18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στο 96΄ έσωσε το βαθμό το ΑΠΟΕΛ.Ο Απόλλωνας προηγήθηκε 2-0 αλλά δεν άντεξε την πίεση των φιλοξενουμένων στο β΄ημίχρονο

Στο 96΄ έσωσε το βαθμό το ΑΠΟΕΛ.Ο Απόλλωνας προηγήθηκε 2-0 αλλά δεν άντεξε την πίεση των φιλοξενουμένων στο β΄ημίχρονο

By on 2 Ιανουαρίου, 2024 0 363 Views

Πολύ μεγάλο παιχνίδι στη Λεμεσό με Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ να μένουν στο 2-2. Προηγήθηκε με 2-0 ο Απόλλωνας στο πρώτο ημίχρονο, ισοφάρισε το ΑΠΟΕΛ με τέρματα στην αρχή και τέλος της επανάληψης!

Ο Απόλλωνας εκμεταλλεύτηκε ένα εξαιρετικό πεντάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο, με τον Κολ στο 32’ να ανοίγει το σκορ σε κενή εστία μετά από λάθος του Μπέλετς και στο 36’ ο Εκπολό με κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε σε 2-1 στο 47’ με τον Μαρκίνιος, είχε και κάποιες άλλες ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης πιο νωρίς.

Ένα τέρμα που ήρθε στο 90’+6 με κεφαλιά του Κβιλιτάια μετά από εκτέλεση φάουλ του Δώνη και πρώτη κεφαλιά του Ντβάλι.Όπως εξελίχθηκε ο αγώνας για το ΑΠΟΕΛ ο βαθμός στο λεπτό που ήρθε το 2-2,είναι πολύτιμος και σημαντικός στη κούρσα του πρωταθλήματος.

Πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να μπορεί να επιβάλει το ρυθμό της, σε ένα παιχνίδι περισσότερο κέντρου που έλειπαν οι φάσεις.

Ενδεικτικό είναι ότι το πρώτο 25λεπτο πέρασε χωρίς καμία τελική από τις δύο ομάδες, με Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ να προσέχουν περισσότερο μεσοαμυντικά και να μην μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στο αντίπαλο μισό.

Η πρώτη φάση ήρθε στο 25’ και μάλιστα ήταν τεράστια. Ο Σαρφό από δεξιά έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Σιέλβικ έβαλε το πόδι να απομακρύνει τη μπάλα αλλά την έστειλε προς την εστία της ομάδας του και ο Λέουβμπεργκ με φοβερή απόκρουση λίγο πριν τη γραμμή έσωσε το τέρμα.

Ο Απόλλωνας απείλησε για πρώτη φορά στο 30’ με μακρινό φάουλ του Βαλμπουενά αλλά ο Μπέλετς δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Δύο λεπτά αργότερα όμως οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μετά από τραγικό λάθος του Σλοβένου τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ. Ο Εντογκαλά γύρισε στον Μπέλετς, πήγε να διώξει αλλά βρήκε τον Κρμέτσικ μπροστά του και σε κενή εστία ο Κολ άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα!

Μάλιστα στο 35’ ο Απόλλωνας είχε τεράστια ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα. Ο Κρμέτσικ υποδέχθηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά έβγαλε εκπληκτικά σε κόρνερ ο Μπέλετς.

Ένα λεπτό αργότερα όμως οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους και πήραν τεράστιο προβάδισμα. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Εκπολό πήρε την καρφωτή κεφαλιά και έκανε το 2-0 για τον Απόλλωνα.

Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις φάσεις για να πετύχει ένα τέρμα. Μάλιστα στο 45+3 ο Βαλμπουενά πήγε να πετύχει ένα καταπληκτικό τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια αλλά ο Μπέλετς έβγαλε εξαιρετικά σε κόρνερ.

Ο Φιλιώτης ένα λεπτό αργότερα δοκίμασε κάτι πολύ φιλόδοξο με πολύ μακρινό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε απελπιστικά έξω.

Τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο ήταν για το ΑΠΟΕΛ στο 45’+5, με τον Κβιλιτάια να βγάζει την κάθετη πάσα στον Εντογκαλά, αλλά ο Λέουβενμπεργκ να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τη μπάλα.

Δεύτερο ημίχρονο

Το ΑΠΟΕΛ με αλλαγές διόρθωσε κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Α΄ημίχρονο και μπήκε πολύ επιθετικά με το καλημέρα της επανάληψης και μόλις στο 47’ μπήκε ξανά στο παιχνίδι! Ο Σαρφό έκανε σουτ ,κόντραρε η μπάλα και έφθασε στον Ντογκαλά που έστειλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μαρκίνιος αμαρκάριστος από τα αριστερά έκανε το πλασέ και από πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν τα δεδομένα! Στη φάση ο Σατσιάς ίσως να ήταν σε θέση οφσάιντ και προσπάθησε για κεφαλιά πριν φθάσει η μπάλα στον Μαρκίνιος που σκόραρε από κανοινική θέση ,μια φάση που δεν φάνηκε να ελέγχει το VAR αφού ο σκόρερ ήταν σε κανονική θέση.

Στο 52’ ο Κβιλιτάια έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα χτύπησε σε αμυνόμενο.

Το ΑΠΟΕΛ συνέχιζε να πιέζει για το τέρμα της ισοφάρισης και στο 58’ οι φιλοξενούμενοι έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Σαρφό έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά έξω. Δύο λεπτά αργότερα ο Κονσταντίνοφ πήρε την κεφαλιά, έπεσε και μπλόκαρε ο Λέουβενμπεργκ.

Σταδιακά έπεσε ο γρήγορος ρυθμός που είχε το ΑΠΟΕΛ στα πρώτα στάδια της επανάληψης με τον Απόλλωνα να κρατάει λίγο περισσότερο μπάλα αλλά την ίδια ώρα να μην μπορεί να φτιάξει φάσεις για ένα τρίτο τέρμα.

Στο 75’ μετά από ώρα είχαμε μία τεράστια φάση για το ΑΠΟΕΛ. Ο Ζέφτε έκανε την εκπληκτική ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και πήγε να βγάλει τη μπαλιά στον Κβιλιτάια που ήταν εντελώς μόνος αλλά έστειλε τη μπάλα στον Λέουβενμπεργκ!

Ο Απόλλωνας απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 83’. Γρήγορη αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, ο Βαλμπουενά έδωσε αριστερά στον Αμπντουραχίμι, έκανε το διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Ένα λεπτό αργότερα ο Σατσιάς πήρε τη μακρινή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά έξω.

Στο 90’+2 ο Δώνης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει μόλις δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι και να χάνει μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Στο 90’+6 όμως το ΑΠΟΕΛ έφερε το παιχνίδι στα ίσα! Φάουλ από τα αριστερά, πρώτη κεφαλιά από τον Ντβάλι, δεύτερη από τον Κβιλιτάια και 2-2 και να απομένουν άλλα τρία λεπτά για το παιχνίδι!

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι όμως, με το ΑΠΟΕΛ στο τέλος παίρνει ένα σημαντικό βαθμό και τον Απόλλωνα να μην μπορεί να πάρει τη νίκη που θα του έδινε τεράστια ψυχολογία για τη συνέχεια.

Στον Απόλλωνα εκφράζονται παράπονα από την διαιτησία ιδιαίτερα στη φάση του σοβαρού τραυματισμού του Σπόλιαριτς μετά από δυνατό πάτημα του Σαρφό ο οποίος αντίκρυσε κίτρινη κάρτα παρά τις διαμαρτυρίες του Απόλλωνα με το VAR συμφωνεί με τον διαιτητή.

ΑΠΟΛΛΩΝΛέουβενμπεργκ, Φιλιώτης, Εκπολό, Μαλεκκίδης, Σιέλβικ, Σπόλιαριτς (46′ Πέρετζ), Χάμπος, Κολ (70′ Αμπντουραχίμι), Βαλμπουενά (85′ Άδωνη), Μάρκες (80′ Νταρίκουα), Κρμέντσικ (85′ Κοστάκε).
Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Άδωνη, Τέκιε, Πέρετζ, Αμπντουραχίμι, Ποντικός, Νταρίκουα, Κοστάκε, Βάργκα. 

AΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεπάκ, Καραμανώλης (46′ Ζέφτε), Ντβάλι, Σούσιτς, Κοσταντίνοφ, Πολυκάρπου (46′ Σατσιάς), Σαρφό (78′ Γαβριήλ), Ντογκαλά (64′ Δώνης), Μαρκίνιος (88΄ Εφραίμ), Κβιλιτάια.
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κίττος, Ζέφτε, Εφραίμ, Φαουάζ, Γουΐλσον, Σατσιάς, Καττιρτζής, Γαβριήλ, Βρόντης, Δώνης. 

Στο όριο καρτών: Εκπολό, Χάμπος, Πέρετζ, Σαγκάλ (2), Νταρίκουα (5) / Τσεπάκ, Φαουάζ, Σατσιάς, Εφραίμ, Ντογκαλά (2), Μαρκίνιος (5).

ΣΚΟΡΕΡ: 31′ Κολ, 36′ Εκπολό/47′ Μαρκίνιος, 90+6′ Κβιλίτάια
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σπόλιαριτς, Κρμέμντσικ, Κολ/Σαρφό, Κβιλιτάια, Σατσιάς (3η), Μαρκίνιος (6η), Κοσταντινοφ