18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μόνο το ΑΠΟΕΛ στην κορυφή…Καλό στο β ‘ ημίχρονο κέρδισε 3-1 την ΑΕΖ

Μόνο το ΑΠΟΕΛ στην κορυφή…Καλό στο β ‘ ημίχρονο κέρδισε 3-1 την ΑΕΖ

By on 9 Δεκεμβρίου, 2023 0 5670 Views

Συνάντησε δυσκολίες, αλλά πέτυχε τον στόχο του το ΑΠΟΕΛ . Νίκησε την ΑΕΖ 3-1 με καλή εμφάνιση στο β’ ημίχρονο και ανέβηκε στην 1η θέση μόνο του μετά την ήττα του Άρη και περιμένει τον αυριανό αγώνα της Πάφου
Η νίκη των γαλαζοκιτρίνων ήταν δίκαιη με σκόρερ τους Βιγιαφάνες, Μαρκίνιος και Ντάλσιο.

Σημαντική η νίκη για το ΑΠΟΕΛ απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής στους 32 βαθμούς!

Στο 38΄ο Βιγιαφάνες άνοιξε το σκορ για το ΑΠΟΕΛ, ενώ στο 44΄ο Κυριάκος Αντωνίου έκανε το 1-1.

Στο 67΄ο Μαρκίνιος έκανε το 2-1 για το ΑΠΟΕΛ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ντάλσιο έκανε το 3-1.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 10ο λεπτό ο Κβιλιτάια έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. 10 λεπτά μετά ο Κβιλιτάια με κεφαλιά κέρδισε 2ο συνεχόμενο κόρνερ, ενώ στην 2η εκτέλεση ο Πέτροβιτς με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα έξω. 3 λεπτά μετά, ο Μπέκερ πρόλαβε και μάζεψε την μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ, πριν ο Κονσταντίνοφ να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα.

Το ΑΠΟΕΛ που είχε τον έλεγχο του αγώνα, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 38ο λεπτό με κεφαλιά του Βιγιαφάνες, μετά από σέντρα του Δώνη από τα δεξιά.

Στο 41΄ο Μπέκερ απομάκρυνε ένα μακρινό σουτ του Ντάλσιο, ενώ στο 44΄ο Κυριάκος Αντωνίου με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-1 για την ΑΕΖ.

Στο 45+2΄ο Ντάλσιο έπιασε ξανά ένα μακρινό σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Μπέκερ απομάκρυνε στο 48ο λεπτό άλλο ένα σουτ από τον Ντάλσιο.

Στο 55΄ο Ντάλσιο από καλή θέση έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπέκερ ήταν σε καλή θέση και μάζεψε την μπάλα. 2 λεπτά μετά είχαμε ένα μπέρδεμα στην περιοχή της ΑΕΖ, αλλά ο Κβιλιτάια δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση. Στο 63΄ο Δώνης έπιασε ένα δυνατό σουτ από απόσταση, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια. 2 λεπτά μετά ο Μαρκίνιος έπιασε ένα γυριστό σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω.

Στο 67΄ο Μαρκίνιος από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα και έκανε το 2-1.

Στο 70’ μάζεψε την μπάλα σε σουτ του Δώνη. Στην συνέχεια το ΑΠΟΕΛ έφτιαξε κι άλλες προϋποθέσεις για γκολ, ενώ δεν είχε απειληθεί ιδιαίτερα απο την ΑΕΖ.

Μάλιστα στο 93΄ο Ντάλσιο απο κοντά έκανε το 3-1 μετά απο εξαιρετική ασίστ του Ντογκαλά.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς, Σούσιτς, Τσεπάκ, Βιτάλ, (90+3′ Πολυκάρπου) Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Βιγιαφάνες, (71′ Σαρφό), Δώνης, (71′ Ντογκαλά), Μαρκίνιος (Γουίλσον),, Κβιλιτάια (80′ Τομανέ).
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Καραμανώλης, Εφραίμ, Φαουάζ, Τομανέ, Σατσιάς, Γουΐλσον, Γαβριήλ, Φετφατζίδης, Πολυκάρπου, Σαρφό, Ντονγκαλά. 
ΑΕΖ: Μπέκερ, Ε.Αντωνίου, Ντελμίρο, Κ.Αντωνίου, (75′ Ρέινολντς) Φοστάβε,(55′ Ελευθερίου) Σαρφό, (66 Ιωσηφίδης) Σλόγκαρ, (75′ Νζάου), Βάλντι, (66′ Παστελλής), Φράγκος, Χατζηβασίλη, Ντιγκινί
Στον πάγκο: Μιλοσάβλιεβιτς, Στυλιανού, Παστελλής, Χριστοφή, Σάντος, Ρέινολντς, Μιχαηλίδης, Ελευθερίου, Ρουΐζ, Σιφνέος, Νζάου, Ιωσηφίδης. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βιγιαφάνες, Σλόγκαρ, Χατζηβασίλη, Κυριάκος Αντωνίου, Φράγκος, Ντελμίρο,

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 5000.
Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Γιώργος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Piccinini Marco
AVAR: Αλλαγιώτου Ιωάννα
Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος