18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κομβικό το σημερινό ντέρμπι για το ΑΠΟΕΛ. Με υποχρεωτικές αλλαγές  το σχήμα του Σα Πίντο

Κομβικό το σημερινό ντέρμπι για το ΑΠΟΕΛ. Με υποχρεωτικές αλλαγές  το σχήμα του Σα Πίντο

By on 2 Ιανουαρίου, 2024 0 348 Views

Δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί σαν κομβικό το ντέρμπι με τον Απόλλωνα για το ΑΠΟΕΛ που πάει στη Λεμεσό με σημαντικές απουσίες στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο υπάρχουν επιλογές και εδώ θα κριθεί και το βάθος στο ρόστερ των πρωτοπόρων. Στη μεσαία γραμμή υπάρχουν ερωτηματικά για τους παίκτες που θα κληθούν να καλύψουν τις απουσίες αλλά ο Σα Πίντο έχει αρκετές επιλογές για να βρει τις λύσεις. Με νίκη το ΑΠΟΕΛ θα εδραιώσει την θέση του στην κορυφή έχοντας στη συνέχεια άλλο ένα ντέρμπι με την Ανόρθωση πριν αρχίσει μια σειρά αγώνων με προϋποθέσεις για σερί επιτυχιών. Τυχόν απώλειες δεν του στερούν την κορυφή αλλά επιτρέπει στους διώκτες του να πλησιάσουν και να του βάλουν πίεση.

Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, είναι μεν στα καλύτερα τους, δείχνοντας τεράστια ικανότητα στο να παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν, αυτή τη φορά όμως το έργο τους γίνεται δυσκολότερο για δύο σημαντικούς λόγους. Πρώτο οι σημαντικές απουσίες που έχουν, καθώς πάνε στη Λεμεσό χωρίς βασικά γρανάζια, με ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν σημαντικές μονάδες στη μέχρι τώρα πορεία και δεύτερο γιατί θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα που τη συνοδεύει το άγνωστο και το απρόβλεπτο, από τη στιγμή που ο Απόλλωνας θα έχει νέο προπονητή στον πάγκο και είναι διψασμένος για μια μεγάλη επιτυχία που θα τον ξαναβάλει στη μάχη της εξάδας με αξιώσεις.

Ο Κρέσπο έλειψε και στα προηγούμενα ματς και θα είναι εκτός για το επόμενο διάστημα λόγω του τραυματισμού του, ενώ η απουσία και του τιμωρημένου Πέτροβιτς δημιουργεί θέμα για το κέντρο της άμυνας. Ο Ντβάλι πάλι θα είναι βασικός όπως και με την Ομόνοια και θα επιστρατευτεί ο Ματέο Σούσιτς για να αποτελέσει τον παρτενέρ του, όπως έκανε και με την Πάφο, όταν έπαιξε στο κέντρο της άμυνας. Στα αμυντικά άκρα θα αγωνιστούν οι Τσέπακ και Χέφτε Βιτάλ και είναι «κλειδί» για τη λειτουργία της ομάδας να υπάρξει σωστή ισορροπία στα αμυντικά και επιθετικά καθήκοντα των ακραίων αμυντικών.

Απ’ εκεί και πέρα, ο «γρίφος» έχει να κάνει και με τη μεσαία γραμμή, εκεί όπου οι απουσίες του τιμωρημένου Βιγιαφάνες και του Ντάλσιο δημιουργούν θέμα. Ο Σαρφό θα επιστρέψει μετά από ένα μήνα στην ενδεκάδα, σίγουρη θέση έχει και ο Κονσταντίνοφ και απ’ εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά σενάρια, με τους Σατσιά, Πολυκάρπου, Ντονγκαλά και Γαβριήλ να διεκδικούν μια θέση και αναλόγως θα καθοριστεί και το ποια θα είναι η επιθετική τριάδα.

Ο Κβιλιτάια θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, ο Μαρκίνιος στο ένα άκρο και ο Ντονγκαλά στο άλλο, αν δεν επιστρατευτεί για να δώσει λύση στον κεντρικό άξονα. Πιθανότητες να πάρει θέση στην ενδεκάδα έχει και ο Τάσος Δώνης.

Κάτω από τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν, το σημερινό ντέρμπι αποτελεί το μεγαλύτερο τεστ χαρακτήρα και βάθους για το ΑΠΟΕΛ που αν καταφέρει να φύγει από το Αλφαμέγα χωρίς απώλειες θα κάνει άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την προσπάθεια υλοποίησης του στόχου για κατάκτηση του πρωταθλήματος.