2 Μαρτίου, 2024
  • 2 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αποφάσεις Αθλητικού Δικαστή.Aποκλεισμοί και βροχή τα πρόστιμα για πολλούς λόγους (06/12)

Αποφάσεις Αθλητικού Δικαστή.Aποκλεισμοί και βροχή τα πρόστιμα για πολλούς λόγους (06/12)

By on 7 Δεκεμβρίου, 2023 0 819 Views

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

*Καταγγελία του Διαιτητή Κωνσταντίνου Σάββα κατά του Παναγιώτη Κοσμά  Προπονητή της ΑΟΑΝ Αγίας Νάπας που αποβλήθηκε για ανεπαρκή συμπεριφορά στον πάγκο, αφού κατευθύνθηκε προς τον Α’ Βοηθό και του διαμαρτυρήθηκε έντονα και τον ύβρισε στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΑΟΑΝ Αγίας Νάπας – ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου /25.11.2023 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από δύο αγώνες και πρόστιμο. 

*Καταγγελία του Διαιτητή Κωνσταντίνου Σάββα κατά του Αθανάσιου Γιασεμή  Έφορου Ποδοσφαίρου της ΑΟΑΝ Αγίας Νάπας που αποβλήθηκε για ανεπαρκή συμπεριφορά στον πάγκο, μετά το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Α’ Βοηθό και μετά το τέλος του αγώνα εισήλθε στον χώρο των αποδυτηρίων κατά παράβαση του άρθρου 23 του Κεφ. ΙΧ της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2023-2024 στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΑΟΑΝ Αγίας Νάπας – ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου /25.11.2023 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από δύο αγώνες και πρόστιμο. 

*Καταγγελία του Διαιτητή Δημήτρη Κουμή κατά του CALESTRU, DORU   Ποδοσφαιριστή του ΑΚΡΙΤΑ Χλώρακας που αποβλήθηκε γιατί έτρεξε με ταχύτητα με τεντωμένο πόδι και κτύπησε αντίπαλο ποδοσφαιριστή ψηλά στο γόνατο στον αγώνα Πρωταθλήματος B’ Κατηγορίας, Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΑΚΡΙΤΑΣ Χλώρακας – ΠΑΕΕΚ Κερύνειας/25.11.2023 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο. 

*Καταγγελία του Διαιτητή Δημήτρη Κουμή κατά του Ιωάννη Κουπεπίδη Ποδοσφαιριστή της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας που αποβλήθηκε γιατί ειρωνεύτηκε το διαιτητή στον αγώνα Πρωταθλήματος B’ Κατηγορίας, Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΑΚΡΙΤΑΣ Χλώρακας – ΠΑΕΕΚ Κερύνειας/25.11.2023 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από ένα αγώνα και πρόστιμο. 

*Καταγγελία του Διαιτητή Αιμίλιου Χριστοφή κατά του DREKSA PAVEL   Ποδοσφαιριστή της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου που αποβλήθηκε γιατί έβρισε τον διαιτητή στον αγώνα Πρωταθλήματος B’ Κατηγορίας Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου – ΠΕΓΕΙΑ 2014/25.11.2023 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από δύο αγώνες και πρόστιμο. 

*Καταγγελία του Διαιτητή Δαβίδ Τσεντή κατά του Ραφαήλ Κουρτέλλου Ποδοσφαιριστή της ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου που αποβλήθηκε γιατί στέρησε καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος στον αγώνα Πρωταθλήματος  Γ’  Κατηγορίας, Α’  Φάσης  περιόδου 2023-2024 ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Κιτίου/25.11.2023 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο. 

*Καταγγελία του Διαιτητή Προκόπη Χατζησολωμού κατά του Πέτρου Χατζηιωσήφ  Γυμνασίαρχου του ΚΕΔΡΟΥ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας που αποβλήθηκε για ανεπαρκή συμπεριφορά στον πάγκο για έντονες και συνεχόμενες διαμαρτυρίες στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας, Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας – Π. Ο. Ορμήδειας/25.11.2023 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο. 

*Καταγγελία του Διαιτητή Καίσαρα Πιριπίτση κατά του Στέφανου Αναστασίου  Βοηθού Προπονητή της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Δερύνειας που αποβλήθηκε για ανεπαρκή συμπεριφορά στον πάγκο, έντονες διαμαρτυρίες στον αγώνα   Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας, Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δερύνειας – ΑΣΠΙΣ Πύλας /24.11.2023 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο. 

*Καταγγελία του Διαιτητή Νεόφυτου Νεοφύτου  κατά του Χαράλαμπου Καττιρτζή  Ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας που αποβλήθηκε γιατί βγήκε εκτός τεχνικής περιοχής και ύβρισε τον Α’ Βοηθό Διαιτητή στον αγώνα  Πρωταθλήματος Νέων U19 Cablenet περιόδου 2023-2024 ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου /25.11.2023 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από δύο αγώνες.

*Καταγγελία της Διαιτητή Ιωάννας Αλλαγιώτου κατά του Ανδρέα Χατζηπαναγή  Προπονητή της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας που αποβλήθηκε για ανεπαρκή συμπεριφορά στον πάγκο, μετά την πειθαρχική ποινή κίτρινης κάρτας ύβρισε τη διαιτητή και αποβλήθηκε από τον αγωνιστικό χώρο με κόκκινη κάρτα στον  αγώνα  Επίλεκτης Κατηγορίας Παίδων U17 «Κώστας Σεβέρης» περιόδου 2023-2024 ΠΑΕΕΚ Κερύνειας – ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας/25.11.2023 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από δύο αγώνες και πρόστιμο. 

*Καταγγελία του Διαιτητή Νικόλα Στ. Νικόλα κατά του Κωνσταντίνου Κουλουμπρή  Ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Λάρνακας που αποβλήθηκε γιατί κατά τη λήξη του 1ου ημιχρόνου και κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών γύρισε στον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ περνώντας δίπλα από τον 3ο διαιτητή και τον ύβρισε στον αγώνα  Πρωταθλήματος FUTSAL Ανδρών Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΑΕΚ Λάρνακας – ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας/23.11.2023 (7η Αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από ένα αγώνα και πρόστιμο. 

*Καταγγελία κατά:
(1) του ΑΡΗ Λεμεσού:
(α) γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1 (β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2023-2024  
Απόφαση: Πρόστιμο.
(2) του ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΡΩΝΗ Έφορου Ποδοσφαίρου του ΑΡΗ Λεμεσού για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς τον παρατηρητή του αγώνα κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/25.11.2023 (12η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας:
(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα)  από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (καπνογόνα – πυρσοί), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και περαιτέρω για πυροδότηση επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί – καπνογόνα στην κερκίδα κατά την διάρκεια του αγώνα) από οπαδούς της ομάδας, κατά παράβαση των άρθρων 10.2β και 10.2γ(1) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) για ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας στο γήπεδο (έσπασαν καθίσματα και γυάλινη πόρτα), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(δ) για επίδειξη από οπαδούς της ομάδας στο 92ο λεπτό του αγώνα προς ποδοσφαιριστή της φιλοξενούσας ομάδας ρατσιστικής συμπεριφοράς η οποία προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και/ή θίγει/ή μειώνει την αξιοπρέπεια ατόμου, κατά παράβαση των άρθρων 11.1(α)(β) και 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(ε) για χρήση λέιζερ από οπαδό της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα με στόχο τους ποδοσφαιριστές, τον πάγκο της φιλοξενούσας ομάδας και τον διαιτητή, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(στ)  λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2023-2024.  
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/25.11.2023 (12η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού:
(α) για καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 4 λεπτά που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ια) `των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (καπνογόνα, πυρσοί και κροτίδες), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και περαιτέρω για πυροδότηση στην κερκίδα και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί, καπνογόνα και κροτίδες στην κερκίδα πριν την έναρξη του αγώνα και κατά την διάρκεια του αγώνα) από οπαδούς της ομάδας, κατά παράβαση των άρθρων 10.2β και 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(δ) για χρήση λέιζερ από οπαδούς της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα με στόχο τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(ε) για κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από οπαδούς της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα (ζιβανία, μπύρες στην κερκίδα), κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA Α΄ Φάση 2023/2024 και των άρθρων 4(γ) και 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου/26.11.2023 (12η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά:
(1) της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου:
(α) για καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 4 λεπτά που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για χρήση λέιζερ από οπαδούς της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα με στόχο τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς της φιλοξενούσας ομάδας, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο (περιφραγμένο χώρο του γηπέδου) οπαδών της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(δ) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (καπνογόνα και πυρσοί), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(ε) για πυροδότηση στην κερκίδα επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί, καπνογόνα πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα) από οπαδούς της ομάδας, κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(στ) για ανάρτηση πανό ακατάλληλου για αθλητικές εκδηλώσεις με πολιτικό περιεχόμενο, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(ζ) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2023-2024.  
Απόφαση: Πρόστιμο.
(2) του ΑΝΔΡΕΑ ΣΑΝΤΗ προέδρου της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά το τέλος του αγώνα (εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο από την κερκίδα ως μη εξουσιοδοτημένο άτομο και κατευθύνθηκε στον χώρο των αποδυτηρίων όπου και ύβρισε άτομο ασφαλείας της φιλοξενούσας ομάδας γεγονός που δημιούργησε ένταση στον χώρο), κατά παράβαση των άρθρων 4(γ), 10.2(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και του άρθρου 30.5 του Κεφαλαίου VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2023/2024
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου/26.11.2023 (12η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του  ΑΝΔΡΕΑ ΧΡΙΣΤΟΥ  ποδοσφαιριστή της ΑΕΖ Ζακακίου για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά το τέλος του αγώνα προς τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας (απρεπή χειρονομία), κατά παράβαση του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΑΕΖ Ζακακίου – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου/26.11.2023 (12η Αγωνιστική).
Απόφαση:  Αποκλεισμός από δύο αγώνες και πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΠΑΦΟΥ F C λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2023-2024 στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΠΑΦΟΣ F C – ΟΘΕΛΛΟΣ Αθηαίνου/25.11.2023 (12η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΑΕΚ Λάρνακας λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2023-2024 στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΕΛ Λεμεσού/27.11.2023 (12η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ:
(α) για ρίψη αντικειμένων στην αντίπαλη κερκίδα κατά την διάρκεια του αγώνα  και μετά το τέλος του αγώνα και στον αγωνιστικό χώρο κατά παράβαση του άρθρου 10.2β των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας στο γήπεδο (έσπασαν καθίσματα και πλαστικό μηχανισμό που τοποθετούνται χαρτοπετσέτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΕΛ Λεμεσού/27.11.2023 (12η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΜΑΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ Μόρφου για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά το τέλος του αγώνα (εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο από την κερκίδα ως μη εξουσιοδοτημένο άτομο και κινήθηκε προς το μέρος τον διαιτητών με έντονες διαμαρτυρίες, κατά παράβαση των άρθρων 9(ια), 10.2(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και του άρθρου 30.5 του Κεφαλαίου VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας 2023/2024 στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ Μόρφου – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας/24.11.2023 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από δύο αγώνες και πρόστιμο. 

*Καταγγελία κατά της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΑΚΡΙΤΑΣ Χλώρακας – ΠΑΕΕΚ Κερύνειας/25.11.2023 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του ΕΡΜΗ Αραδίππου γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου/25.11.2023 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του σωματείου ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου για κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από οπαδούς της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα (μπύρες στην κερκίδα), κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2023/2024 και των άρθρων 4(γ) και 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου /25.11.2023 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του Π. Ο. Ξυλοτύμπου 2006 γιατί προκάλεσε την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 5 λεπτά, κατά παράβαση του άρθρου 4(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 Π. Ο. Ξυλοτύμπου 2006 – ΟΜΟΝΟΙΑ Αραδίππου/25.11.2023 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο. 

*Καταγγελία κατά της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου:
(α) για χρήση λέιζερ από οπαδό της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο από οπαδούς της ομάδας (έριξαν μπουκάλες νερού) κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας,  Α’  Φάσης  περιόδου  2023-2024 ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου – ΠΕΓΕΙΑ 2014/25.11.2023 (9η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά:
(1) του σωματείου ΑΟΑΝ Αγίας Νάπας:
(α) γιατί προκάλεσε την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 5 λεπτά, κατά παράβαση του άρθρου 4(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων παιδιών επαναφοράς της μπάλας (ball boys ελλιπείς αριθμός ήταν μόνο 2) καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 40 – 47 του Κεφαλαίου VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2023/2024.
Απόφαση:
(γ) γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
(2) του ΧΡΙΣΤΑΚΗ Χ” ΧΡΙΣΤΟΥ Β’ Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου ΑΟΑΝ Αγίας Νάπας για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά το τέλος του αγώνα (εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο από την κερκίδα ως μη εξουσιοδοτημένο άτομο και κινήθηκε προς το μέρος τον διαιτητών με έντονες διαμαρτυρίες), κατά παράβαση των άρθρων 4(γ), 10.2(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και του άρθρου 30.5 του Κεφαλαίου VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2023/2024
Απόφαση: Αποκλεισμός από τρεις αγώνες και πρόστιμο. 
στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας,  Α’  Φάσης  περιόδου  2023-2024 ΑΟΑΝ Αγίας Νάπας – ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου /25.11.2023 (9η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΚΟΥΡΡΗ Ερήμης για είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο (περιφραγμένο χώρο του γηπέδου) κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα  Πρωταθλήματος  Γ’  Κατηγορίας,  Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών – ΚΟΥΡΡΗΣ Ερήμης/25.11.2023 (9η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του σωματείου ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων U19 Gablenet περιόδου 2023-2024 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαϊου/25.11.2023 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Μη διεξαχθείς Αγώνας Πρωταθλήματος Νέων U19 Γ’ Κατηγορίας, Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΠΕΓΕΙΑ 2014 – ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου/26.11.2023 (10η Αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της Πέγειας. Πρόστιμο στον Κέδρο. 

*Μη διεξαχθείς Αγώνας Πρωταθλήματος Νέων U19 Γ’ Κατηγορίας, Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς – ΕΘΝΙΚΟΣ Λατσιών /26.11.2023 (10η Αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του Εθνικού. Πρόστιμο στην ΑΠΕΠ. 

*Μη διεξαχθείς Αγώνας Ανώτατης Κατηγορίας Παίδων U17 «Κώστας Σεβέρης» περιόδου 2023-2024 ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου/26.11.2023 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του ΑΠΟΕΛ. 

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας για φτύσιμο από οπαδό της ομάδας στο 40ο λεπτό του αγώνα προς τον 3ο διαιτητή, κατά παράβαση των άρθρων 5 και 10.2(στ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα  Πρωταθλήματος  FUTSAL  Ανδρών  Α’  Φάσης   περιόδου  2023-2024 ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – AGBU ARARAT/23.11.2023 (7η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο. 

*Καταγγελία κατά της ΑΕΚ Λάρνακας γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα  Πρωταθλήματος  FUTSAL  Ανδρών  Α’  Φάσης   περιόδου  2023-2024 ΑΕΚ Λάρνακας – ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας/23.11.2023 (7η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του  Γιώργου Καζαμία Εκπρόσωπου Τύπου της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Αμμοχώστου αναφορικά με  δηλώσεις του στην CYTAVISION στις 26.11.2023 μετά τον αγώνα ΑΕΖ Ζακακίου – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου που διεξήχθη στις 26/11/2023 οι οποίες:
Α. θίγουν ή μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή και/ή άπτονται διαιτησίας που πρόκειται να γίνει η διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτονται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων του διαιτητή σε συγκεκριμένες φάσεις αγώνα και/ή αγώνα που διεξήλθε στο παρελθόν και/ή δηλώσεις που προτρέπουν την Επιτροπή Διαιτησίας και/ή τον  Διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, αναφορικά με διαιτησία αγώνα ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των παρατηρητών και/ή συγκεκριμένου παρατηρητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα παρατηρητή και/ή άπτονται της βαθμολογίας που ο παρατηρητής και/ή γενικά του Φύλλου Αγώνα που συντάσσει ο παρατηρητής για συγκεκριμένο αγώνα, ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή άπτονται του έργου της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή του Διευθυντή της
Β. θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και/ή το κύρος οποιουδήποτε ατόμου που ενέχεται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, αξιωματούχου ή μέλους σωματείου, αξιωματούχου, ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και/ή θίγουν ή μειώνουν οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα, αφορούν διαιτησία που πρόκειται να γίνει ή διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα που έπεται των δηλώσεων.
Γ. είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορεί να συμβάλει σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που μπορεί να συμβάλει και/ή να υποκινήσει αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιεί το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό
κατά παράβαση του άρθρου 2 και όπως τούτα ορίζονται στο άρθρο 4(ιστ)(i), (ii) και (iii) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και των άρθρων 6 και 7 Κεφάλαιο ΧΧ Προκήρυξη Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2023-2024.
Απόφαση: Πρόστιμο. 

*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ Λεμεσού αναφορικά με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 24/11/2023 για τον ορισμό του διαιτητή στον αγώνα ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΕΛ Λεμεσού που διεξήχθει στις 27/11/2023 η οποία:
Α. θίγει ή μειώνει το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγει ή μειώνει την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή και/ή άπτεται διαιτησίας που πρόκειται να γίνει η διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτεται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων του διαιτητή σε συγκεκριμένες φάσεις αγώνα και/ή αγώνα που διεξήλθε στο παρελθόν και/ή ανακοίνωση που προτρέπει την Επιτροπή Διαιτησίας και/ή τον  Διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, αναφορικά με διαιτησία αγώνα ή θίγει ή μειώνει το κύρος των παρατηρητών και/ή συγκεκριμένου παρατηρητή και/ή θίγει ή μειώνει την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα παρατηρητή και/ή άπτεται της βαθμολογίας που ο παρατηρητής και/ή γενικά του Φύλλου Αγώνα που συντάσσει ο παρατηρητής για συγκεκριμένο αγώνα, ή θίγει ή μειώνει το κύρος των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή άπτεται του έργου της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή του Διευθυντή της
Β. θίγει ή μειώνει την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και/ή το κύρος οποιουδήποτε ατόμου που ενέχεται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, αξιωματούχου ή μέλους σωματείου, αξιωματούχου, ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και/ή θίγει ή μειώνει οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα, αφορούν διαιτησία που πρόκειται να γίνει ή διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα που έπεται των δηλώσεων.
Γ. είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορεί να συμβάλει σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που μπορεί να συμβάλει και/ή να υποκινήσει αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιεί το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό.
κατά παράβαση του άρθρου 2 και όπως τούτα ορίζονται στο άρθρο 4(ιστ)(i), (ii) και (iii) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και των άρθρων 6 και 7 Κεφάλαιο ΧΧ Προκήρυξη  Πρωταθλήματος  CYTA  2023-2024.
Απόφαση: Πρόστιμο.