17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Έβερτον – Νιούκαστλ 3-0: Τριάρα με… θράσος και ανάσα ξανά

Έβερτον – Νιούκαστλ 3-0: Τριάρα με… θράσος και ανάσα ξανά

By on 8 Δεκεμβρίου, 2023 0 289 Views

Στη δεύτερη διαδοχική της νίκη μετά το σκληρό -10 της Premier League έφτασε η ανθεκτική Έβερτον, η οποία θριάμβευσε με τριάρα κόντρα στη Νιούκαστλ (3-0) και ανέβηκε ξανά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Βγάζει… γλώσσα στην Premier League η Έβερτον και ξεδιπλώνει στο χορτάρι την ανθεκτικότητά της! Τα Ζαχαρωτά, αφού πέρασαν από το «City Ground», επικράτησαν και της Νιουκάστλ με 2-0 και έφτασαν στο δεύτερο διαδοχικό τους τρίποντο μετά τη σκληρή τιμωρία της λίγκας και το -10 που τους επιβλήθηκε. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Ντάις πήρε… οξυγόνο και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, ούσα πλέον στο +1 από τη 18η Λούτον. Στην 7η θέση παρέμειναν οι Καρακάξες

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς η Έβερτον, η οποία και με τη δύναμη του «Γκούντισον» μπόρεσε να απειλήσει τους φιλοξενούμενους. Ο Κάλβερτ-Λιούιν ωστόσο σπατάλησε τις δύο καλύτερες στιγμές της. Στο 20′ ο Ντουμπράφκα είπε «όχι» στο πλασέ του μέσα από την περιοχή και στο 40′ ο Άγγλος… κατάφερε να αστοχήσει όντας ανενόχλητος στην καρδιά της περιοχή.

Η Νιούκαστλ, που είχε τις στιγμές της και στο πρώτο μέρος, ισορρόπησε το παιχνίδι στην επανάληψη. Τα Ζαχαρωτά βέβαια αν και άφησαν την μπάλα περισσότερο, παρέμειναν απειλητικά και δικαιώθηκαν. Στο 79′ ο Ντουάιτ ΜακΝιλ με πολύ ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια το «Γκούντισον» κατάπιε την ομάδα του Χάου. Ο Ντουκουρέ στο 86′ έκανε το 2-0 με κοντινό πλασέ και ο Μπέτο στις καθυστερήσεις έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα μιας σπουδαίας επικράτησης.