3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΑΟΚ-Λαμία 3-0: Ο «Ντέλιας» υπέγραψε την 900ή νίκη στην Τούμπα

ΠΑΟΚ-Λαμία 3-0: Ο «Ντέλιας» υπέγραψε την 900ή νίκη στην Τούμπα

By on 4 Δεκεμβρίου, 2023 0 196 Views

Ο Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει το γκολ του επί της Λαμίας

Με ηγέτη τον Γιάννη Κωνσταντέλια – γκολ, ασίστ, δημιουργία του δεύτερου τέρματος – ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τη Λαμία με 3-0, διατήρησε την απόστασή του από τον Παναθηναϊκό και ξεπέρασε τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, στη νίκη Νο 900 του Δικεφάλου στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στη Λαμία και με άνετο 3-0 οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έγραψαν ιστορία, καθώς πέτυχαν τη 900ή νίκη του «Δικεφάλου» σε 1.316 αγώνες στο γήπεδο της Τούμπας.

Με οκτώ νέα πρόσωπα η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ

Με μόλις τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν βασικοί κόντρα στην Άιντραχτ υποδέχθηκε ο ΠΑΟΚ τη Λαμία στο γήπεδο της Τούμπας για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan Superleague.

Μόνο ο Ντόμινικ Κοτάρσκι, ο Ράφα Σοάρες -ελλείψει του τραυματία Μπάμπα Ράχμαν- και ο ασταμάτητος Τάισον παρέμειναν στο βασικό σχήμα του «Δικεφάλου» από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (30/11) και το μεγάλο «διπλό» στη Φρανκφούρτη απέναντι στην Άιντραχτ για το Europa Conference League.

Ήταν δεδομένο πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα προχωρούσε σ’ ένα εκτεταμένο «rotation» στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, προφυλάσσοντας κάποιους ποδοσφαιριστές (Μεϊτέ, Κουλιεράκης) και δίνοντας ανάσες σε κάποιους άλλους, όπως οι Ζίβκοβιτς, Οζντόεφ, Βιεϊρίνια και Σαμάτα.

Η Λαμία ήρθε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τους τιμωρημένους Κυριάκο Παπαδόπουλο, Σιμόν και τον τραυματία Ακούνια, με τον Λεωνίδα Βόκολο να παρατάσσει την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Καρλίτος.

Το «καθάρισε» με «Ντέλια» και Ράφα Σοάρες

Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα είκοσι λεπτά ήταν η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα, αναμενόμενα, την μπάλα στα πόδια της, οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν κάποιες τελικές προς την εστία της Λαμίας, αλλά τους έλειπε η ουσία από το παιχνίδι τους.

Η ουσία, το γκολ δηλαδή, ήρθε από τα πόδια του πιο κεφάτου μέχρι εκείνη στιγμή παίκτη του ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν μπροστά στο σκορ (1-0) με το όμορφο τελείωμα από τον Κωνσταντέλια που έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Κοσέλεφ.

ελλάδα

Στο 26’ ήταν η σειρά του Μπράντον να αγγίξει το γκολ, αλλά ο Κοσέλεφ ενήργησε καλά και έδιωξε με τα πόδια, η Θύρα 4 άρχισε να τραγουδάει «πρωτάθλημα και κύπελλο και…ευρωπαϊκό», ο Ισπανός φορ έχασε το… άχαστο σε κενή εστία επιλέγοντας να μη σουτάρει σε άδεια εστία και η Λαμία βλέποντας ότι δεν έγινε 2-0 ξεθάρρεψε, βγήκε από την άμυνά της και απείλησε με το πολύ καλό σουτ του Μαρτίνεθ.

Όμως, ότι δεν έκαναν Μπράντον και Ντεσπόντοφ, το έκανε ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ. Ο Ράφα Σοάρες σε μια φάση που οι παίκτες του Λουτσέσκου άλλαξαν την μπάλα με κινηματογραφική ταχύτητα, πάτησε περιοχή και από την… ασίστ του Τζανδάρη πλάσαρε τον Κοσέλεφ για το 2-0.

ελλάδα

Γκολ ο αριστερός μπακ, γκολ και ο δεξιός μπακ…

Η Λαμία μπήκε καλύτερα στο β’ μέρος του αγώνα, έφτασε δύο φορές μέσα σ’ ένα λεπτό κοντά στο γκολ με τον Καρλίτος. Όμως και πάλι ήταν ο ΠΑΟΚ που βρήκε το γκολ. Αυτή τη φορά ήταν ο δεξιός μπακ του «Δικεφάλου» που έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Στο 57ο λεπτό ο Ζόαν Σάστρε από την ασίστ του «Ντέλια» εκτέλεσε τον Κοσέλεφ για το 3-0 και πριν φτάσουμε στη μια ώρα αγώνα η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε στην Τούμπα.

Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ με τον Τσιλούλη, έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και μέχρι το τέλος το γεγονός του αγώνα ήταν η αποθέωση του Ραζβάν Λουτσέσκου από την κερκίδα, αλλά και η πρώτη συμμετοχή του Μάρκος Αντόνιο με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

ελλάδα

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (83’ Λύρατζης), Εκονγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας (70’ Οζντόεφ), Σβαμπ (76’ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (83’ Τζίμας), Τάισον, Τόμας (70’ Σαμάτα).

ΛAMIA: (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ, Σλίβκα, Σαντάνα (59’ Μάλτσι), Τζανδάρης, Mαρτίνεθ (59’ Τόσιτς), Τσιλούλης (85’ Τσιλιανίδης), Καρλίτος (72’ Σάμουελ).