19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 2-1:Mε ανατροπή συνέχεια στην αντεπίθεση…(Άρχισαν με γκολ οι πρωταθλητές αλλά χάθηκαν στο παιχνίδι. Με πέναλτι και αυτογκόλ ήρθε η νίκη)

ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 2-1:Mε ανατροπή συνέχεια στην αντεπίθεση…(Άρχισαν με γκολ οι πρωταθλητές αλλά χάθηκαν στο παιχνίδι. Με πέναλτι και αυτογκόλ ήρθε η νίκη)

By on 9 Δεκεμβρίου, 2023 0 617 Views

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι στην «Αρένα», επικρατώντας του Άρη με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή! Μια νίκη ιδιαίτερα σημαντική από την ομάδα της Λάρνακας, που δείχνει πλέον να επιστρέφει για τα καλά και δείχνει έτοιμη… για όλα δίνιοντας συνλέχεια στην αντεπίθεση της μετά την αλλαγή προπονητή.!
Υστέρησε ο Άρης , παρότι άνοιξε το σκορ στο 6’ με κεφαλιά του Ουρόσεβιτς. Του έλειπε η φρεσκάδα και το καθαρό μυαλό και υπέπεσε σε πολλά φάουλ στην άμυνα ενώ δεν απείλησε ουσιαστικά την ΑΕΚ πέραν από το γκολ στην πρώτη του φάση.Η ΑΕΚ  ισοφάρισε με τη… δεύτερη εκτέλεση πέναλτι του Σολ στο 57’, αφού στην πρώτη ο ρεφ υπέδειξε επανάληψη καθώς ο Βανά (που το απέκρουσε) ήταν εκτός γραμμής και με τα δύο πόδια , ενώ πήρε τη νίκη με αυτογκόλ του Καζού στο 75’!

Με τη νίκη της απόψε, η ΑΕΚ επανήλθε ξανά στην έκτη θέση με 23 βαθμούς και βλέπει ακόμη ψηλότερα, με τον Άρη να μένει στους 29 βαθμούς.

Πρώτο ημίχρονο

Πριν προλάβουν καλά καλά οι δύο ομάδες να… μετρήσουν τον αντίπαλό τους, ο Άρης άνοιξε το σκορ παγώνοντας την Αρένα.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 6’, ο Ουρόσεβιτς με δυνατή κεφαλιά πέτυχε το τέρμα μη αφήνοντας κανένα περιθώριο στον Πίριτς.

Παρά το γεγονός του γρήγορου τέρματος, ήταν η ΑΕΚ που ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα με τον Άρη να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να βγει σωστά μπροστά.

Στο 11’ οι γηπεδούχοι είχαν σπουδαία φάση για να ισοφαρίσουν, με τον Πέρε Πονς να υποδέχεται δεξιά την κάθετη πάσα, να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει το παράλληλο γύρισμα όμως δύο επερχόμενοι παίκτες της ΑΕΚ να μην προλαβαίνουν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 20’ ένα σουτ του Τόνκγια πέρασε απελπιστικά έξω ενώ δέκα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ είχε τη δεύτερη σπουδαία φάση της στο πρώτο ημίχρονο, με τον Πέρε Πονς να κάνει ένα απευθείας μονοκόμματο σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο πρώτη ημίχρονο, με τον Άρη να πετυχαίνει ένα γρήγορο τέρμα και μετά να προσπαθεί να διαφυλάξει το υπέρ του αποτέλεσμα και με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο και τις φάσεις αλλά να μην μπορεί να ισοφαρίσει.

Δεύτερο ημίχρονο

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Άρη να μπαίνει επιθετικά θέλοντας να αιφνιδιάσει ξανά την ΑΕΚ.

Στο 47’ ο Μαγιαμπέλα είχε ένα εξαιρετικό παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά αλλά δεν πρόλαβε παίκτης του Άρη να βάλει την προβολή, ενώ ο ίδιος παίκτης μετά δοκίμασε ένα μακρινό διαγώνιο σουτ, ήταν όμως εξαιρετικά άστοχο.

Στο 53’ όμως ο Γκομίς με ένα άτσαλο μαρκάρισμα ανέτρεψε τον Ρομπέρζ με την ΑΕΚ να κερδίζει το πέναλτι. Ένα πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Φραν Σολ, δεν είχε αρκετή δύναμη και ο Βανά απόκρουσε πέφτοντας σωστά στην αριστερή του γωνιά!

Όμως ο Βανά ήταν μπροστά από τη γραμμή με αποτέλεσμα να επαναληφθεί το πέναλτι, και στη δεύτερη εκτέλεση ο Φραν Σολ στο 57’ ήταν εύστοχος για το 1-1!

Η ΑΕΚ μετά το τέρμα είχε τον έλεγχο του αγώνα με τον Άρη να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του αλλά να μην μπορεί να απειλήσει.

Σο 62’ ο Ντίεμερς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα χτύπησε σε συμπαίκτη του και πέρασε έξω, ενώ στο 69’ μετά από διώξιμο του Βανά, ο Λέδες έκανε το μακρινό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πολύ μακριά από την εστία του Άρη.

Η υπεροχή όμως της ΑΕΚ εξαργυρώθηκε με ένα δεύτερο τέρμα στο 75’. Ο Γκιούρτσο από τα αριστερά έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Καζού χωρίς πίεση έβαλε το πόδι για να απομακρύνει αλλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!

Προσπάθησε να βγάλει αντίδραση μετά το τέρμα που δέχθηκε ο Άρης, δεν ήταν όμως επικίνδυνος και δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις στην εστία της ΑΕΚ, την ώρα που έπεσε και ο ρυθμός των γηπεδούχων οι οποίοι ήθελαν να διατηρήσουν το υπέρ τους 2-1.

Ένα σουτ του Στρούσκι στο 90’+3 πέρασε έξω και αυτή ήταν και η τελευταία φάση στον αγώνα με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ρομπέρζ, Μιλίτσεβιτς, Γκαλιόλο (84′ Σάντσες), Ντιούνκου, Λέδες, Πονς, Τόνγκια (64′ Γκιούρτσο), Φαράζ (84′ Τρισκόφσκι), Ντίμερς (64′ Γκάμα), Σολ (74′ Λόπες).
Στον πάγκο: Ερερίν, Τούμπας, Κάσας, Τρισκόφσκι, Λόπες, Γκάμα, Καπτούμ, Σάντος, Σάντσες, Γκιούρτσο, Μάμας. 
ΑΡΗΣ: Βανά, Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Καζού, Γιαγκό, Ζόκε (73′ Νίκολιτς), Στρούσκι, Μπένγκτσον (73′ Μοντνόρ), Μπαγιαμπέλα (78′ Σαβό), Σουμάνσκι (46′ Στεπίνσκι), Κοκόριν (46′ Γκομίς).
Στον πάγκο: Σοφρωνίου, Ζάντρο, Γιαντάλ, Σπόλιαριτς, Στεπίνσκι, Δημητρίου, Γκομίς, Σανέ, Νίκολιτς, Σαβό, Μοντνόρ. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιλίτσεβιτς (3η), Λέδες / Ζόκε, Κοκόριν (3η), Καζού (3η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:ΣΠΙΛΕΦΣΚΙ
ΣΚΟΡΕΡ: 57′ Σολ (πέν.), 75′ Καζού (αυτογκόλ) / 6′ Ουρόσεβιτς
ΘΕΑΤΕΣ: 3000
Διαιτητής: Fahndrich Lukas Thomas
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Χριστοδούλου Μαρία
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος

ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Σάντσες, Γκαρσία, Γκάμα, Σολ (2), Πονς (5) / Καζού, Γιαγκό, Στρούσκι, Μοντνόρ, Μπαμπίκα, Σουμάνσκι, Κοκόριν (2)