2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αυτός είναι ο Νταβίντ Γκαγιέγο…Με δική του σφραγίδα η φετινή Ανόρθωση και κύριος με ήθος!

Αυτός είναι ο Νταβίντ Γκαγιέγο…Με δική του σφραγίδα η φετινή Ανόρθωση και κύριος με ήθος!

By on 8 Ιανουαρίου, 2024 0 547 Views

Ο Ισπανός προπονητής της Ανόρθωσης Νταβίντ Γκαγιέγο δεν ξεχωρίζει μόνο για την προπονητική του αξία στο φετινό μας πρωτάθλημα. Απ όλους αναγνωρίζεται ότι έβαλε την σφραγίδα του στην Ανόρθωση και με το μικρότερο προϋπολογισμό της πρώτης εξάδας , με μικρό ρόστερ που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και την …τρέλα του Τσίκο κατάφερε να παρουσιάσει μια ομάδα πρωταγωνιστική. Έχασε μέχρι τέλους δυο από τους βασικούς παίκτες της άμυνας του Φερέρ και Γκαρσία, έχασε για ένα ολόκληρου γύρο τον καλύτερο του παίκτη ,τον Γκερέρο, έχασε για αρκετά παιχνίδια τους Ουαγκέ και Κάργα, τον Καστέλ τον Τσίκο και όμως η Ανόρθωση το Σάββατο έπαιξε στο ΓΣΠ ντέρμπι κορυφής απέναντι στο ΑΠΟΕΛ με υπερδιπλάσιο προϋπολογισμό και σαφώς ποιο πλούσιο ρόστερ σε ποιότητα και ποσότητα. Είναι αυτό που άλλαξε τα δεδομένα στο β΄ ημίχρονο.

Έχασε τον αγώνα στις λεπτομέρειες παίζοντας στα κρίσιμα τελευταία λεπτά με 10 παίκτες. Ναι δεν του βγήκαν οι αλλαγές αφού Γκερέρο και Μουσοντά  σε ένα αγώνα με κυρίαρχη την δύναμη δεν ήταν έτοιμοι να ανταποκριθούν αλλά και πάλι αν ο Τεχέρα δεν έπεφτε στην παγίδα των νεύρων το αποτέλεσμα πιθανότατα να ήταν διαφορετικό. Εκ των υστέρων κρίνοντας αν πρώτες αλλαγές ήταν Χρυσοστόμου και Παρούτης τα πράγματα ίσως να ήταν καλύτερα αλλά κανείς δεν μπορεί να κατακρίνει ένα προπονητή γιατί επέλεξε διαφορετικά και δεν του βγήκε.

 Αγωνιστικά λοιπόν ο Γκαγιέγο μέχρι τώρα έκανε πολύ καλή δουλειά και διαχείριση έτσι η Ανόρθωση είναι στα ψηλά ,πρωταγωνίστρια και ανταγωνιστική παρά τα οικονομικά της προβλήματα. Έκπληξη για τους περισσότερους αφού το καλοκαίρι ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό αν η Ανόρθωση θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση στην εξάδα, πόσο μάλλον τον τίτλο ή θέση στην Ευρώπη. Με τα σημερινά δεδομένα η Ανόρθωση χρειάζεται ενίσχυση για να μπορέσει να συνεχίσει και να αντέξει στην τελική ευθεία την ανταγωνιστική πορεία και τον έντονο συναγωνισμό στις ψηλές θέσεις. Η ήττα από το  ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ δεν είναι καταστροφή ούτε επηρεάζει τους στόχους της Ανόρθωσης. Πέραν από τον Μακούν στην άμυνα αν αποκτηθούν ακόμα 2-3 παίκτες στις θέσεις που ο Γκαγιέγο πιστεύει ότι χρειάζεται εναλλακτικές λύσεις η Ανόρθωση θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις την υλοποίηση του στόχους της που είναι  η έξοδος στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος ή του κυπέλλου.

Πέραν από τα καθαρά αγωνιστικά θέματα που κατατάσσουν τον Γκαγιέγο στους καλύτερους του πρωταθλήματος,ο προπονητής της Ανόρθωσης ξεχωρίζει και για το ύφος και το ήθος των δηλώσεων και αντιδράσεων του.

Πάντα κρατά χαμηλούς τόνους είτε μετά από νίκη είτε μετά από ήττες. Μετά την δύσκολη νίκη επί της Καρμιώτισσας 1-0 έδωσε συγχαρητήρια και εκθείασε  τον αντίπαλο για την προσπάθεια του και δεν μίλησε ούτε για σκληρό παιχνίδι ούτε για πάθος ούτε ευχήθηκε να παίζει η Καρμιώτισσα το ίδιο με όλους τους αντιπάλους. Στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ έζησε πολλά στον πάγκο αλλά δεν ασχολήθηκε στις δηλώσεις του,ούτε στην διάρκεια της ρίψης αντικειμένων ή ακούοντας υβρεολόγιο δεν κτυπούσε πάγκους-πινακίδες και δεν απειλούσε θεούς και δαίμονες…ούτε ορκιζόταν εκδίκηση.Δεν αντέδρασε προς την κερκίδα για να επιδεινώσει την κατάσταση φορτίζοντας περισσότερο την ένταση που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγούσε.

Δεν χρειάστηκαν άλλοι από τον πάγκο να τον συγκρατήσουν και να τον ηρεμήσουν,αντίθετα αυτός προσπαθούσε να τους συγκρατήσει και να ηρεμήσει,

Αυτός είναι ο κύριος Γκαγιέγο !