2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Οθέλλος πήρε ανάσα με ανατροπή κόντρα στους 10 του Εθνικού(2-1). Στο 12΄αποβλήθηκε ο Λοματέι,την γλύτωσε ο Καστάνας στο 72΄

Ο Οθέλλος πήρε ανάσα με ανατροπή κόντρα στους 10 του Εθνικού(2-1). Στο 12΄αποβλήθηκε ο Λοματέι,την γλύτωσε ο Καστάνας στο 72΄

By on 21 Δεκεμβρίου, 2023 0 405 Views

Μεγάλη νίκη με ανατροπή για τον Οθέλλο, ο οποίος επικράτησε του Εθνικού Άχνας με 2-1, έφτασε τους 12 βαθμούς και πλέον είναι στο -1 από τον σημερινό του αντίπαλο.

Ο Εθνικός έμεινε από νωρίς στον αγώνα με παίκτη λιγότερο, αφού στο 12ο λεπτό ο Λομοτέι είδε την κόκκινη κάρτα, ωστόσο κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Ντε Ιριόντο στο 21ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Καστάνας ισοφάρισε και έδωσε νέα τροπή στο παιχνίδι του β΄ημιχρόνου…Εκεί ο Οθέλλος με παίκτη περισσότερο πίεσε έντονα και είχε καλές φάσεις για γκολ και δοκάρι ενώ ο Εθνικός αμύνετο σθεναρά. Στο 85΄ο Σούτο έκανε το 2-1 για τον Οθέλλο που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η κόκκινη κάρτα βγήκε με παρέμβαση του VAR αφού ο διιατητής δεν έδειξε ούτε κίτρινη. Καθοριστικό λάθος από τον διαιτητή ήταν στο 72΄όταν δεν εφάρμοσε τον κανονισμό και ενώ έδωσε σωστά φάουλ δεν έδειξε κίτρινη στον Καστάνα του Οθέλλου που θα ήταν δεύτερη και αποβολή.Η παράβαση χωρίς συζήτηση ήταν για κίτρινη κάρτα και απλά δεν εφάρμοσε τον κανονισμό ο διαιτητής που λίγο πριν δεν είδε ούτε κτύπημα επιθετικού του Οθέλλου σε παίκτη του Εθνικού παρόλο που είχε καθαρό οπτικό πεδίο.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 8ο λεπτό έγινε λάθος από πλευράς Εθνικού με τον Σανγκαρέ να περνά τον Μάρκοβιτς, αλλά πριν να κάνει το σουτ ο τερματοφύλακας του Εθνικού τον πρόλαβε σε δεύτερο χρόνο πριν κάνει το σουτ. Το VAR οδήγησε τον Χριστοφόρου πίσω στην φάση για να δώσει κόκκινη κάρτα στον Λομοτέι για φάουλ στον Ανάνγκ που έφευγε μόνος του στην επίθεση. Έτσι οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με παίκτη λιγότερο από το 12ο λεπτό.

Στο 14΄ο Οθέλλος εκτέλεσε το φάουλ με τον Ουεσλάτι ο οποίος έστειλε την μπάλα μόλις έξω. 6 λεπτά μετά ο Παναγιώτου απέκρουσε εκτέλεση φάουλ του Λίπσκι.

Ο Εθνικός έστω και με 10 παίκτες κατάφερε στο 21ο λεπτό να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Ντε Ιριόντο μετά από εκτέλεση κόρνερ και άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα.

Στο 23΄ένα καλό σουτ του Ουεσλάτι πέρασε λίγο έξω, ενώ 6 λεπτά μετά ο Ντράζιτς μετά από μια αντεπίθεση τέλειωσε την φάση με την μπάλα να περνά λίγο έξω σε μια πολύ καλή στιγμή για τον Εθνικό.

Στο 35΄ο Λίπσκι έπιασε το σουτ, αλλά ο Παναγιώτου μάζεψε σταθερά την μπάλα, με τον Εθνικό να συνεχίζει να φτιάχνει ευκαιρίες παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. 4 λεπτά μετά ο Οθέλλος έκανε την πρώτη του καλή ευκαιρία μετά το γκολ που δέχθηκε, με τον Ναρντίνι να κάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα έξω, ενώ στο 41΄ο Μάρκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ ένα καλό σουτ από πλάγια θέση.

Στις καθυστερήσεις ο Γκαρσία έπιασε ένα γεμάτο σουτ με τον Μάρκοβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ, με τον Καστάνα να σπρώχνει την μπάλα στα δίκτυα στην εκτέλεση του κόρνερ και να κάνει το 1-1 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 56΄ο Ντράζιτς έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά ήταν αρκετά άστοχος, ωστόσο η μεγάλη ευκαιρία ήρθε λίγο μετά με τον Ποπέσκου από πολύ κοντά να στέλνει την μπάλα έξω μετά από σέντρα που έγινε από τα αριστερά. Στο 65΄ο Οθέλλος είχε μεγάλη φάση με τον Μάρκοβιτς να προλαβαίνει τελευταία στιγμή και να απομακρύνει τον κίνδυνο σε μια φάση διαρκείας. Στο 69΄ο Εθνικός απάντησε με ένα σουτ από δύσκολη θέση με τον τερματοφύλακα να πέφτει και να μαζεύει.

Στο 78΄ο Οθέλλος έχασε τριπλή ευκαιρία με τους Ποπέσκου, Σανγκαρέ και Σούτο να κάνουν διαδοχικά σουτ, αλλά ο Μάρκοβιτς με τον Σπιρόφσκι τους είπαν όχι! Μάλιστα στο 80΄ο Ουεσλάτι με δυνατό σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε το δοκάρι!

Στο 85ο λεπτό ο Σούτο έπιασε την κεφαλιά στην περιοχή και νίκησε τον Μάρκοβιτς κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του Οθέλλου. Την σέντρα έκανε ο Ανάνγκ.

Στις καθυστερήσεις ο Σταμούλης απο πολύ κοντά έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μάρκοβιτς να του λέει όχι.

ΟΘΕΛΛΟΣ: Παναγιώτου, Σταμούλης, Γιάνσεν, Ναρντίνι, Κυριάκου (Γκαρσία 36’),  Ράμος (Σούτο 66′), Σανγκαρέ, Ποπέσκου, Καστάνας (79΄ Χριστοδούλου), Ανάγκ, Ουεσλάτι

Στον πάγκο: Τσιακουρής, Ταουντούλ, Χριστοδούλου, Σούτο, Κατσιατή, Γκαρσία, Ζουνζάρεν, Μαμαντού, Μαλλούρη, Βενιζέλου, Ιωάννου.

ΕΘΝΙΚΟΣ:  Μάρκοβιτς, Ριστέφκσι, Ντε Ιριόντο (86΄Αρτυματάς), Λίπσκι, Πεχλιβάνης (Σπιρόφσκι 27΄), Λομοτέι, Μπίκερ, Ιωάννου (86΄Γκόμες), Καμπρέρα, Μ.Ηλία (Αγγελόπουλος 46’), Ντράζιτς (Ακσεντίγιεβιτς 67′)

Στον πάγκο: Σταυρινού, Σπιρόσφκι, Κ.Ηλία, Γκόμες, Καλλένος, Νικολάου, Αρτυματάς, Αγγελόπουλος, Ακσεντίγιεβιτς

Κίτρινες: Καστάνας / Ντε Ιριόντο, Ιωάννου

Κόκκινες: – / 12′ Λομοτέι

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Α. Γιώργος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος
AVAR: Χαραλάμπους Π. Γιώργος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης