30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Γύρισε με δώρα ο Φράγκος, δύο γκολ και τρίποντο!Η Ν.Σαλαμίνα σε ριπλέι του πρώτου γύρου 3-2 τον Οθέλλο

Γύρισε με δώρα ο Φράγκος, δύο γκολ και τρίποντο!Η Ν.Σαλαμίνα σε ριπλέι του πρώτου γύρου 3-2 τον Οθέλλο

By on 7 Ιανουαρίου, 2024 0 389 Views

Η  Nέα Σαλαμίνα  ήταν η νικήτρια της… ματσάρας με τον Οθέλλο, επικρατώντας με 3-2 στο «Αμμόχωστος»(΄0πως και στον πρώτο γύρο) για τη 18η αγωνιστική με… σούπερ Φράγκο! Στο ντεμπούτο του στην επιστροφή του στην ομάδα της Αμμοχώστου, ο Κύπριος μέσος πέτυχε δύο γκολ και ήταν αυτός που… υπέγραψε τη σημαντική νίκη!
Ο Μιγκελίτο άνοιξε το σκορ στο 24’, με τον Ουεσλάτι να ισοφαρίζει στο 63’. Στο 76’ ο Φράγκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα για τους ερυθρόλευκους, με τον Ντούρις να ισοφαρίζει στο 82’ αλλά ο Φράγκος «χτύπησε» ξανά στο 84’, δίνοντας την υπερπολύτιμη νίκη στην ομάδα του!

Όλα τα λεφτά ήταν στο δεύτερο μέρος, διάστημα όπου είχαμε τέσσερα γκολ. Αρχικά ο Ουεσλάτι «απάντησε» στο 66΄ στο γκολ του Μιγκελίτο στο 24΄ ενώ ακολούθως σκόραρε με απευθείας φάουλ ο Φράγκος (76΄). Ο Ντούρις με προβολή από κοντά ωστόσο ισοφάρισε ξανά για την ομάδα της Αθηένου, που όμως στο 84΄ είδε ξανά τον Φράγκο να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι και να δίνει εν τέλει, τη μεγάλη νίκη στους τυπικά γηπεδούχους.

Ένα αποτέλεσμα που κρατά το συγκρότημα του Χριστόδουλου Χριστοδούλου σε πορεία εξάδας αφού βρίσκεται μεν στην 8η θέση με 28 βαθμούς αλλά έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει ενώ ο Οθέλλος έμεινε στους 13 βαθμούς.

Το ματς

Στο 23′ η Νέα Σαλαμίνα άνοιξε το σκορ με σουτ του Μιγκελίτο εντός περιοχής! Δέκα λεπτά αργότερα ένα ανάποδο σουτ του Μπεχεράνο κατέληξε άουτ. Στο 40′ ο Ουεσλάτι έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία για τον Οθέλλο. Το σουτ του κατέληξε άουτ. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Στο 47′ ο Οθέλλος έχασε την πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος. Ο Ουεσλάτι σούταρε, ο Μελισσάς μπλόκαρε.Τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ντούρις πέρασε άουτ. Η πίεση του Οθέλλου στο δεύτερο μέρος έφερε ”καρπούς”. Στο 65′ με σουτ του Ουεσλάτι έφερε το μάτς στα ίσα! Δύο λεπτά αργότερα ο Κονέ μπήκε στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ! Στο 72′ η κεφαλιά του Ντούρμισαι σταμάτησε στο δοκάρι!

Η Νέα Σαλαμίνα στο 77′ ξαναπήρε προβάδισμα στο σκορ με φαουλάρα του Φράγκου! Ο Κύπριος άσος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-1! Το προβάδισμα της Νέας Σαλαμίνας δεν κράτησε για πολύ. Στο 83′ ο Ντούρις με την επιστροφή του σκόραρε από κοντά και έκανε το 2-2!

Το μάτς πήρε ”τρελό” ρυθμό! Ο Φράγκος ένα λεπτό μετά την ισοφάριση του Οθέλλου με φοβερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2! Αυτή τη φορά η Νέα Σαλαμίνα κράτησε το υπέρ της προβάδισμα μέχρι το τέλος και πανηγύρισε έτσι την σημαντική αυτή νίκη!Την ίδια κατάληξη είχε και ο αγώνας του Α΄γύρου όπου η Ν.Σλαμίνα πήρ ετη νίκη με το ίδιο σκορ με γκολ στις καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι στο α’ ημίχρονο προκλήθηκε διακοπή έξι λεπτών (17’-23’), λόγω της παρεμπόδισης της τηλεοπτικής κάλυψης (ιδιαίτερα το VAR)του αγώνα από σημαίες που κρατούσαν φίλοι της Νέας Σαλαμίνας. Η παρέμβαση της διοίκησης της ομάδας έλυσε το πρόβλημα και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Λέουκο (46′ Κονατέ), Ντιακιτέ, Ντάτκοβιτς, Μπεχαράνο, Καρλίτος (60′ Φράγκος), Μιγκελίτο (68′ Γιάνγκα), Παπαγεωργίου (83′ Κορομά), Φερνάντες (60′ Κονέ), Ντουρμισάι.
Στον πάγκο: Κίσσας, Κατσικάς, Κονατέ, Κουζμάνοβιτς, Κονέ, Σπυριδάκης, Φράγκος, Χριστοδούλου, Γιάνγκα, Βίκτωρος, Κατσιάρης, Κορομά. 
ΟΘΕΛΛΟΣ: Παναγιώτου, Σταμούλης, Γιάνσεν, Ναρντίνι, Κυριάκου (64′ Ποπέσκου), Ράμος, Ανάνγκ (44′ Χριστοδούλου), Κόπας, Πιχ, Ουεσλάτι (86′ Σούτο), Ντούρις.
Στον πάγκο: Τζιακουρής, Ταουντούλ, Μαλλουρής, Χριστοδούλου, Σούτο, Σανγκαρέ, Ποπέσκου, Κατσιατής, Καστάνας, Πέρεθ, Χατζηπασχάλης, Ιωάννου. 

ΣΚΟΡΕΡ: 24′ Μιγκελίτο, 76′, 84′ Φράγκος / 63′ Ουεσλάτι, 82′ Ντούρις
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χριστοδούλου (3η), Σταμούλης, Ποπέσκου (3η), Ντούρις


Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Γιώργος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Manganiello Gian Luca
AVAR: Τσαμπαλάς Ανδρέας
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος