4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Απολαυστικός ο Άρης με τεσσάρα κόντρα στην ΑΕΛ πέρασε ξανά πρώτος

Απολαυστικός ο Άρης με τεσσάρα κόντρα στην ΑΕΛ πέρασε ξανά πρώτος

By on 4 Δεκεμβρίου, 2023 0 250 Views

Απλά και ωραία ο Άρης πήρε το ιστορικό παιχνίδι με την ΑΕΛ  (το πρώτο μεταξύ τους στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ) και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας σαν πρώτος μ εσυγκάτοικους ΑΠΟΕΛ και Πάφο με 29 βαθμούς.Αντίθετα η ΑΕΛ έμεινε στους 13 βαθμούς και χαμηλά στη βαθμολογία,πολύ μακριά από την πρώτη εξάδα.
Οι πρωταθλητές ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα παρά τις απουσίες τους και κατάφεραν να επικρατήσουν 4-0 της συμπολίτιδας τους.
Μετά από μια ωραία συνεργασία Σουμάσκι-Κακόριν στο 39’, ο Ρώσος άνοιξε το σκορ για τους τυπικά φιλοξενούμενους.
Στο 43’ η ΑΕΛ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Χέντι για σκληρό φάουλ,αχρείαστο στο κέντρο του γηπέδου,και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Σπιλέφσκι.
Στο 45+4’ ήρθε το 2-0 με τον Μαγιαμπέλα και κάπου εκεί τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.
Στην επανάληψη ίδιο το σκηνικό, με τον Άρη να επιβάλλεται πλήρως και να είναι απολαυστικός. Πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Κακόριν και η σεμνή τελετή
και ο Νίκολιτς με μια γκολάρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 88’ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πιο δραστήριος στο ξεκίνημα ο Άρης, έχοντας δύο σουτ με τους Νίκολιτς στο 9΄ και Σουμάνσκι στο 11΄, τα οποία δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 20΄ ο Ολιβέιρα έδιωξε το σουτ του Σουμάνσκι, στην καλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο φάση στο παιχνίδι.

Ακολούθως, η ομάδα του Σπιλέφσκι πίεσε ακόμα περισσότερο και στο 39΄ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Σουμάνσκι πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Κακόριν, που πλάσαρε εύστοχα, κάνοντας το 1-0 για τον Άρη.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ΑΕΛ, αφού ήταν πλέον πίσω στο σκορ, στο 43΄ έμεινε και με ποδοσφαιριστή λιγότερο, μιας και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Εζεκιέλ Χέντι για μαρκάρισμα στο Σουμάνσκι. Αρχικά, είχε παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα, όμως μετά από παρέμβαση του VAR κι εξέταση της φάσης στο On field review από τον Κωνσταντίνο Φελλά, ο διαιτητής αναθεώρησε την απόφασή του κι απέβαλε τον επιθετικό της ομάδας του Κόσκελα.

Στη συνέχεια, η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Αφού ο Βανά Άλβες σταμάτησε το σουτ του Σέρνιτς στο 45+2΄, ένα λεπτό αργότερα ο Μαγιαμπέλα απέφυγε τους αντιπάλους του κι έκανε το 2-0 για τον Άρη, διαμορφώνοντας το σκορ του πρώτου μέρους.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το σκορ στο 2-0 για τον Άρη και με την ΑΕΛ να αγωνίζεται με ποδοσφαιριστή λιγότερο όλα είχαν κριθεί.

Παρά ταύτα στις λίγες φάσεις που καταγράφηκαν, σημειώθηκαν ακόμα δύο γκολ.

Στο 56΄ το σουτ του Μαγιαμπέλα… έφυγε άουτ, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα η ομάδα του Κόσκελα είχε μία καλή στιγμή, όταν το σουτ του Γερολέμου… πέρασε μόλις πάνω από τα δοκάρια του Άλβες.

Στο 66΄ και μετά από λάθος του Μπάστο, ο Σουμάνσκι βρήκε τον Κακόριν που με πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, με το δεύτερό του προσωπικό γκολ στον αγώνα, ενώ στο 88΄ ο Νίκολιτς διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

AEΛ: Ολιβέιρα, Μπάστο, Μεντόγεβιτς (70′ Παπαφώτης), Ανδρέου (46′ Τσέρνιχ), Μεντόσα (46′ Γερολέμου), Σέρνιτς (84′ Σιλβέστρος), Χέντι, Μαρς, Φιλίποβιτς (46′ Μακρής), Τζάλμα, Ντέγοεστ
Στον πάγκο: Μούριελ, Μ.Κυριάκου, Σωτηρίου, Παπαφώτης, Τσέρνιχ, Μορέιρα, Σιλβέστρος, Μακρής, Γερολέμου, Κα, Κοντινέλα

ΑΡΗΣ: Βανά, Καζού, Μουσούντα (67′ Γιαντάλ), Μπένγκτσον (78′ Δημητρίου), Μπράουν, Κακόριν (67′ Σαβό), Σανέ, Μαγιαμπέλα (78′ Στεπίνσκι), Νίκολιτς, Μπρόρσον, Σουμάνσκι (67′ Σπόλιαριτς)
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Γιαντάλ, Σπόλιαριτς, Στεπίνσκι, Δημητρίου, Γκομίς, Στρούσκι, Σαβό, Μοντνόρ

ΓΚΟΛ: 39′, 66′ Κακόριν, 45+4′ Μαγιαμπέλα, 88′ Νίκολιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπράουν (3η), Μπένγκτσον (3η), Σουμάνσκι
Αλεξέι Σπλέφσκι (προπονητής Άρη).

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Χεντι(43΄)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.500