28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Φορτσατος ο Απόλλωνας με τριάρα.Ζωντανη η ελπίδα για εξάδα,με ψυχολογία στο κύπελλο

Φορτσατος ο Απόλλωνας με τριάρα.Ζωντανη η ελπίδα για εξάδα,με ψυχολογία στο κύπελλο

By on 20 Ιανουαρίου, 2024 0 483 Views

Ο Απόλλωνας με όλη του την άνεση νίκησε 3-0 την Δόξα στην Περιστερώνα και πάει με καλή ψυχολογία στον «τελικό» με την ΑΕΛ την ερχόμενη Τετάρτη για τον θεσμό του κυπέλλου.

Mε τη νίκη αυτή η ομάδα της Λεμεσού έφθασε τους 32 βαθμούς, έχοντας απόσταση ακόμη από την πρώτη εξάδα (στους 36 η ΑΕΚ με αγώνα λιγότερο), ενώ η Δόξα παραμένει καθηλωμένη στην τελευταία θέση με 8 βαθμούς.

Τον δρόμο προς τη νίκη άνοιξε στο 17΄όταν μετά από κόρνερ η μπάλα έφθασε στον Μαλεκκίδη και με σουτ έστειλε τη μπάλα (κτύπησε και στον Σιέλη) στην εστία του Αντωνίου.

Στο 45’ με ένα εξαιρετικά πανέμορφο γκολ του Βαλμπουενά, με πλασέ έξω από την περιοχή, έγινε το 2-0. Οι «γαλάζιοι» πέτυχαν και τρίτο γκολ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μπανγκέγκα στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός να ανοίγει και λογαριασμό με τη φανέλα του Απόλλωνα, κάνοντας το 3-0.

ΔΟΞΑ: Αντωνίου, Τάντι (71′ Κυριάκου), Σιέλης (42′ Κυριάκου), Πούριτς, Αντωνιάδης, Ναμπί, Βελκόφσκι, Αλσέους (78′ Τραϊτσέφσκι), Προβυδάκης, Ασάντε (78′ Σκογκλούντ), Τρούγιτς

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Φιλιώτης, Εκπολό, Σιέλβικ, Μαλεκκίδης (62′ Άδωνης), Κολ (71′ Πεϊμπέρνς), Πέρετζ, Νταρίκουα, Βαλμπουενά (46΄Αρτεάν), Μάρκες (46′ Ποντικός), Μπαγκένγκα (77′ Σοφοκλέους)

ΣΚΟΡΕΡ: 17′ Μαλεκκίδης, 45′ Βαλμπουενά, 47′ Μπαγκένγκα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 64΄Προβυδάκης / 13′ Νταρίκουα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρυσοβαλάντης Θεουλή

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης

VAR: Αλεσάντρο Ντάντιτς

AVAR: Τεχράνυ Ανδρέας

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης