5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Superleague, η βαθμολογία: «Κάλαντα» για τον ΠΑΟΚ στο +1 από τον Παναθηναϊκό και +3 από ΑΕΚ, Ολυμπιακό!

Superleague, η βαθμολογία: «Κάλαντα» για τον ΠΑΟΚ στο +1 από τον Παναθηναϊκό και +3 από ΑΕΚ, Ολυμπιακό!

By on 21 Δεκεμβρίου, 2023 0 811 Views

Ο… εξάσφαιρος ΠΑΟΚ θα κάνει γιορτές μόνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα έχοντας διαφορά ενός βαθμού από τον Παναθηναϊκό και τρεις από Ολυμπιακό και ΑΕΚ!

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην κορυφή για τον καταπληκτικό ΠΑΟΚ που θα πει… αντίο 2023 από την θέση του οδηγού! Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε εύκολο βράδυ Πέμπτης στην Καισαριανή, καθώς επικράτησε με 6-0 της Κηφισιάς έχοντας… καθαρίσει το τρίποντο πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ του Γιάννη Κωνσταντέλια, του Μπράντον Τόμας και του Κιρίλ Ντεσπόντοφ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και στην επανάληψη βρήκε ακόμη δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα του Αναγνωστόπουλου με τους Μουργκ, Οζντόεφ και Τσιγγάρα. Μετά τον… περίπατο των Χριστουγέννων, οι Θεσσαλονικείς είναι στο +1 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και στο +3 από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Το πάθημα του Αγρινίου δεν έγινε μάθημα για την ΑΕΚ, που σε διάστημα 4 ημερών γνώρισε μια ακόμη γκέλα στην επαρχία. Αυτή την φορά στις Σέρρες με το 2-2 κόντρα στον Πανσερραϊκό. Η Ενωση προηγήθηκε δύο φορές στο ματς, αλλά τελικά έφυγε από το γήπεδο με ένα βαθμό με το γκολ του Θυμιάνη στο 94′ μετά από ένα ακόμη φετινό αστείο λάθος του Αθανασιάδη! Η ΑΕΚ πέρα από την αφέλεια των τελευταίων λεπτών και τον… τερματοφύλακά της, πλήρωσε και το γεγονός πως σε ακόμη ένα παιχνίδι δεν μπορεί να μετουσιώσει σε γκολ τις πολλές χαμένες ευκαιρίες!

Ο Ατρόμητος, μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού, «μπλόκαρε» και τον Ολυμπιακό που έχασε δυο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Ποντένσε και είδε τη μπάλα στο δοκάρι από κεφαλιά του Ρέτσου στο 75′ – Δοκάρι και ο Ατρόμητος με τον Βαλένσια στο 53′.


Η εξαιρετική πορεία του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα και η… επέλασή του προς τα πλέι οφ συνεχίζεται. Οι Αρκάδες πέρασαν νικηφόρα κι από το Ηράκλειο με το 2-0 επί του ΟΦΗ και τα τέρματα των Ρετζίς και Μιριτέλο. Από την άλλη παρά την αλλαγή προπονητή οι Κρητικοί συνεχίζουν να απογοητεύουν και να απομακρύνονται από τον αρχικό τους στόχο που ήταν η διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Στους Ζωσιμάδες στην… μάχη των ουραγών και ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας δεν αναδείχθηκε νικητής. ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός είχαν τις στιγμές τους, Κλέιμαν και Καπίνο είχαν τις δικές τους μεγάλες επεμβάσεις και το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι τέλους. Με δεδομένο ότι οι Αγρινιώτες από το 82′ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μαυρία προφανώς και ο βαθμός ήταν πολύτιμος, απέναντι στον «Αγιαξ» που δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15Η)

Αρης – Λαμία 2-2

Βόλος – Παναθηναϊκός 0-3

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 0-0

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 2-2

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 0-2

Κηφισιά – ΠΑΟΚ 0-6

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-0


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (14Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

1.ΠΑΟΚ 35

2. Παναθηναϊκός 34

3. ΑΕΚ 32

4. Ολυμπιακός 32

5. Αρης 24

6. Αστέρας Τρίπολης 20

7.Λαμία 17

8. ΟΦΗ 15

9. Ατρόμητος 15

10. Βόλος 14

11. Πανσερραϊκός 14

12. Παναιτωλικός 11

13.Κηφισιά 11

14.ΠΑΣ Γιάννινα 9

*Από τον Ολυμπιακό έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.


H EΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16Η)

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου
Αστέρας Τρίπολης – Αρης (4μμ)
Λαμία – Ολυμπιακός (5μμ)
ΑΕΚ – Βόλος (7μμ)
ΠΑΟΚ – ΟΦΗ (8μμ)
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (9μμ)

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου
Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός (5μμ)
Ατρόμητος – Κηφισιά (7μμ)