27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κόκκινος αιφνιδιασμός.Η Ν.Σαλαμίνα πήρε μεγάλη νίκη στη Λεμεσό με τέλειες αντεπιθέσεις. Ξανά προσγείωση για τον Απόλλωνα

Κόκκινος αιφνιδιασμός.Η Ν.Σαλαμίνα πήρε μεγάλη νίκη στη Λεμεσό με τέλειες αντεπιθέσεις. Ξανά προσγείωση για τον Απόλλωνα

By on 17 Δεκεμβρίου, 2023 0 517 Views

Μια Νέα Σαλαμίνα για φίλημα στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ.Η ομάδα του Χριστόδουλου Χριστοδούλου έβαλε με επιβλητικό τρόπο τέλος στο σερί των τριών αγώνων χωρίς νίκη φεύγοντας με τεράστιο διπλό κόντρα στον Απόλλωνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 2-0 με έναν ασταμάτητο Νάρσινγκ στο πρώτο ημίχρονο που έδωσε το πρώτο γκολ στον Ντουρμισάι και  «χόρεψε» την άμυνα του Απόλλωνα στο δεύτερο το οποίο έβαλε ο ίδιος.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε, ο Τσολάκης έκανε τις αλλαγές του αλλά η Νέα Σαλαμίνα διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ από το α’ μέρος και πανηγύρισε μια τεράστια νίκη που την φέρνει στην ισοβαθμία με τον σημερινό της αντίπαλο αλλά να υπερτερεί σε αυτή την ισοβαθμία.

Ο κόσμος του Απόλλωνα αποδοκίμασε ποδοσφαιριστές και διοίκηση.

Πλέον,η Ν.Σαλαμίνα έπιασε τον Απόλλωνα στους 22 βαθμούς, αλλά υπερτερεί στην ισοβαθμία, αφού έχει μία νίκη και μία ισοπαλία στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Απόλλωνας και στο 2΄ το μακρινό σουτ του Κυριάκου… έφυγε έξω, ενώ έντεκα λεπτά αργότερα ο Κίσσας έδιωξε σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Κοστάκε.

Πιο εύστοχη ήταν, όμως, η Νέα Σαλαμίνα που στην πρώτη της ευκαιρία άνοιξε το σκορ στο 18΄. Γύρισμα του Νάρσινγκ από δεξιά, η μπάλα στον Ντουρμισάι, που με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0 για την ομάδα του Χριστοδούλου.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν και στο 29΄ είχαν μία καλή στιγμή, όταν ο Κίσσας έδιωξε το σουτ του Μάρκες, με τη φιλοξενούμενη να… χτυπάει στην αντεπίθεση τρία λεπτά αργότερα και να διπλασιάζει τα τέρματά της.

Κάθετη πάσα προς τον Νάρσινγκ στον ανοικτό… χώρο, με τον Ολλανδό με ωραία ατομική ενέργεια και τελείωμα να κάνει το 2-0 για την ομάδα της Αμμοχώστου, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας πίεσε πολύ για ένα γρήγορο γκολ που θα μείωνε στο σκορ. Ο Τσολάκης προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, ενώ άλλαξε και σχηματισμό, βλέποντας τους παίκτες του να έχουν κλείσει την αντίπαλό τους και να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για να μειώσουν σε 2-1. Στο 54΄ ο Κίσσας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Αμπντουραχίμι, ένα λεπτό αργότερα σουτ του ίδιου παίκτη… έφυγε άουτ, ενώ στο 57΄ και πάλι ο Κίσσας δήλωσε παρών, διώχνοντας σε κόρνερ την προβολή του Μάρκες.

Η ομάδα της Λεμεσού συνέχισε να πιέζει και στο 72΄ το σουτ του Σαγκάλ… έφυγε έξω.

Μία φάση, που ήταν και η τελευταία για τον Απόλλωνα μέχρι και την ολοκλήρωση του αγώνα, αφού η ομάδα της Αμμοχώστου είχε ισορροπήσει το παιχνίδι από το 75΄ κι έπειτα και είχε και μία σπουδαία ευκαιρία για να κάνει το 3-0, όταν ο Λέουβενμπεργκ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Κουζμάνοβιτς στο 85΄.

Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του Κωνσταντίνου Φωτίου βρήκε την ομάδα του Χριστοδούλου να πανηγυρίζει μία πολύ μεγάλη νίκη, που την ανεβάζει στην 7η θέση και συνάμα ρίχνει τον Απόλλωνα στην 8η.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Πειμπέρνς (20′ Σέλβικ), Τέκιε, Κρμέντσικ (46′ Αμπντουραχίμι), Ποντικός (46′ Πέρετζ), Γιούρτσεβιτς (70′ Μαλεκκίδης), Κυριάκου, Κοστάκε (46′ Σαγκάλ), Φιλιώτης, Μάρκες
Στον πάγκο: Λοίζου, Δημητρίου, Σιέλβικ, Άδωνη, Πέρετς, Αμπντουραχίμι, Μαλεκκίδης, Σαγκάλ, Σπόλιαριτς, Νταρίκουα, Κολ, Βάργκα

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Κίσσας, Σεργίου, Ντάτκοβιτς, Νάρσινγκ (69′ Κορομά), Μιγκελίτο (61’Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι, Φερνάντες (61′ Κουζμάνοβιτς), Μπεχαράνο, Καρλίτος, Λέουκο (46′ Κονατέ), Ντιακιτέ.
Στον πάγκο: Καλανίδης, Κατσικάς, Κονατέ, Τσελέα, Κουζμάνοβιτς, Παπαγεωργίου, Σπυριδάκης, Χριστοδούλου, Βίκτωρος, Σίλβα, Κατσιάρης, Κορομά

ΓΚΟΛ: 17′ Ντουρμισάι, 32′ Νάρσινγκ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εκπολό/Λέουκο

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 6.000

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ:
ΑΠΟΛΛΩΝ: Αμπντουραχίμι, Κυριάκου (2).
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τσελέα, Νάρσινγκ, Μιγκελίτο (2), Λέουκο (5)

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Γιώργος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηρακλής
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR:Τεχράνυ Ανδρέας
Παρατηρητής:  Καπιτανής Κώστας