1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αντέχει ψηλά η Ανόρθωση.Με Γκασάμα ξανά, λύγισε την ΑΕΛ.Κρατα την 2η θέση και στο -2 από την κορυφή

Αντέχει ψηλά η Ανόρθωση.Με Γκασάμα ξανά, λύγισε την ΑΕΛ.Κρατα την 2η θέση και στο -2 από την κορυφή

By on 13 Ιανουαρίου, 2024 0 590 Views

Μια πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Ανόρθωση με τις πολλές απουσίες και κράτησε τη 2η θέση ενώ πλησίασε ξανά στους δύο βαθμούς την κορυφή. Η ομάδα της Αμμοχώστου-αν και δύσκολα- επικράτησε με με γκολ του Γκασαμα 1-0 της ΑΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την 19η αγωνιστική και πλέον κοιτάζει μόνο…την πρώτη θέση, μειώνοντας στο -2!
Στο α’ μέρος οι γηπεδούχοι είχαν μια φλύαρη κατοχή, με τους φιλοξενούμενους να είναι αυτοί που έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 31’, ο Μακρής έκανε το σουτ, ωστόσο, πέρασε μόλις έξω.
Στην επανάληψη, η «Κυρία» μπήκε…φορτσάτη και κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης με τον Γκασάμα. Στο 53’ ο Σενεγαλέζος στράικερ, δέχθηκε ωραία συρτή πάσα από τον Κορέια (ήταν ο κορυφαίος )και με πλασέ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 1-0.Πριν το γκολ ο ίδιος έχασε μια τεράστια ευκαιρία
Μετά από αυτή τη νίκη η Ανόρθωση ανέβηκε στους 40 βαθμούς και μείωσε στο -2 τη διαφορά της από την κορυφή και το ΑΠΟΕΛ, ενώ από την άλλη, η ΑΕΛ παρέμεινε στους 19 και την 9η θέση.
Με πολλές απουσίες στο κέντρο η Ανορθωση χρειάστηκε να δώσει μάχες και να ιδρώσει απέναντι σε μια καλή και παθιασμένη ΑΕΛ που στο Α ημίχρονο έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες .
Οι Χρυσοστόμου και Κικο πήγαν πολύ καλά στις θέσεις των Τεχερα και Τιουνέ Ο Κίκο μάλιστα έδωσε την έξυπνη μπαλιά στον Κορεια στη φάση του γκολ.Ο Γκερέρο έβγαλε το 90λεπτο αν και φάνηκε ανέτοιμος

Το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε χωρίς κάποια μεγάλη φάση. Η φιλοξενούμενη ομάδα με ωραίο σουτ του Μεντόζα στο ύψος τη περιοχής, έβαλε δύσκολα Αρμπολέδα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Ανόρθωση ήρθε στο 29ο λεπτό με τον Φερέιρα να αστοχεί από το ύψος της περιοχής, μετά από εξαιρετική επέλαση του Κορέια από τα αριστερά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για την προσφυγική ομάδα καθώς στο 50΄ μετά από γύρισμα του Καστέλ, το τελείωμα του Γκασάμα, έδιωξε ο Ολιβέιρα σε κόρνερ.

Στο 53ο λεπτό μετά από κάθετη του Κίκο στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ , ο Κορεία έδωσε πάσα πάρε-βάλε και ο Γκασάμα έγραψε το 1-0.

Ο διαιτητής στο 66΄ έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ αλλά έπειτα από παρέμβαση του VAR άλλαξε απόφαση καθώς η μπάλα χτύπησε στον ώμο και όχι στο χέρι του Κορέια.

Στο 78ο λεπτό μετά από άστοχη έξοδο του Αρμπολέδα, η μπάλα στρώθηκε στον Φιλίποβιτς που με πλασέ έστειλε την μπάλα λίγο έξω.


Επικίνδυνα μέτριος ο Σλοβένος διαιτητής που είχε καθαρό οπτικό πεδίο και έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι και τον έσωσε το VAR.Πολλα σφυρίγματα ,εύκολες κίτρινες και γενικά μέτρια η διαιτησία του

Ανόρθωση (Γκαγιέγο): Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Κορρέα, Μαρμούκ, Κορέια, Κίκο (75′ Ιωάννου), Χρυσοστόμου, Φερέιρα, Γκερέρο (90+1′ Αντωνίου), Καστέλ, Γκασάμα (75′ Γουαρίς)
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Κάργας, Τιουνέ, Μακούν, Παρούτης, Αντωνίου, Τζούλιου, Μουσοντά

ΑΕΛ (Κόσκελα): Oλιβέρια, Μαρς, Μπάστο, Φιλίποβιτς, Φραντζής (90′ Σωτηρίου), Μεντόγεβιτς (68′ Μπεραχίνο), Παπαφώτης, Μεντόζα (55′ Μορέιρα), Σρνιτς, Μόρσαϊ (55′ Γερολέμου), Μακρής (90′ Τσούκα)
Στον πάγκο: Ανέστης, Ανδρέου, Σιλβέστρος, Πέρεζ, Κολιάς, Νεοφύτου, Θεμιστοκλέους

Στο όριο καρτών: Αρμπολέδα, Κορέια, Τιουνέ, Παρούτης, Γουαρίς, Καστέλ (2), Τεχέρα (7) / Ολιβέιρα, Μπάστο, Μεντόγεβιτς, Παπαφώτης, Ανδρέου, Γερολέμου, Κα, Μακρής (2), Μεντόζα (5)

ΣΚΟΡΕΡ: Γκασάμα (53′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κίκο, Φερέιρα, Αρμπολέδα (3η) / Παπαφώτης (3η), Mαρς

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 7.500.

Διαιτητής: Obrenovic Rade
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Γιώργος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας