21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Η Μπάγερν πέταξε εκτός τη Γιουνάιτεντ, στους «16» η Κοπεγχάγη

Η Μπάγερν πέταξε εκτός τη Γιουνάιτεντ, στους «16» η Κοπεγχάγη

By on 13 Δεκεμβρίου, 2023 0 501 Views

Η Μπάγερν αφησε εκτός Ευρώπης τη Γιουνάιτεντ επικρατώντας και στο Ολντ Τράφορντ (1-0). Σούπερ η Κοπεγχάγη, νίκησε τη Γαλατά 1-0 και βρέθηκε στους «16»

Xειρότερα δε γινόταν… Η Γιουνάιτεντ ήθελε νίκη κόντρα στην Μπάγερν και ισοπαλία στη Δανία, ωστόσο τίποτα από αυτά δε συνέβη. Ηττα 1-0 από τους αδιάφορους Βαυαρούς, νίκη της Κοπεγχάγης κόντρα στη Γαλατά. Ετσι, η ομάδα του Τεν Χαγκ θα συνεχίσει μόνο… εντός συνόρων, σε μια καταστροφική σεζόν, όπου οι συνέπειες θα είναι μακροπρόθεσμες.

Μπορεί αμυντικά η Μάντσεστερ να μην παρουσίασε το… χάλι των προηγούμενων αγώνων, ωστόσο και δημιουργικά δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο απέναντι στην Μπάγερν. Περισσότερο φοβήθηκαν παρά τόλμησαν στο πρώτο ημίχρονο, παρά το γεγονός πως έπρεπε να ρισκάρουν. Ο Χόιλουντ έμεινε μόνος του στην επίθεση δίχως να τροφοδοτείται, έχοντας μόλις εννέα επαφές με την μπάλα. Η Μπάγερν κυκλοφόρησε σωστά, αλλά ο Χάρι Κέιν δε βρήκε χώρους.

Στην επανάληψη, η Μάντσεστερ ήταν πιο ορεξάτη, ο Άμραμπατ ήταν ο κινητήριος μοχλός, όμως οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να τον ακολουθήσουν. Η Μπάγερν στην καλύτερή της στιγμή στο 70ο λεπτό κατάφερε να σκοράρει και να σβήσει τα όνειρα των Άγγλων. Από ωραία προβολή του Κέιν, ο Κομάν με υπέροχο πλασέ διαμόρφωσε το 1-0. Ηταν το 15ο γκολ που δέχθηκε φέτος στη διοργάνωση, η χειρότερη συγκομιδή αγγλικής ομάδας στη φάση των ομίλων.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονανά, Νταλότ, Βαράν (80′ Μέινου), Μαγκουάιρ (40′ Έβανς), Σο (46′ Γουάν-Μπισάκα), Μακτόμινεϊ, Άμραμπατ, Άντονι (75′ Πελίστρι), Φερνάντες, Γκαρνάτσο (75′ Μετζμπρί), Χόιλουντ

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Μαζραουί (46′ Λάιμερ), Ουπαμεκανό, Κιμ, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν (77′ Τελ), Μουσιάλα (67′ Μίλερ), Σανέ, Κέιν

Ιστορική πρόκριση η Κοπεγχάγη

Η Κοπεγχάγη πήρε τον τελικό, επικράτησε 1-0 της Γαλατασαράι στο «Πάρκεν» και μαζί μια ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Οι Δανοί ήταν η ευχάριστη έκπληξη του ομίλου, αφού μετά την εκπληκτική ανατροπή με τη Γιουνάιτεντ, αλλά και τη χρυσή ισοπαλία στο Μόναχο δεν άφησαν περιθώρια ούτε στους Τούρκους. Η Κοπεγχάγη ήταν εξαιρετική ανασταλτικά και χάρη στο γκολ του Λέραγκερ στο 58′ ολοκλήρωσε τη μεγάλη έκπληξη στο γκρουπ κατακτώντας τη 2η θέση. Η Γαλατά πίεσε ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά, αλλά ο Μπακαμπού δεν κατάφερε να σκοράρει και να δώσει ελπίδες στην ομάδα του. Μοναδικό μελανό σημείο για τους Δανούς η αποβολή του σκόρερ, ο οποίος θα χάσει το πρώτο ματς της επόμενης φάσης.


Η βαθμολογία
Μπάγερν 6 (12-6) 16
Κοπεγχάγη 6 (8-8) 8
Γαλατασαράι 6 (10-13) 5
Μαν. Γιουνάιτεντ 6 (12-15) 4