5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024

Η ΑΕΛ είναι στα χάϊ της!Μεγάλη νίκη κόντρα στην ΑΕΖ(1-4)με πρωταγωνιστή την Α.Μακρή

By on 17 Δεκεμβρίου, 2023 0 397 Views

Δεύτερη σερί νίκη και βαθμολογική ανάσα για την ΑΕΛ.

Η ομάδα του Τόνι Κόσκελα πήγε στο «Αμμόχωστος» πήρε το διπλό και έφυγε κόντρα στην ΑΕΖ.

Νίκησε 4-1 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Μακρή  οποίος πέτυχε δύο γκολ και έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ στον Φαμπρις Κα. Το άλλο γκολ το πέτυχε ο Ανδρέου. Για την ΑΕΖ μείωσε σε 2-1 ο Χατζηβασίλης.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΛ έφτασε τους 19 βαθμούς, έπιασε τη Νέα Σαλαμίνα και περιμένει να δει που θα την βγάλει η 15η αγωνιστική.

Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιτεθούν σωστά στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με κάποιες ευκαιρίες αλλά χωρίς τη μεγάλη φάση.

Η ΑΕΖ πέτυχε ένα τέρμα με τον Χατζηβασίλη αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από εξέταση του VAR.

Οι φιλοξενούμενοι στο 31’ άνοιξαν το σκορ με κοντινό πλασέ του Κα ο οποίος μπήκε στην φάση μετά από σουτ του Μακρή, και ένα λεπτό αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους με κοντινό πλασέ του Μακρή μετά από παράλληλη μπαλιά του Κα!

Η ΑΕΖ προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε σε 1-2 στο 40΄ με ωραίο κοντινό πλασέ του Χατζηβασίλη, προσπάθησε για ένα δεύτερο τέρμα πριν την ανάπαυλα αλλά δεν είχε την καλή τελική προσπάθεια.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και έχασαν κάποιες ευκαιρίες, κυρίως με τον Ντιγκινί, ελέγχοντας τον αγώνα σε μεγάλο βαθμό.

Η ΑΕΛ στην πρώτη της φάση στην επανάληψη κατάφερε να πάρει ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Μακρής στο 64’ με ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματά του, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Μάλιστα ο Ανδρέου σε χρόνο καθυστερήσεων πέτυχε το τέταρτο τέρμα δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα στη νίκη της ομάδας του.

ΑΕΖ: Μπέκερ, Παστελλής (70′ Ιωσηφίδης), Κ. Αντωνίου (46′ Ε.Αντωνίου), Σαρφό, Σλόγκαρ, Ντελμίρο (76′ Ρόχα), Ρέινολντς (46′ Φοστάβ), Φράγκος, Χατζηβασίλης, Ρουίθ (70′ Ματόνγκο), Ντιγκινί
Στον πάγκο: Μιλοσάβλιεβιτς, Στυλιανού, Ε.Αντωνίου, Φοστάβ, Χριστοφή, Ρόχα, Κάστρο, Ματόνγκο, Μιχαηλίδης, Ελευθερίου, Σιφνέος

AEΛ: Ολιβέιρα, Φραντζής, Μπάστο, Παπαφώτης, Σέρνιτς (87′ Σιλβέστρος), Μορέιρα (70′ Γερολέμου), Μαρς, Μακρής (82′ Ανδρέου), Τζάλμα, Κα (70′ Τσούκα), Ντέγοεστ
Στον πάγκο: Μπέκερ, Κυριάκου, Σωτηρίου, Μεντόγεβιτς, Ανδρέου, Μεντόσα, Σιλβέστρος, Φιλίποβιτς, Τσούκα, Γερολέμου, Κοντινέλα

ΓΚΟΛ: 31′ Κα, 32′, 64′ Μακρής, 90+1′ Ανδρέου/40′ Χατζηβασίλης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπαφώτης, Ολιβέιρα, Ντέγοεστ/Σαρφό, Σλόγκαρ (3η)

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 800

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία