2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Γκασάμα γκρέμισε το οχυρό του Εθνικού και λύτρωσε την Ανόρθωση στο 87΄

Ο Γκασάμα γκρέμισε το οχυρό του Εθνικού και λύτρωσε την Ανόρθωση στο 87΄

By on 10 Δεκεμβρίου, 2023 0 496 Views

Τα βρήκε λίγο σκούρα η Ανόρθωση στο Δασάκι κόντρα στον Εθνικό αλλά Γκασάμα είχε τη λύση.

O Σενεγαλέζος επιθετικός έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 87ο λεπτό και χάρισε με εκπληκτικλο άλμα και κεφαλιά από φάουλ του Φερέιρα, τεράστιο διπλό στην ομάδα του η οποία έφυγε με το 1-0 κόντρα στην ομάδα της Άχνας, ανέβηκε στην 4η θέση, έναν βαθμό πίσω από τις ομάδες που είναι λίγο πιο μπροστά (Άρης και Πάφος FC) και τέσσερις βαθμούς από την κορυφή και το ΑΠΟΕΛ.

Στους 28 βαθμούς και στο -4 από την κορυφή η Κυρία, στους 13 παρέμεινε η ομάδα της Άχνας. 

Δίκαιη η νίκη της Ανόρθωσης που είχε σημαντικές απουσίες αλλά 3 χιλιάδες οπαδούς της στο πλευρό της.Η Ανόρθωση αντιμετώπισε την σθεναρή αντίσταση του Εθνικού και το ροκάμνισμα του χρόνου αλλά με υπομονή στο αγωνιστικό της πλάνο έφθασε δίκαια στη νίκη με τον Γκασαμά να βρίσεκει ξανά δίκτυα . Ο Γκασάμα κάλυψε το κενό του Ουαγκές με τον Αντωνίου που τα πήγες πολύ καλά στα αμμυντικά του καθήκοντα ενώ το κενό του Τσίκο το κάλυψε με μετακίνηση του Γουαρίς στο αριστερό άκρο και την παρουσάι του Καστέλ δίπλα στον Γκασάμα.

Το αρνητικό είναι οι κάρτες που συμπλήρωσαν Τεχέρα και Κάργας και θα χάσουν λογικά τον αγώνα με τον Οθέλλ.Ο Κορρέα πάντως πήρε τη θέση του Κάργα στο βή ημίχρονο και δίπλα στον Μαρμούκ είχε θετική παρουσία ενώ πολύ καλή δουλειά έκανε και ο Κορέια σε όλη την αριστερή πτέρυγα

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στην άμυνα και να μη δεχθούν τέρμα, παρά να επιτεθούν και να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Η πρώτη καλή φάση καταγράφηκε στο 27′, όταν ο Τεχέρα έκανε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, όμως, ο Καμπρέρα απομάκρυνε με τον ίδιο τρόπο πάνω στη γραμμή.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Εθνικός σκόραρε με τον Ηλία, οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR, λόγω του ότι ο Καμπρέρα, ο οποίος έκανε το σουτ προτού ο Κύπριος επιθετικός σουτάρει μετά από διπλή απόκρουση του Αρμπολέδα, ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 44′ ο Πεχλιβάνης να έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα να χτύπησε σε αμυντικό και πέρασε σε κόρνερ. Η τελευταία φάση ήταν η μεγαλύτερη.Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ,ο Γουαρίς έκανε την παράλληλη μπαλιά, όμως, ο Γκασαμά δεν κατάφερε να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίκτυα.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερη ήταν στην επανάληψη η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου στο 59΄ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Καστέλ σταμάτησε στο κεφάλι του συμπαίκτη του, Γκασαμά, ο οποίος πήδηξε και αυτός για να διεκδικήσει την μπάλα. Η πίεση της Ανόρθωσης συνεχίστηκε και στο 62′ κατέγραψε νέα πολύ καλή ευκαιρία. Ο Φερέιρα έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Μπογκατίνοφ.

Όσο περνούσε η ώρα η Ανόρθωση προσπαθούσε περισσότερο και ο Εθνικός οπισθοχωρούσε για να διαφυλάξει το βαθμό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Ωστόσο στο 84′ ο Γουαρίς φλέρταρε με το γκολ με κοντινή κεφαλιά

Στο 87΄ήρθε η λύτρωση για την Ανόρθωση με τον Γκασαμά. Ο Αφρικανός επιθετικός μετά από εκτέλεση φάουλ του Φερέιρα πιο ψηλά απόλους με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το τελικό 0-1.

ΓΚΟΛ: 87′ Γκασάμα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιωάννου, Ριστέφσκι, Ντε Ιριόνδο, Σπιρόφσκι, Περατικός (3η)/Φερέιρα, Τιουνέ, Κάργας (6η), Γκασάμα, Τεχέρα (6η)

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.500

Διαιτητής: Piccinini Marco
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Κωμοδρόμος Ηρακλής
Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία