5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • KOΠ:Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Έχουμε όλες τις δημοσιεύσεις και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους(Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί μια βδομάδα πιο νωρίς)

KOΠ:Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Έχουμε όλες τις δημοσιεύσεις και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους(Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί μια βδομάδα πιο νωρίς)

By on 12 Δεκεμβρίου, 2023 0 900 Views

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 παραχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής.

Αναλυτικά:

«Ήταν η πρώτη συνεδρία της ΚΟΠ μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας για τους κόκκινους φακέλους. Έγινε λοιπόν η ενημέρωση και αποφασίστηκε πως όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και δεν έβρισκαν κάτι το μεμπτό, όπως περιμέναμε και έγινε, θα προχωρούσαμε στο να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα μας. Όλων όσων είχαν κατηγορηθεί αδίκως. Η ΚΟΠ βαλλόταν από παντού ότι είχε κρύψει φακέλους αλλά η έρευνα έδειξε το αντίθετο. Άρα, κάποιοι πρέπει να βγουν να λογοδοτήσουν. Έχουμε όλες τις δημοσιεύσεις και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Κανένας δεν πανηγυρίζει. Όταν κατηγορείσαι από παντού και βγαίνει μια έρευνα ότι αυτό δεν έχει γίνει, δεν πανηγυρίζεις αλλά επιφυλασσόμαστε των δικαιωμάτων μας. Δημιουργεί μια απορία γιατί να γίνεται αυτή η συζήτηση; Έγινε η έρευνα και έδειξε η ΚΟΠ ότι δεν έχει αποκρύψει το οτιδήποτε. Αν θέλουν ας συνεχίσουν να λένε πράγματα, εμείς δεν θα μπούμε ξανά σε συζήτηση. Η ΟΥΕΦΑ είναι συμβεβλημένη με τη Sports Radar που παρακολουθεί τα ματς ανά το παγκόσμιο. Όταν δει η Sports Radar όταν υπάρχει έντονη στοιχηματική δραστηριότητα  στέλνει ειδοποίηση στην ΟΥΕΦΑ και έπειτα η ΟΥΕΦΑ το αναφέρει στην εκάστοτε ομοσπονδία. Εμείς, όσες φορές πήραμε ειδοποίηση την αποστείλαμε και στην Αστυνομία και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε μομφή από τον καθένα και αυτή η συζήτηση πρέπει να σταματήσει. Επαναλαμβάνω, μόνο ζημιά προκαλεί».

Σχετικά με τον Μεσίνα είπε: «Επιλέγει κάποιες φάσεις που θέλει ο ίδιος να τις επεξηγήσει. Εδώ και αρκετές αγωνιστικές ο κύριος Μεσίνα δεν περιλαμβάνει το οφσάιντ, ενώ ο κ. Μάζιτς έβαζε φάσεις με οφσάιντ. Είναι ο καθένας με τη φιλοσοφία του. Ο κ. Μεσίνα επιλέγει τις φάσεις που ο ίδιος πιστεύει πως θα πρέπει να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος και συμβάλλουν στην επιμόρφωσή του».

Για το goal line technology: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει στα άμεσα πλάνα της ομοσπονδίας. Βλέπουμε ότι η ΟΥΕΦΑ δεν τον χρησιμοποιεί πέραν του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πολύ δαπανηρό».

Σχετικά με το επίπεδο των ξένων διαιτητών: «Ακούμε διάφορα πράγματα για τους διαιτητές που έρχονται. Οι παραπάνω έρχονται από Ιταλία και κάνουν Serie A, την περασμένη αγωνιστική φέραμε Ελβετό που κάνει Γιουρόπα Λιγκ. Έχουν καλύτερες παραστάσεις και μεγαλύτερη εμπειρία από τους δικούς μας. Δεν είμαστε το επίκεντρο της γης και οι διαιτητές περιμένουν πάνω από το τηλέφωνο για να έρθουν στην Κύπρο. Κάποια λάθη είναι χτυπητά, πάντα θα γίνονται αλλά είναι σε ψηλότερο επίπεδο από τους δικούς μας οι διαιτητές που έρχονται».

Για το πότε θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα: «Είτε σήμερα είτε αύριο θα ανακοινώσουμε την 18η αγωνιστική ξεχωριστά. Από εκεί και πέρα, αν ο Άρης συνεχίσει στην Ευρώπη επηρεάζεται ο προγραμματισμός. Πριν τα Χριστούγεννα μέχρι και την 26η αγωνιστική, δηλαδή μέχρι το τέλος της α’ φάσης θα έχουμε πρόγραμμα σύντομα. Θα εξαρτηθεί δηλαδή, αν συνεχίσει ή όχι ο Άρης τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις».

Για το πρωτάθλημα: «Η ΟΥΕΦΑ θέλει τα γήπεδα στη διάθεσή της νωρίτερα λόγω του EURO K-17 και το πρωτάθλημα θα τελειώσει μια βδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 12-13 Μαΐου. Υπάρχουν εμβόλιμες αγωνιστικές και θα προστεθεί άλλη μία στο α’ γκρουπ».