18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Premier League: Ο ΜακΤόμινεϊ λύτρωσε τη Γιουνάιτεντ κόντρα στην Τσέλσι , κατρακύλα και τέταρτη η Σίτι!

Premier League: Ο ΜακΤόμινεϊ λύτρωσε τη Γιουνάιτεντ κόντρα στην Τσέλσι , κατρακύλα και τέταρτη η Σίτι!

By on 7 Δεκεμβρίου, 2023 0 462 Views

Με τον σούπερ ΜακΤόμινεϊ να βρίσκει δυο φορές δίχτυα η Γιουνάιτεντ πήρε το ντέρμπι κόντρα στην Τσέλσι (2-1) και πάτησε εξάδα. Απίθανη η Βίλα, νίκησε 1-0 τη Σίτι και την προσπέρασε στην τετράδα!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση κόντρα στη Νιούκαστλ έβγαλε αντίδραση και νίκησε την Τσέλσι με 2-1.Οι Κόκκινοι Διάβολοι έφτασαν τους 27 βαθμούς, όσους έχει και η Τότεναμ και είναι στο -3 από την 4η Μάντσεστερ Σίτι. Πρωταγωνιστής ο δις σκόρερ Σκοτ ΜακΤόμινεϊ.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι μόλις στο 8′ μετά από ανατροπή του Άντονι από τον Έντσο Φερνάντες. Ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση αλλά νικήθηκε από τον Σάντσεθ και σε δεύτερο χρόνο αστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή ο Γκαρνάτσο.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 20′. Ο Μπρούνο έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Γκαρνάτσο έκανε το γύρισμα, ο Μαγκουάιρ σημάδεψε τα σώματα και ο ΜακΤόμινεϊ με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Η Γιουνάιτεντ ήταν ανώτερη αλλά η Τσέλσι έφερε το το ματς στα ίσα. Στο 45′ ο Πάλμερ απέφυγε τον Λίντελοφ μετά από μπαλιά του Μούντρικ και με σουτ εκτέλεσε τον Ονάνα.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι ανέκτησαν το προβάδισμα στο 69′. Ο Γκαρνάτσο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο ΜακΤόμινεϊ έκανε το 2-1 με κεφαλιά. Οι Λονδρέζοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 90′ αλλά ο Μπρόγια με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Νταλότ, Λίντελεφ (46’ Ρεγκιλόν), Μαγκουάιρ, Σο, Άμραμπατ, ΜακΤόμινεϊ, Φερνάντες, Γκαρνάτσο (90+2’ Έβανς), Άντονι, Χόιλουντ (84’ Ράσφορντ)

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Σάντσεθ, Κουκουρέγια (46’ Τζέιμς), Ντισασί, Σίλβα, Κόλγουιλ, Φερνάντες, Καϊσέδο, Στέρλινγκ, Μούντρικ (75’ Μπρόγια), Πάλμερ, Τζάκσον

Μαγική Άστον Βίλα, γκρέμισε τη Σίτι!

City, we have a problem! Στην ίσως πιο προβληματική της εμφάνιση εδώ και πολύ καιρό, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα παραδόθηκε σε μια ηρωική Άστον Βίλα, η οποία στο πρώτο μισό της σεζόν έχει βαλθεί να… τρελάνει κόσμο! Με το χρυσό γκολ του Μπέιλι να τους χαρίζει τη νίκη (1-0), οι Lions ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου της Premier League κι έριξαν τέταρτη τη Σίτι που είδε την απόσταση από την κορυφή να εκτοξεύεται στους έξι βαθμούς.

Από την πρώτη στιγμή του αγώνα οι γηπεδούχοι έδειξαν πως δεν πρόκειται να υιοθετήσουν έναν ρόλο… κομπάρσου στο ματς και πλησίασαν το γκολ στο 6΄, όμως ο Έντερσον με υπέροχη επέμβαση έδιωξε το δυνατό σουτ του Πάου Τόρες. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα η Σίτι απάντησε με την κορυφαία της ευκαιρία στο ματς, όμως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο Μαρτίνες αρνήθηκε δυο φορές το γκολ στον Χάαλαντ για να κρατήσει το μηδέν.

Αντί ωστόσο η απειλή της Σίτι να την απωθήσει, η Άστον Βίλα πήρε μέτρα στο γήπεδο, απείλησε κατά συρροή και ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 13 τελικές, τις περισσότερες δηλαδή που έχουν δεχθεί οι Citizens σε αυτό το διάστημα σε αγώνα Premier League επί εποχής Γκουαρδιόλα! Η εικόνα δεν άλλαξε δραστικά στο β΄μέρος και τελικά το σύνολο του Έμερι βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο 74΄, όταν έπειτα από υπέροχη κούρσα και μακρινό σουτ του Μπέιλι η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ρούμπεν Ντίας και κατέληξε στα δίχτυα του Έντερσον.

Η Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει δίχως όμως αντίκρισμα και λίγο μάλιστα έλειψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ από σουτάρα του Ντάγκλας Λουίζ που τράνταξε το δοκάρι (86΄). Το τελικό σφύριγμα σφράγισε μια τεράστια νίκη για τη Βίλα που ανέβηκε στην τρίτη θέση και στο +2 από τη Σίτι, η οποία παρέμεινε μακριά από τη νίκη για τέταρτη σερί αγωνιστική και βλέπει την Άρσεναλ να απομακρύνεται.

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος, Πάου Τόρες, Ντιν (90΄Μορένο), Ντάγκλας Λουίζ, Καμαρά, ΜακΓκίν, Τίλεμανς (85΄Ράμσεϊ), Μπεϊλί (85΄Ντιαμπί), Ουότκινς (90΄Ντουράν)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Γκβάνρτιολ, Στόουνς, Ακάντζι, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν (73΄Μπομπ), Λιούις (68΄Νούνιες), Άλβαρες (68΄Κόβασιτς), Χάαλαντ

Βαθμολογία

pl table