19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Φαράζ o λυτρωτής της ΑΕΚ που έκανε νέο άλμα στη βαθμολογία. Οπισθοχώρησε η Πάφος FC

Φαράζ o λυτρωτής της ΑΕΚ που έκανε νέο άλμα στη βαθμολογία. Οπισθοχώρησε η Πάφος FC

By on 22 Ιανουαρίου, 2024 0 393 Views

Η AEK  πήρε μεγάλη εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Πάφος FC και την προσπέρασε αφού ανέβηκε στους 39 βαθμούς με τους φιλοξενούμενους να μένουν στους 38. Ο Φαράζ στο 86’ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αφού σκόραρε και χάρισε στην ομάδα του ένα πολύτιμο τρίποντο.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ ανεβαίνει στους 39 βαθμούς, όσους έχει και η Ομόνοια.

Η Πάφος μένει στους 38 βαθμούς και πέφτει στην 6η θέση.

Α ΉΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 12ο λεπτό είχαμε την πρώτη καλή στιγμή με τον Ζάιρο να πιάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής και να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι. Ακολούθησαν στο επόμενο 10λεπτο μια άστοχη κεφαλιά του Σολ και ένα μακρινό-άστοχο σουτ του Ντράγκομιρ. Στο 39΄είχαμε την επόμενη καλή στιγμή, όταν ο Ντίμερς έπιασε ένα μακρινό σουτ με την μπάλα να αλλάζει πορεία και να πηγαίνει κόρνερ. 3 λεπτά μετά ο Ναμ έφυγε στην αντεπίθεση, πάτησε περιοχή, με το πλασέ του να περνά λίγο έξω. Στο 44΄ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Γκολντάρ έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στις καθυστερήσεις είχαμε την καλύτερη ευκαιρία με τον Τόνγκια να πατά περιοχή να κάνει το πλασέ από κοντά και να σημαδεύει τον Ίβουσιτς.

Β ΉΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 54΄η Πάφος με εξαιρετική αντεπίθεση βγήκε μπροστά ο Ζάιρο έδωσε στον Τάνκοβιτς, αυτός έκανε το πλασέ από καλή θέση αλλά ο Πίριτς έκανε σωτήρια επέμβαση. Στο 67΄ο Ικόκο σταμάτησε εξαιρετικά τον Σολ πριν τελειώσει την φάση μπροστά από τον Ίβουσιτς, όταν ο Ντίμερς έκανε έξυπνη κάθετη πάσα. Στο 74΄ο Πονς έκανε σκαφτή κεφαλιά με τον Ίβουσιτς να μαζεύει εύκολα, ενώ ένα λεπτό μετά ήταν σειρά του Πίριτς να πει όχι σε σουτ του Ζάιρο από κοντινή απόσταση.

Στο 84΄ο Γκάμα σύγκλινε, έκανε ένα καλό σουτ με την μπάλα να περνά μόλις έξω.

Ένα λεπτό μετά ο Φαράζ (που ήρθε από τον πάγκο) σε μια φάση διαρκείας, έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0!

ΑΕΚ: Πίριτς, Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Σάντσες (46′ Ντιουνκού), Λέδες, Πονς, Τόνγκια (82′ Μάμας), Γκιούρτσο (59′ Φαράζ), Ντίμερς (82′ Γκάμα), Σολ (72′ Σάντος).

Στον πάγκο: Ερέριν, Τούμπας, Τόμοβιτς, Κάσας, Τρισκόφσκι, Λόπες, Καποτύμ.

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Ικόκο, Κβίντα, Μελούσο (87′ Μπότσκαι), Γκολντάρ, Κανέ (61′ Μπρούνο), Ναμ, Βαλακάρι (80′ Νταλίνια), Ντράγκομιρ, Τάνοβιτς, Ζάιρο.

Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Μπρούνο, Μπότσκαι, Ρους, Αμπντουσαλάμοφ, Μιχαήλ, Τουμάσι, Ταβάρες.

ΓΚΟΛ: 86′ Φαράζ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σάντσες (3), Τόνγκια, Γκαρσία, Πονς (6)/ Μελούσο (3), Ικόκο.

ΘΕΑΤΕΣ: 3000-3300 περίπου.

Στο όριο των καρτών:

ΑΕΚ: Γκάμα, Σάντσες, Γκιούρτσο (2), Ντιουνκού, Πονς (5).

Πάφος FC: Μελούσο, Τάνκοβιτς, Πελάζιο (2), Μπότσκαι (5).

Διαιτητής: Sylwestrzak Damian Robert

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας