17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Eυκαιρία ή παγίδα για Ανόρθωση και Ομόνοια… (Η βαθμολογία μετά την ήττα του ΑΠΟΕΛ και τι θα κάνουν σήμερα οι διώκτες του. Η ΑΕΚ πλησίασε)

Eυκαιρία ή παγίδα για Ανόρθωση και Ομόνοια… (Η βαθμολογία μετά την ήττα του ΑΠΟΕΛ και τι θα κάνουν σήμερα οι διώκτες του. Η ΑΕΚ πλησίασε)

By on 13 Ιανουαρίου, 2024 0 445 Views

Με προσγείωση  του ΑΠΟΕΛ στο Δασάκι  άνοιξε η αυλαία της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta.Η μεγάλη έκπληξη του Εθνικού Άχνας δεν έδωσε μόνο βαθμολογική ανάσα και αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Μ. Σατσιά αλλά ήταν ένα δώρο στους διώκτες του ΑΠΟΕΛ που αν κερδίσουν τα παιχνίδια τους το Σ/Κ θα το πλησιάσουν και η μάχη του τίτλου θα πάρει ξανά νέα τροπή έστω και αν η ομάδα του Πίντο κρατά την κορυφή έχοντας το μαξιλαράκι της διαφοράς που δημιούργησε με το σερί επιτυχιών και ιδιαίτερα μα τα αποτελέσματα στα τρία προηγούμενα αποτελέσματα.

Η απρόσμενη ήττα  του ΑΠΟΕΛ δίνει την ευκαιρία στους υπόλοιπους να μειώσουν την διαφορά από την κορυφή και η πρώτη που το έκανε είναι η ΑΕΚ η οποία δυσκολεύτηκε μεν απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα που έμεινε νωρίς με 10 παίκτες αλλά έφυγε επιτέλους με διπλό φέτος από το «Αμμόχωστος», είναι μόνη στην 3η θέση της βαθμολογίας και έξι βαθμούς πλέον από την 1η θέση και ένα  από την 2η έχοντας φυσικά αγώνα περισσότερο.Ωστόσο το -6 από την κορυφή δεν είναι πολύ μακριά…

Σήμερα Ανόρθωση και Ομόνοια έχουν την ευκαιρία τους να πλησιάσουν την κορυφή και να αφήσουν πιο πίσω την ΑΕΚ και αύριο θα έχει την ευκαιρία της η Πάφος κόντρα στην ΑΕΖ ενώ ο Άρης θα συγκρουστεί με τον Απόλλωνα σε ένα ντέρμπι φωτιά και για τους δύο.

Σήμερα το πρόγραμμα θα ανοίξουν Καρμιώτισσα και Οθέλλος και η νίκη του Εθνικού τους έβαλε περισσότερη πίεση στη μάχη που δίνουν για να ξεφύγουν από την ζώνη κινδύνου.

Θα ακολουθήσει η Ομόνοια στον πρώτο αγώνα του νέου προπονητή της, και είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στην Δόξα ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής.

Με νίκη η Ομόνοια πλησιάζει ξανά στο -4 το ΑΠΟΕΛ και αναπτερώνει την αισιοδοξία για τον τίτλο. Η Δόξα από χαμένη…πήρε οξυγόνο και δεν έχει επιλογή. Σε κάθε αγώνα θα τα δίνει όλα για κέρδος για να πάει στη β΄ φάση με βάσιμε πιθανότητες σωτηρίας.

Η Ανόρθωση μετά την ήττα από το ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την ΑΕΛ και μόνο τη νίκη έχεις το μυαλό της που θα την κρατήσει στη 2η θέση και θα την ανεβάσει στο -2 από την κορυφή. Η ΑΕΛ δεν είναι στα καλύτερα της ωστόσο ψάχνει ένα καλό αποτέλεσμα που θα της δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια και δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ                    

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου

 Εθνικός Άχνας – ΑΠΟΕΛ 2-1

 Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΚ 0-1

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου

17:00 Οθέλλος – Καρμιώτισσα (Cytavision)

18:00 Ομόνοια – Δόξα (Primetel)

19:00 Ανόρθωση – ΑΕΛ(Cablenet)

Κυριακή, 14 Ιανουαρίου

16:00 Πάφος FC – ΑΕΖ (Cablenet)

19:00 Απόλλων – Άρης (Cytavision)

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το πρόγραμμα της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Coca – Cola και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου

19:00 Νέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ

19:00 Ομόνοια 29Μ – Ανόρθωση (ΓΣΠ)

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου

19:00 Εθνικός Άχνας – Άρης

19:00 ΑΕΚ – Οθέλλος Αθηαίνου

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου

19:00 ΑΕΖ – ΠΑΕΕΚ

19:00 Ολυμπιακός – Πάφος FC

19:00 Ομόνοια Λευκωσίας – Freedom24 ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα

Ο αγώνας του Απόλλωνα με την ΑΕΛ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου.

20η αγωνιστική

Σάββατο, 20 Ιανουαρίου

17:00 Δόξα Κατ – Απόλλων(Cytavision)

19:00 ΑΕΛ – Εθνικός Άχνας(Cytavision)

Κυριακή, 21 Ιανουαρίου

16:00 ΑΠΟΕΛ – Οθέλλος (Cablenet)

19:00 Καρμιώτισσα – Ν.Σαλαμίνα(Cablenet)

19:00 ΑΕΖ – Ομόνοια(Cytavision)

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου

19:00 Άρης – Ανόρθωση(Cytavision)

19:00 ΑΕΚ – Πάφος FC (Primetel)