27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • KIKHΣ:Πλήγμα η απαγόρευση φιλοξενούμενων οπαδών.Σε αγώνες μικρών με μεγάλες ομάδες δεν γίνονται επεισόδια

KIKHΣ:Πλήγμα η απαγόρευση φιλοξενούμενων οπαδών.Σε αγώνες μικρών με μεγάλες ομάδες δεν γίνονται επεισόδια

By on 24 Ιανουαρίου, 2024 0 461 Views

Ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας Κίκης Φιλίππου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για την συνάντηση με την ΚΟΠ, το μέτρο απαγόρευσης ,μετακίνησης οπαδών, τον προπονητή Μαρίνο Σατσιά και το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Άρη.

Για την συνάντηση με την ηγεσία της ΚΟΠ: «Ήταν παρών και ο υπεύθυνος της διαιτησίας και ο υπεύθυνος του VΑR. Μας ανέλυσαν την δουλειά τους, έγινε ένας διάλογος και θεωρώ ότι ήταν μια πολύ καλή συνάντηση για να απαντηθούν κάποια ερωτήματα των παραγόντων. Θεωρώ ότι με την έλευση του VAR περιορίστηκαν τα μεγάλα λάθη αλλά δεν πρέπει να εφησυχαστούμε. Υπάρχουν αδυναμίες και έχουμε δεσμευτεί όλοι με την συμπεριφορά μας και την δουλειά να διορθωθούν. Συζητήσαμε και για το μέλλον της διαιτησίας. Μας εξήγησαν ότι γίνεται προσπάθεια να βγουν και άλλοι Κύπριοι διαιτητές ώστε να φτάσουμε σε ένα σημείο να προχωρήσουμε μόνο με Κύπριους.

Για την ώρα είναι αναγκαία η παρουσία ξένων διαιτητών: «Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και με 1-2 λάθη αλλοιώνονται αποτελέσματα. Αυτά θέλουμε να τα αποφύγουμε».

Για το θέμα της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών: «Είναι σοβαρό το θέμα και ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες ομάδες που περιμένουν κάποια έσοδα για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Κάποιες ομάδες δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. Τα έξοδα τρέχουν καθημερινά και είναι τα ίδια με τις μεγάλες ομάδες, δεν υπάρχουν διαφορές. Περιμένουμε τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες, σε αυτά τα ματς δεν υπάρχει βία και προσπαθούμε να δίνουμε όλες τις κερκίδες στον αντίπαλο για να έχουμε έσοδα. Αντίθετα οι μεγάλες ομάδες  χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς θα μπορούν να παίρνουν περισσότερο δικό τους κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια και τους συμφέρει».

Είναι πλήγμα δηλαδή για τις μικρομεσαίες ομάδες; «Βεβαίως είναι πλήγμα. Κάποιοι που θέλουν να δουν την ομάδα τους εκτός έδρας θα πρέπει έχουν την συγκεκριμένη πλατφόρμα στο σπίτι. Όλοι κερδίζουν εκτός από τις μικρομεσαίες ομάδες».

Τι σας είπε γι’ αυτό το θέμα ο πρόεδρος της ΚΟΠ; «Δεσμεύτηκε ότι θα το ξαναδούν όσον αφορά τα παιχνίδια μεγάλων ομάδων με μικρές ομάδες. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι σε αυτά τα παιχνίδια που γίνονται επεισόδια».

Για την πορεία του Εθνικού: «Φτιάξαμε μια ανταγωνιστική ομάδα που παλεύει κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Μπορούσαμε και καλύτερα. Είχαμε κάποια ατυχή αποτελέσματα, σε κάποια ματς ισοφαριστήκαμε στο τελευταίο λεπτό, σε άλλα χάσαμε στο τελευταίο λεπτό. Είμαστε η μόνη ομάδα που σε τέσσερα παιχνίδια παίξαμε με δέκα ποδοσφαιριστές. Αυτά επηρέασαν την ομάδα αλλά είναι ανταγωνιστική η ομάδα και θα το παλέψουμε μέχρι τέλους. Ερχόμενοι από την β’ κατηγορία στόχος ήταν οι παραμονή και όλοι πιστεύουμε ότι στο τέλος θα υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

Το προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν διάφορα πράγματα για το θέμα προπονητή αλλά δεν υπάρχει κάτι: «Τα διάφορα δεν ακούστηκαν από πλευράς Εθνικού. Ουδέποτε χρειάστηκε αν πούμε ότι τον στηρίζουμε. Ο προπονητής είναι εκεί και τον πιστεύουμε, ποτέ δεν τον αμφισβητήσαμε. Κανείς από το δ.σ. δεν αμφισβήτησε τον προπονητή και προχωράμε μέχρι τέλους».

Για την κατάσταση του γηπέδου μετά τις βροχές: «Φέτος δεν είχαμε βροχές και ήταν ευεργετικές για τους γεωργούς αυτές που ήρθαν και τους σκεφτόμαστε και αυτούς. Μας τα έριξε την προηγούμενη εβδομάδα την ημέρα του αγώνα. Τώρα είμαστε καλά. Αν δεν έχουμε πολλές βροχές αύριο θα είναι μια χαρά το γήπεδο».

Για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Άρη: «Είμαι από αυτούς που λένε ότι ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, κερδίζει με πολλές απουσίες και θα είναι δύσκολο για εμάς. Δεν θα υψώσουμε λευκή σημαία, έχουμε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας και θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι. Εύχομαι να έχουμε καλή απόδοση».

Για τον Μάριο Ηλία: «Είναι αναγκαίος για τον Εθνικό, γνωρίζουμε όλοι τα προσόντα του. Δεν είχαμε πρόταση από κανέναν».