ με 4-0, για πρώτη φορά εντός έδρας επί Γιοβάνοβιτς.

Το τριφύλλι μετά τη νίκη του και το τρίποντο πήρε και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Με τέσσερις αλλαγές η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκός με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στην αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ την Πέμπτη το βράδυ. Οι Λοντίγκιν, Βιλένα, Τζούριτσιτς, Ιωαννίδης βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα με τους Μπρινιόλι, Τσέριν, Μπερνάρ και Σπόραρ να μένουν στον πάγκο.

Συγκεκριμένα κάτω από την εστία ήταν ο Λοντίγκιν με τον Βαγιαννίδη να παίζει στο δεξί άκρο και τον Μλαντένοβις στο αριστερό ενώ για δεύτερο σερί παιχνίδι λόγω και της απουσίας του Γεντβάι οι Σένκεφελντ – Αράο ήταν το δίδυμο στα στόπερ.

Ο Πέρεθ ήταν το “εξάρι” ο οποίος είχε δίπλα του τον Βιλένα και στην τριάδα μπροστά τους έπαιξαν ο Αϊτόρ αριστερά, ο Παλάσιος δεξιά και ο Τζούριτσιτς στο κέντρο πίσω από τον Ιωαννίδη.

Με το… δέκα το καλό του Ιωαννίδη

Με το… καλησπέρα του ματς ο ΟΦΗ παραλίγο να σοκάρει την Λεωφόρο, όμως, ο Λοντίγκιν στο 2′ είχε απάντηση στο σουτ του Ντίκο, πραγματοποιώντας μία σπουδαία επέμβαση. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Παναθηναϊκού.

Οι ”πράσινοι” πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και με κορυφαίο τον Βιλένα δημιουργούσαν προϋποθέσεις αλλά όχι τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 6′ ο Μπάουμαν μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Τζούρισιτς, στο 9′ ο Παλάσιος σούταρε πάνω στον Φελίπε και στο 16′ η κεφαλιά του Αράο πέρασε άουτ. Στο 26′ ο Βιλένα με σουτ έξω από την περιοχή απείλησε την εστία του ΟΦΗ.

Όσο περνούσε η ώρα το Τριφύλλι έδειχνε να μπλοκάρει αλλά στο 34′ βρήκε την λύση. Έχοντας πάντα υπομονή, ψυχραιμία και πίστη στο πλάνο. Ο Αϊτόρ πήρε την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές, γύρισε και έπαιξε με μέτωπο την εστία. Στην κάθετη πάσα του Ισπανού, ο Ιωαννίδης έκανε εξαιρετική πρώτη επαφή και ο Πασαλίδης τον ανέτρεψε εντός περιοχής.

Ο Έλληνας στράικερ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και με το δέκατό του γκολ στη φετινή σεζόν(6 στην Ευρώπη, 4 στην Ελλάδα) άνοιξε το σκορ.

Το… καθάρισε με γκολάρα του Αϊτόρ και έστησε πάρτι με τεσσάρα

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε μουδιασμένος, δεν ήταν καλός, δεν είχε υπομονή και απειλήθηκε στο 58′, με τον Λοντίγκιν να διώχνει την κεφαλιά του Φελίπε. Τα πάντα άλλαξαν χάρη σε μια επιθετική μετάβαση στο 62′. Άριστη. Κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, πάσες στο σωστό timing, ποιότητα μέσα στην περιοχή.

Ο Παλάσιος έβγαλε τετ α τετ τον Αϊτόρ, εκείνος με υπέροχη προσποίηση άδειασε τον Βούρο και πέτυχε το 2-0 τέλειο πλασέ. Στην συνέχεια το Τριφύλλι έβγαλε γούστα στον αγωνιστικό χώρο και στο 69′ ο Παλάσιος μετά από ασίστ του Ιωαννίδη έκανε το 3-0.

Μάλιστα οι ”πράσινοι” έχασαν κι άλλες ευκαιρίες, μεγάλες, στην συνέχεια. Ο Μπάουμαν, όμως, δύο φορές έκανε τρομερές επεμβάσεις στα σουτ του Βιλένα και του Ιωαννίδη μέσα από την περιοχή.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε τελικά στις καθυστερήσεις όταν ο Ιωαννίδης στο τετ α τετ με τον Μπάουμαν, έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα για το τελικό 4-0. Ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος, έφτασε με πειστικό τρόπο στην νίκη και συνεχίζει να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής, αυξάνοντας και πάλι την διαφορά από τον Ολυμπιακό, στο +3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (78′ Ζέκα), Βιλένα, Τζούριτσις (64′ Μπερνάρ), Παλάσιος (78′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης, Αϊτόρ (64′ Μαντσίνι).

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Θοράρισον, Πασαλίδης (40′ Καρώ), Βούρος, Αμπάντα, Μαρινάκης (65′ Λάρσον), Γκλάζερ, Μεγιάδο (78′ Νέιρα), Γκαγέγος (65′ Τοράλ), Ντίκο (66′ Ριέρα) , Λουίς Φελίπε.