21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Λούτον – Άρσεναλ 3-4: Ανατροπή στην ανατροπή με «buzzer beater» του Ράις!

Λούτον – Άρσεναλ 3-4: Ανατροπή στην ανατροπή με «buzzer beater» του Ράις!

By on 6 Δεκεμβρίου, 2023 0 482 Views

Η Άρσεναλ έφτασε δευτερόλεπτα μακριά από την «γκέλα» στην έδρα της Λούτον αλλά χάρη στο «buzzer beater» του Ντέκλαν Ράις στο 90+7′ πήρε τη νίκη με 4-3 και συνεχίζει στην κορυφή.

Απόδραση της Άρσεναλ από το Λούτον! Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πήρε δις προβάδισμα στο σκορ στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το σκορ και οι Κανονιέρηδες με γκολ – λύτρωση του Ντέκλαν Ράις στο 90+7′ πήραν τη νίκη με 4-3 και συνεχίζουν στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League. Στην πρώτη θέση οι φιλοξενούμενοι με 36 βαθμούς, στο +5 από τη Λίβερπουλ και στο +6 από τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας ματς περισσότερο και από τους δυο.

Οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν στο 20′, όταν ο Ζεσούς εκτέλεσε γρήγορα ένα πλάγιο και έπιασε στον… ύπνο την άμυνα της Λούτον, ο Σάκα έκανε το γύρισμα και ο Μαρτινέλι με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Η Λούτον απάντησε γρήγορα, στο 25′, όταν ο Ντάουτι εκτέλεσε κόρνερ, ο Ζέσους έχασε τον Όσο, ο οποίος ισοφάρισε με κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου προβάδισμα στο 45′. Γουάιτ και Σάκα έκαναν το 1-2, ο πρώτος έβγαλε τη σέντρα και ο Ζέσους με κεφαλιά έδωσε και πάλι προβάδισμα στους Κανονιέρηδες.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν γρήγορο γκολ ισοφάρισης στο δεύτερο μέρος, στο 49′, όταν ο Ντόουτι πάλι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ραγιά έκανε άστοχη έξοδος και με κεφαλιά ο Αντεμπάγιο ισοφάρισε σε 2-2. Στο 57′ η Λούτον έκανε την ανατροπή. Ο Μπάρκλεϊ άδειασε δυο παίκτες στο κέντρο, κουβάλησε την μπάλα, έκανε το 1-2 με τον Τάουνσεντ και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ράγια για το 3-2

Η Άρσεναλ έφερε το ματς στα ίσα στο 60′. Ο Σάκα έβγαλε μια μπαλιά στα τυφλά, ο Ζεσούς προστάτεψε την μπάλα με το σώμα του και έδωσε την ασίστ στον Χάβερτς, ο οποίος από κοντά ισοφάρισε. Η Άρσεναλ πίεσε, απείλησε και δικαιώθηκε στο 90+7′. Ο Όντεγκααρντ έβγλε γλυκιά σέντρα και ο Ράις με κεφαλιά χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

Η Γουλβς άφησε την Μπέρνλι στην επικίνδυνη ζώνη

Επιστροφή στις… ήττες για τη Μπέρνλι. Μετα την «πεντάρα» στη Σέφιλντ οι Clarets έχασαν από τη Γουλβς στο Μολινό με 1-0 και έμειναν στην προτελευταία θέση με επτά βαθμούς, όσους έχει και η 18η Έβερτον.

Οι Λύκοι ήταν ανώτεροι και είχαν φάσεις με κύριο εκφραστή τον Σαράμπια, τον οποίο νίκησε δις ο Τράφορντ μέσα σε δέκα λεπτά (15′-25′). Στο 42′ έγινε το λάθος στην άμυνα της Μπέρνλι, ο Σαράμπια έκλεψε, πάσαρε στον Κούνια, ο οποίος έδωσε την ασίστ στον Χουάνγκ για το 1-0, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Βαθμολογία

pl table