26 Φεβρουαρίου, 2024
  • 26 Φεβρουαρίου, 2024

Μέσι: Κορυφαίος αθλητής για το 2023 σύμφωνα με το Time

By on 6 Δεκεμβρίου, 2023 0 536 Views

Ο Λιονέλ Μέσι δεν σταματάει να συλλέγει ατομικές διακρίσεις, με την τελευταία να έρχεται από το αμερικανικό περιοδικό “Time” που τον επέλεξε ως τον κορυφαίο αθλητή για το 2023.

Ο  Λιονέλ Μέσι διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του όμως συνεχίζει να μαγνητίζει τους τίτλους, τα βραβεία και τις διακρίσεις. Έτσι μετά από την κατάκτηση της όγδοης Χρυσής Μπάλας στην καριέρα του με την οποία γιγάντωσε και άλλο το μύθο του πρόσθεσε ακόμη ένα βραβείο στην υπέρλαμπρη τροπαιοθήκη του.

Αυτό του καλύτερου αθλητή για το 2023 που του έδωσε το φημισμένο αμερικανικό περιοδικό “Time”, με το εν λόγω έντυπο να δίνει τίτλο σε αθλητή για πέμπτη στη σειρά σεζόν (από το 1927 επιλέγει το πρόσωπο της χρονιάς) και τον Αργεντινό παγκόσμιο πρωταθλητή να διαδέχεται στο θρόνο την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ (2019), τον Λεμπρόν Τζέιμς (2020), την Σιμόν Μπάιλς (2021) και τον Άαρον Τζατζ (2022).

“Η αλήθεια είναι πως ευτυχώς είχα διάφορες ενδιαφέρουσες προτάσεις στο τραπέζι και έπρεπε να τις αναλύσω, να τις αξιολογήσω μαζί με την οικογένειά μου, πριν πάρω την τελική απόφαση να έρθω στο Μαϊάμι.

Η πρώτη μου επιλογή ήταν να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα αλλά δεν ήταν δυνατό. Δοκίμασα να επιστρέψω αλλά δεν είχε επιτυχία.

Σκέφτηκα πολύ να πάω στην Σαουδική Αραβία, όπου γνωρίζω τη χώρα και έχουν δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, το οποίο μπορεί να γίνει ένα σημαντικό πρωτάθλημα στο άμεσο μέλλον.

Ως πρεσβευτής τουρισμού στην Σαουδική Αραβία, ήταν ένας προορισμός που με προσέλκυε, κυρίως επειδή μου άρεσε πολυ αυτό που είδα ως επισκέπτης”, τόνισε σε συνέντευξη του ο Μέσι, στο πλαίσιο της βράβευσής του από το περιοδικό.