3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Απτόητη η Ανόρθωση .Πέρασε στη 2η θέση με τριάρα στο Αμμόχωστος

Απτόητη η Ανόρθωση .Πέρασε στη 2η θέση με τριάρα στο Αμμόχωστος

By on 23 Δεκεμβρίου, 2023 0 1241 Views

Η Ανόρθωση πήρε τη νίκη με 3-0 στο Βαρωσιώτικο ντέρμπι απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας 4 βαθμούς πίσω από το πρώτο ΑΠΟΕΛ.Οι απουσίες δεν επηρέασαν την ομάδα του Γκαγιέγο που ήταν σοβαρή και με απίστευτη αγωνιστική πειθαρχία στο πλάνο του προπονητή .Η Ν.Σαλαμινα είχε τις δικές της απουσίες και παρόλο που προσπάθησε δεν μπόρεσε να απειλήσει την Ανόρθωση επηρεασμένη και από το γρήγορο γκολ.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το καλημέρα του αγώνα αφού ο Καστέλ δεν λάθεψε από κοντά με ωραίο πλασέ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, έχασαν κάποιες φάσεις αλλά και η ατυχία με τον τραυματισμό του φορμαρισμένου Νάρσινγκ δεν τους βοήθησε. Η «Κυρία» πήρε γερό προβάδισμα ξανά στα πρώτα λεπτά με το γκολ του Γκασάμα μετά από κόντρα στον Κονατέ. Μετά το δεύτερο τέρμα η Ανόρθωση έλεγξε το παιγνίδι και κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη με το γκολ του Φερέιρα. Πλέον οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στη 2η θεση με 34 βαθμούς ενώ οι γηπεδούχοι παραμένουν στην 8η θέση και στους 22 βαθμούς

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Με μεγάλη ευκαιρία για τη Σαλαμίνα και καπάκι τέρμα για την Ανόρθωση ξεκίνησε το παιχνίδι στο “Αμμόχωστος”. Ο Μπεχαράνο στο 1ο λεπτό βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, αλλά η κεφαλιά του πέρασε έξω. Ωστόσο δυο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Καστέλ μπήκε στη περιοχή και με σουτ νίκησε τον Κίσσα για το 0-1.

Η “Κυρία” έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της, η Σαλαμίνα έδειξε επηρεασμένη και ο ρυθμός ήταν αρκετά μέτριος, με τις δυο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν καλές φάσεις. Δυο μακρινά σουτ, ένα για κάθε ομάδα, από τον Φερέιρα και τον Μπεχαράνο αντίστοιχα ήταν ότι καλύτερο είδαμε μέχρι το 43′. Σε εκείνο το λεπτό ο Γκασαμά έχασε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της Ανόρθωσης μετά από ασιστ του Τσίκο που πήρε υπέροχη μπαλιά από τον Χρυσσοστόμου.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με παρόμοιο τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Η Σαλαμίνα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 47′, ενώ στο 50′ ο Γκασάμα νικήθηκε από τον Κίσσα. Η τρίτη απόπειρα του Αφρικανού ήταν αποτελεσματική. Στο 53′ ο Γκασάμα βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα με σουτ εντός περιοχής και έγραψε το 0-2 για την ομάδα του.

Όπως συνέβη στο πρώτο ημίχρονο, έτσι έγινε και στην επανάληψη. Μετά το τέρμα ο ρυθμός κινήθηκε στη μετριότητα και οι ευκαιρίες ήταν εξαφανισμένες.

Η Ανόρθωση είχε τον έλεγχο του αγώνα και διαχειρίστηκε πολύ καλά το προβάδισμα της, σε αντίθεση με τη Σαλαμίνα που μετά το 0-2 δεν είχε τις δυνάμεις να αντιδράσει. Οι κυανόλευκοι στο 81′ με τον Φερέιρα σφράγισαν τη νίκη τους και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση, πίσω από το ΑΠΟΕΛ και πάνω από Ομόνοια, Άρη και Πάφο.

Aπόλυτα δικαιωμένος ο Γκαγιέγο με την επιλογή του να βρίσκονται μαζί στην 11αδα Καστέλ και Γκασάμα.Οι δύο άρχισαν να συνεργάζονται πολύ καλά,σκόραραν και οι δύο,ταλαιπώρησαν την αντίπαλη άμυνα.Πολύ βοητητικός ήταν ο Τσίκο στην επίθεση με την εκρηκτικότητα του.Δημιούργησε αρκετούς κινδύνους για τη Ν.Σαλαμίνα ,σε κάποιες επελάσεις του ήταν ασυγκράτητητς.Τεχέρα ο Χρυσοστόμου,πολύ καλή παρουσία του Μ.Αντωνίου στο δεξί άκρο της άμυνας όπου επέστρεψε προς το τέλος ο Ουαγκέ.Σπουδαία δουλειά από Κορρέα,Μαρμούκ Κορέιρα,ηγετικός ο Τιουνέ,γκολ και ενέργεια από τον Φερέιρα ,σταθερός ο Μιχαήλ όποτε χρειάστηκε χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.

Ν.Σαλαμινα Χριστοδούλου): Κίσσας, Σεργίου, Κονατέ, Σελέα, Ντάτκοβιτς, Νάρσινγκ (16′ Παπαγεωργίου) (68′ Κονέ), Μιγκελίτο (46′ Κορομά), Ντουρμισάι, Φερνάντεζ, Μπεχαράνο, Καρλίτος.
Στον πάγκο: Καλανίδης, Κατσικάς, Κουζμάνοβιτς, Κουμουρής, Σπυριδάκης, Χριστοδούλου, Βίκτωρος, Έντσον, Κατσιαρής.

Ανορθωση (Γκαγιέγο): Μιχαήλ, Μαρμούκ, Κορέια, Καστέλ, Φερέιρα (84′ Τζούλιου), Τιουνέ, Γκασάμα (84′ Παρούτης), Αντωνίου (71′ Ουαγκέ), Κορρέα, Τσίκο (71′ Γουαρίς), Χρυσοστόμου. 
Στον πάγκο: Πισιήας, Κεραυνός, Χαραλάμπους, Κωνσταντίνου, Μουσοντά.

Στο όριο καρτών:
Ν.Σαλαμινα : Σελέα, Νάρσινγκ, Μιγκελίτο (2), Μπεχαράνο, Λέουκο (7).
Ανοεθωση: 
Αρμπολέδα, Τιουνέ, Παρούτης, Τσίκο (2), Τεχέρα (7).

ΣΚΟΡΕΡ: 3′ Καστέλ, 53′ Γκασάμα, 81′ Φερέιρα.

Καρλίτος, Ντουρμισάι, Κορομά, Σεργίου/ Αντωνίου, Τσίκο (3), Καστέλ ,Γουαρίς.



ΘΕΑΤΕΣ:1800 περίπου

Διαιτητής: Putros Sandi Dhia Jirjis
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής:  Θεοδότου Κώστας