18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Προέλαση με τριάρα και ξέφυγε μπροστά το ΑΠΟΕΛ.Η Ομόνοια πνίγηκε στην πίεση των πρωτοπόρων

Προέλαση με τριάρα και ξέφυγε μπροστά το ΑΠΟΕΛ.Η Ομόνοια πνίγηκε στην πίεση των πρωτοπόρων

By on 23 Δεκεμβρίου, 2023 0 664 Views

Το ΑΠΟΕΛ ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του ντέρμπι αιώνιων» κόντρα στην Ομόνοια.
Οι «γαλαζοκίτρινοι» νίκησαν 3-0 σε ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν καταφανώς ανώτεροι απέναντι στην Ομόνοια που πνίγηκε στην πίεση των προτοπόρων.

Με τη νίκη αυτή το ΑΠΟΕΛ ξέφυγε στο +6 από τους «πράσινους», θα κάνει καλά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και αποκτά τεράστια δυναμική μπαίνοντας στο 2024.
Μαρκίνιος, Γαριήλ και Τσεπάκ τα γκολ.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 5ο λεπτό ο Ντάλσιο από καλή θέση έκανε το πλασέ αλλά έστειλε την μπάλα μόλις έξω, ενώ 3 λεπτά μετά ο Ουζόχο απομάκρυνε σε κόρνερ ένα καλό σουτ Ντογκαλά από πλάγια θέση. Στο 11ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία όταν από κοντά ο Μαρκίνιος έκανε το σουτ και ο Ουζόχο απομάκρυνε ενστικτωδώς. Στο 15΄μια κεφαλιά του Κβιλιτάια δεν βρήκε στόχο. Ήταν ξεκάθαρο ότι το ΑΠΟΕΛ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, φτιάχνοντας ευκαιρίες και κερδίζοντας πολλά κόρνερ. Στο 27΄είχε την πρώτη της ευκαιρία η Ομόνοια με την εκτέλεση φάουλ του Μπέζους να περνά πάνω από τα δοκάρια.

  • Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα πάνε στο ημίχρονο με το 0-0, έγινε μια σέντρα, ο Κβιλιτάια έκανε την πισινή κεφαλιά, ο Μαρκίνιος πέρασε τον Ψάλτη και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα στην εκπνοή του ημιχρόνου για το 1-0!

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Ομόνοια ήταν πολύ πίσω στο πρώτο μέρος με αποτέλεσμα στην επανάληψη ο Αυγουστή να προχωρήσει σε τριπλή αλλαγή. Σίμιτς, Αλιούμ και Ζαχαρίου πέρασαν στον αγώνα αντί των Κακουλλή, Λοϊζου και Ψάλτη.

Στο 47΄μετά από αντεπίθεση ο Ντάλσιο έκανε το σουτ με τον Ουζόχο να πέφτει και να μαζεύει, ενώ στο 55΄ο Μαρκίνιος είχε ένα άστοχο σουτ από απόσταση. Στο 62΄η Ομόνοια είχε ευκαιρία με τον Σεμέδο όμως να κάνει κακό τελείωμα.

Στο 73΄ο Αλιούμ έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα έξω.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς τις μεγάλες φάσεις για να έρθει στο 83΄ο Γαβριήλ με ένα κεραυνό λίγο μέσα στην περιοχή να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα για το 2-0!

Στο 90΄ο Γαβριήλ έκανε το σουτ, ο Ουζόχο έχασε την μπάλα απο τα χέρια με τον Τσέπακ να μπαίνει στην φάση και να κάνει εύκολα το 3-

ΑΠΟΕΛ:Μπέλετς, Ντβάλι, Πέτροβιτς, Σούσιτς, Τσεπάκ, Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο (89′ Πολυκάρπου), Βιγιαφάνες (65΄Σαρφό), Ντογκαλά (89′ Τομανέ), Μαρκίνιος (75′ Δώνης), Κβιλιτάια (65′ Γαβριήλ)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Καραμανώλης, Ζέφτε, Εφραίμ, Γουίλσον, Σατσιάς, Τομανέ, Γαβριήλ, Φετφατζίδης, Πολυκάρπου, Σαρφό, Δώνης.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Παναγιώτου, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Ψάλτης (46′ Ζαχαρίου), Κούσουλος, Μπασιρού (63′ Χαραλάμπους), Μπέζους (80′ Ανσαριφάρντ), Λοίζου (46′ Σίμιτς), Σεμέδο, Κακουλλής (46′ Αλιούμ).
Στον πάγκο: Κελεπέσιης, Κυριακίδης, Αλιούμ, Φράνσον, Λέζιακς, Ανσαριφάρντ, Ζαχαρίου, Σίμιτς, Λανγκ, Μίλετιτς, Χαραλάμπους, Αμού

ΓΚΟΛ: 45+4′ Μαρκίνιος, 83′ Γαβριήλ, 90′ Τσεπάκ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντομίνγκες (προπονητής)/Μπέζους, Κουλιμπαλί

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 16.000