18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Κύπελλο Ελλάδας: Mεγάλα ντέρμπι,Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός το ΑΕΚ – Άρης στις πρώτες μάχες

Κύπελλο Ελλάδας: Mεγάλα ντέρμπι,Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός το ΑΕΚ – Άρης στις πρώτες μάχες

By on 10 Ιανουαρίου, 2024 0 367 Views

Τα πολυαναμενόμενα ντέρμπι του Κυπέλλου που είχαν αναβληθεί προσωρινά βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στο πρόγραμμα της Τετάρτης για τη διοργάνωση.

Το αγωνιστικό… μενού στη φάση των «16» του θεσμού του Κυπέλλου έχει τα μεγάλα ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και ΑΕΚ – Άρης. Για τη μεγάλη… μάχη της Λεωφόρου ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί χωρίς τον Μπαρτ Σένκεφελντ, καθώς ο Ολλανδός στόπερ έμεινε εκτός αποστολής. Στην τελευταία χρονικά προπόνηση θεραπεία ακολούθησαν οι Παλάσιος, Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν.

Για την 11άδα του Παναθηναϊκού προβάδισμα φαίνεται πως έχουν οι Λοντίγκιν, Χουάνκαρ, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Ζέκα ή Ρούμπεν, Βιλένα, Μπερνάρντ, Αϊτόρ, Μαντσίνι και ένας εκ των Σπόραρ ή Ιωαννίδη. Ο Ολυμπιακός από την άλλη αποστολή δεν ανακοίνωσε, κάτι που συνηθίζει ο κόουτς Καρβαλιάλ.

Ως προς τους 11 με τον Παναθηναϊκό σε για τον Ολυμπιακό πρώτο πλάνο είναι παίκτες όπως οι Ρίτσαρντς και Αλεξανδρόπουλος (και ίσως ο Ντόι για το κέντρο της άμυνας) σε επίπεδο διαφοροποιήσεων για άμυνα και άξονα. Άρα μία εκτίμηση 11άδας για το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (21.30 στη Λεωφόρο) είναι ως εξής: Πασχαλάκης – Ρίτσαρντς, Ντόι ή Μπιανκόν με Ρέτσο και Ροντινέι – Εσε και Αλεξανδρόπουλος – Φορτούνης, Ποντένσε και Μασούρας – Ναβάρο.

Στην ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα έχει εκ νέου τον Μάνταλο στη διάθεσή του ενώ εκτός παραμένουν και οι Μουκουντί, Ζίνι, Μοχαμάντι και Χατζισαφί που απουσιάζουν λόγω υποχρεώσεών τους με τις Εθνικές τους ομάδες για την τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής οι δύο πρώτοι και Ασίας οι ισάριθμοι τελευταίοι αντίστοιχα. Για την 11άδα αναμένεται rotation.

Στον Άρη στην αποστολή συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά ο νεαρός Θόδωρος Γιώργος Αγοραστός που στις 8 Γενάρη υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «Κίτρινους». Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Φραν Βέλεθ, Μπίργκερ Βερστράτε καθώς επίσης και οι Μάνου Γκαρία, Λούκας Ρουπ, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Τζόναταν Μενέντες, Ρόναλντ Ματαρίτα, Ντομαγκόι Πάβιτσιτς και Νταβίντ Μόμπερκ Κάρλσον. Οι τέσσερις τελευταίοι δεν συμπεριλαμβάνονται εξάλλου στο πλάνο του προπονητή τους και ήδη γίνεται προσπάθεια με σκοπό να αποδεσμευτούν από την ομάδα.

Στο πρόγραμμα της Τετάρτης υπάρχουν και δύο ρεβάνς της ίδιας φάσης. Το Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης και το Βόλος – ΠΑΟΚ. Στον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε 22 ποδοσφαιριστές στην αποστολή του, με τον Αντρέ Βιεϊρίνια να μένει εκτός. Ο Βόλος από την άλλη δεν ανακοίνωσε αποστολή.

Στον Αστέρα Τρίπολης ο Μίλαν Ράσταβατς θέλει να ξεκουράσει βασικούς ποδοσφαιριστές που έχουν επιβαρυνθεί και σε αυτό το πλαίσιο άφησε εκτός αποστολής τους Έρβιν Ζουκάνοβιτς, Χουάν Μουνάφο, Σον Γκος και Πέπε Καστάνιο. Από εκεί και πέρα δεν υπολογίζονται τόσο ο Χουλιάν Μπαρτόλο, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και «τρέχει» να προλάβει τον αγώνα με τον Βόλο (14/1, 17:30) στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» όσο και ο Σίτο, ο οποίος αποχώρησε από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα με χτύπημα στο στήθος.

Εκτός αυτού χωρίς τον Χατζηστραβό θα υποδεχθεί ο Πανσερραϊκός τον Αστέρα Τρίπολης, στη ρεβάνς του 2-0 που νίκησε τους Αρκάδες. Ο 25χρονος μέσος αποκόμισε ένα πρόβλημα τραυματισμού στο πρόσφατο 1-1 με την Κηφισιά και κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθεί και ενώ στο πλαίσιο του rotation εκτός έμεινε ο γκολκίπερ Χόβαν. Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν υπολογίζει και στους διεθνείς Μασαρίποφ,Ουεντραόγκο, ενώ για διάφορους λόγους εκτός έμειναν και οι Μπαϊροβιτς, Στίνα, Τσαγκαλίδης, Παπαβασιλείου, Ανάκογλου.

Σε επίπεδο δομής του Κυπέλλου στην 6η (όπου βρισκόμαστε δηλαδή), 7η και 8η Φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή δεν (υπέρ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι. Όσο για το γήπεδο του τελικού του Κυπέλλου αυτό θα γίνει γνωστό έως στις 20 Γενάρη.

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16»

Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός 0-2

Παναιτωλικός – Athens Kallithea FC 3-2

ΑΕΛ – Ατρόμητος 1-1

ΟΦΗ – Κηφισιά 3-1

Λεβαδειακός – Νίκη Βόλου 1-1

ΠΑΟΚ – Βόλος 1-0

10/01

19.30: ΑΕΚ – Άρης (COSMOTE SPORTS TV 2)

21.30: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (COSMOTE SPORTS TV 1)

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων της φάσης των «16»

10/01

15.00: Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTE SPORTS TV 1)

17.00: Βόλος – ΠΑΟΚ (COSMOTE SPORTS TV 3)

16/01

Ατρόμητος – ΑΕΛ

17/01

Athens Kallithea FC – Παναιτωλικός

Κηφισιά – ΟΦΗ

Άρης – ΑΕΚ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

18/01

Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός