17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΡΕΚΝΤΑΛ:Διαβουλεύσεις δυο βδομάδων και η επιτυχία Μπεργκ με έφεραν στην Ομόνοια

ΡΕΚΝΤΑΛ:Διαβουλεύσεις δυο βδομάδων και η επιτυχία Μπεργκ με έφεραν στην Ομόνοια

By on 11 Ιανουαρίου, 2024 0 344 Views

Λίγες ώρες πριν από την παρουσίαση του, ο νέος τεχνικός της Ομόνοιας ,Ο Νορβηγός Ρέκνταλ παραχώρησε δηλώσεις σε ΜΜΕ της πατρίδας του, σημειώνοντας πολλά και ενδιαφέροντα για τη συμφωνία των δύο πλευρών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Το πρώτο σχόλιο: «Ήταν μια εντελώς τρελή μέρα. Όσλο – Κοπεγχάγη – Βιέννη και μετά Λάρνακα. Ξύπνησα στις πέντε και μισή, μετά από δύο ώρες ύπνου και πιθανότατα θα είμαι στο κρεβάτι σύντομα μετά από πολλές συναντήσεις».

Για το στόχο του εξωτερικού: «Έχω πει από παλιά ότι είχαμε βάλει στόχο το εξωτερικό. Έχουμε δουλέψει σκληρά για αυτό. Έχουμε βρεθεί σε πολλούς κύκλους παρουσιάσεων με διάφορους συλλόγους το φθινόπωρο και πριν τα Χριστούγεννα».

Για το γεγονός ότι αρκετές Νορβηγικές ομάδες ήθελαν προπονητή σε αυτό το διάστημα αλλά δεν τον φώναξαν. Νιώθει αδικημένος; «Δεν ξέρω τι να πω. Είναι δύσκολο να απαντήσω. Οι σύλλογοι αναζητούν συγκεκριμένα προφίλ προπονητών. Είμαι λίγο έκπληκτος που δεν έχει υπάρξει κανένας νορβηγικός σύλλογος που να ενδιαφέρεται για μένα».

Πότε προέκυψε η επιλογή της Κύπρου; «Υπήρξαν αρκετές συναντήσεις τις τελευταίες δυο εβδομάδες και αυτό ήταν θετικό. Εκτός από τον αθλητικό διευθυντή, ήταν ο Γενικός διευθυντής στην εικόνα, αλλά και ο Πρόεδρος. Ήταν απλώς θέμα να πάρω την πρώτη πτήση για Κύπρο».

Αν μίλησε με Μπεργκ: «Δεν έχω καταφέρει να το κάνω αυτό. Αλλά θα το κάνω αυτό. Θα είναι σημαντικό να ακούσουμε τις εμπειρίες του. Έχει καλό όνομα εδώ κάτω. Ειδικά το γεγονός ότι οργάνωσε καλά την ομάδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έφεραν εμένα και τον Γκέιρ τώρα».

Γιατί είναι σωστή κίνηση η Ομόνοια: «Είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Κύπρο με πολύ κόσμο. Έχουν φιλοδοξίες για να παίξουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και παρόλο που βρίσκεται στην τέταρτη θέση, είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν μικρές διαφορές, όπως μπορείτε να δείτε από τον πίνακα».

Για τη δουλειά που τον περιμένει: «Το περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. Η πρώτη προπόνηση θα γίνει το πρωί της Πέμπτης (11/01) και την περιμένω. Τώρα απομένουν μερικές ημέρες μέχρι τον πρώτο αγώνα. Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Έχει περάσει πολύς χρόνος και σκέψη τώρα για το πώς θα ρυθμίσουμε τις υποχρεώσεις μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Για τον καιρό στην Κύπρο: «Ναι, θα παραλείψω τον Νορβηγικό χειμώνα. Δεν μου αρέσει πολύ το χιόνι και το κρύο. Ήταν συν 26 όταν απογειώθηκα με το αεροπλάνο στη Γκραν Κανάρια σε σύγκριση με μείον 26 στο Gardermoen την περασμένη εβδομάδα. Στο Χάμαρ είχε μείον 29. Πενήντα βαθμούς διαφορά. Τις τελευταίες μέρες τυλίγομαι σφιχτά για να μην κρυώσω και τα κατάφερα».