5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • MAΡΚΕΣ:Είπαμε,αρκετά ως εδώ. Δεν είναι αυτός ο Απόλλωνας που πρέπει να είναι

MAΡΚΕΣ:Είπαμε,αρκετά ως εδώ. Δεν είναι αυτός ο Απόλλωνας που πρέπει να είναι

By on 29 Δεκεμβρίου, 2023 0 498 Views

Στο περιοδικό  «ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ» παραχώρησε συνέντευξη ο επιθετικός του Απόλλωνα, Πέδρο Μάρκες.

Δείτε τις πιο σημαντικές από τις αναφορές στην συνέντευξη του:

Έχει μεγάλα παπούτσια να «γεμίσει» ο Πορτογάλος, αυτά του Ιωάννη Πίττα, και όπως μας ανέφερε στη συνέντευξή του, «έχει το δικό του ταξίδι στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή ο Πίττας, όπως έχω και εγώ το δικό μου ταξίδι τώρα στον Απόλλωνα».

«Μου εξήγησαν ποιο ήταν το πλάνο τους για την χρονιά, μου άρεσαν αυτά που μου είπαν οι άνθρωποι της ομάδας και έτσι πήρα την απόφαση να έρθω», δήλωσε αναφορικά με την απόφασή του να έρθει στην ομάδα μας.

Συμπλήρωσε πως μίλησε και με πρώην ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, τονίζοντας πως «η αλήθεια είναι ότι με βοήθησαν πολύ στο να πάρω την απόφαση για να έρθω εδώ».

Αναφορικά με την πορεία της ομάδας μας μέχρι τώρα και μετά από εκείνο το αρνητικό σερί, είπε ότι «το παιχνίδι με την Πάφο ήταν και η πρώτη μας ήττα για την χρονιά και μετά ίσως χάσαμε λίγο την αυτοσυγκέντρωσή μας αλλά αυτό που έχει πραγματική σημασία αυτή τη στιγμή είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα».

«Βρεθήκαμε μαζί οι παίκτες και είπαμε ‘αρκετά ως εδώ. Δεν είναι αυτός ο Απόλλωνας που πρέπει να είναι. Δεν είμαστε σαν παίκτες ατομικά αλλά και σαν ομάδα, εκεί που έπρεπε να βρισκόμαστε’», συμπλήρωσε.

Για το τι άλλαξε με τον Άγγελο Τσολάκη στον πάγκο της ομάδας μας, είπε ότι «όταν έχεις στιγμές στις οποίες είσαι στα κάτω σου, είναι καλό να έχεις κάποιον που γνωρίζει την ομάδα, που γνωρίζει τι σημαίνει να είσαι ποδοσφαιριστής. Και επειδή τα έχει και τα δύο ο κ. Τσολάκης, μας βοήθησε να ανεβάσουμε το ηθικό μας, να είμαστε ενθουσιασμένοι ξανά στο να παίζουμε ποδόσφαιρο και να συνειδητοποιήσουμε ότι παίζουμε για τον Απόλλωνα, κάτι το οποίο είναι πολύ τιμητικό για εμάς».

Σε κάθε παιχνίδι νιώθουμε λίγη πίεση, ο Απόλλωνας είναι μεγάλη ομάδα και υπάρχει αυτή η πίεση. Αλλά είναι καλή πίεση αυτό που νιώθουμε, δεν είναι κάτι που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε.

Αναζητούσα μία ομάδα στην οποία θα αγωνιζόμουν περισσότερα λεπτά σε σχέση με την προηγούμενή μου ομάδα και ο Απόλλωνας ήρθε σε εμένα και ήθελε να με αποκτήσει. Μου εξήγησαν ποιο ήταν το πλάνο τους για την χρονιά, μου άρεσαν αυτά που μου είπαν οι άνθρωποι της ομάδας και έτσι πήρα την απόφαση να έρθω.

Ρώτησα πολλά για το πρωτάθλημα εδώ, μίλησα ακόμη και με κάποιους πρώην ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα και η αλήθεια είναι ότι με βοήθησαν πολύ στο να πάρω την απόφαση για να έρθω εδώ.

Έχει το δικό του ταξίδι στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή ο Ιωάννης Πίττας, όπως έχω και εγώ το δικό μου ταξίδι τώρα στον Απόλλωνα.

Μου αρέσει που υπάρχουν 6-7 ομάδες που είναι σε πολύ καλό επίπεδο, που είναι ισοδύναμες μεταξύ τους. Μπορείς να περάσεις ένα μήνα παίζοντας το ένα ντέρμπι μετά το άλλο και αυτό είναι κάτι το πολύ καλό γιατί ζούμε για τα μεγάλα παιχνίδια, μας αρέσουν τα μεγάλα παιχνίδια.

Ο Μπρούνο Φερνάντες μου είπε πει να κάνω ότι καλύτερο μπορώ αλλά να είμαι χαρούμενος όταν το κάνω. Επειδή η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή είναι σύντομη και αν ζεις δυστυχισμένος στο ποδόσφαιρο, δεν θα έχεις μία καλή ζωή. Πρέπει να είσαι χαρούμενος για να μπορείς να επιτύχεις.

Ο Ματιέ με την κάθε ευκαιρία που βρίσκει προσπαθεί να μας βοηθήσει για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα. Έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και προσπαθεί να περάσει σε εμάς τις γνώσεις που απέκτησε τόσα χρόνια στο γήπεδο.

Όλες οι ομάδες σε μία χρονιά θα έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Αν μπορώ να το πω αυτό, είναι καλό που συνέβη τώρα και όχι στο τέλος της χρονιάς όπου η πίεση των παιχνιδιών είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Σίγουρα ο Απόλλωνας θα έπρεπε να ήταν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Χάσαμε βαθμούς σε παιχνίδια που δεν έπρεπε να χάσουμε με βάση την απόδοσή μας.

Το παιχνίδι με την Πάφο ήταν και η πρώτη μας ήττα για την χρονιά και μετά ίσως χάσαμε λίγο την αυτοσυγκέντρωσή μας αλλά αυτό που έχει πραγματική σημασία αυτή τη στιγμή είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα.

Βρεθήκαμε μαζί οι παίκτες και είπαμε ‘αρκετά ως εδώ. Δεν είναι αυτός ο Απόλλωνας που πρέπει να είναι. Δεν είμαστε σαν παίκτες ατομικά αλλά και σαν ομάδα, εκεί που έπρεπε να βρισκόμαστε’.

Όταν έχεις στιγμές στις οποίες είσαι στα κάτω σου, είναι καλό να έχεις κάποιον που γνωρίζει την ομάδα, που γνωρίζει τι σημαίνει να είσαι ποδοσφαιριστής. Και επειδή τα έχει και τα δύο ο κ. Τσολάκης, μας βοήθησε να ανεβάσουμε το ηθικό μας, να είμαστε ενθουσιασμένοι ξανά στο να παίζουμε ποδόσφαιρο και να συνειδητοποιήσουμε ότι παίζουμε για τον Απόλλωνα, κάτι το οποίο είναι πολύ τιμητικό για εμάς.