28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ:Έγινε εξονυχιστικός έλεγχος αλλά αυτά τα αντικείμενα εισέρχονται με άλλους τρόπους στα γήπεδα(τραυματίστηκαν μια 41χρονη γυναίκα και ένα μικρό κορίτσι)

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ:Έγινε εξονυχιστικός έλεγχος αλλά αυτά τα αντικείμενα εισέρχονται με άλλους τρόπους στα γήπεδα(τραυματίστηκαν μια 41χρονη γυναίκα και ένα μικρό κορίτσι)

By on 25 Ιανουαρίου, 2024 0 836 Views

Δηλώσεις στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ έκανε ο εκ. τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου για τα επεισόδια στο Αλφαμέγα.

Πώς πέρασαν κροτίδες και φωτοβολίδες: Οι έλεγχοι υπήρχαν στις εισόδους, περνούν με άλλους τρόπους. Πρέπει να αντιληφθούν οι φίλαθλοι αυτοί, ότι πρέπει να σταματήσει. Γίνονταν έλεγχοι, θα έπρεπε να μπουν στο στάδιο τουλάχιστον 45 λεπτά νωρίτερα ακριβώς για να γίνει αυτός ο έλεγχος. Έχουμε δει και στο ΓΣΠ τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά και στο Αλφαμέγα, τον περασμένο χρόνο, όπου είχαμε εντοπίσει κρυμμένα σε χώρους των σταδίων μεγάλες ποσότητες τέτοιων αντικειμένων. Είχαμε προβεί και σε συλλήψεις. Όπως φαίνεται αυτοί είναι οι τρόποι να εισάγουν αυτά τα αντικείμενα στα στάδια. Υπάρχουν κροτίδες που έχουν το μέγεθος ενός δαχτύλου και να διέφυγαν της προσοχής της Αστυνομίας γιατί τα κρύβουν σε απόκρυφα μέρη. Θα καταντήσουμε να τοποθετήσουμε και παραβάν για να γίνονται τέτοιοι εξονυχιστικοί έλεγχοι… Επαναλαμβάνω, τα μεγάλα αντικείμενα και τα πυροτεχνήματα εμείς ξέρουμε και πιστεύουμε ότι δεν εισέρχονται από τις εισόδους Για αυτό έθεσα και τα δύο παραδείγματα, κρύβουν αυτά τα αντικείμενα από προηγούμενες μέρες. Ίσως να περνούν και από παράγοντες και οπαδούς, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αυτό θα πρέπει να το τεκμηριώσουμε. Είχαν γίνει και συλλήψεις σε προηγούμενες περιπτώσεις και ήταν οπαδοί, φίλαθλοι και κάποια άλλα πρόσωπα, δεν θα φωτογραφίσουμε άτομα αυτή τη στιγμή, διερευνώνται οι υποθέσεις και καταχωρήθηκαν στο Δικαστήριο.

Όσο αφορά τη χθεσινή περίπτωση, διερευνάται πως πέρασαν τα αντικείμενα αυτά μέσα στο γήπεδο”.

Κάποιοι τους βοηθούν: “Προφανώς” απάντησε ο Εκ. Τύπου και συνέχισε “σίγουρα δεν είναι ανοιχτά τα στάδια, κάποια άτομα εισέρχονται στα στάδια αυτά είτε για συντήρηση των γηπέδων είτε για προπονήσεις είτε για οτιδήποτε άλλο”.

“Ήταν μεγάλος ο αριθμός της αστυνομικής δύναμης, υπήρχαν από όλες τις πόλεις και τις αστυνομικές διευθύνσεις. Τα επεισόδια ξεκίνησαν πριν την έναρξη του αγώνα. Επενέβη και ο Αίαντας, μετά ακολούθησαν όσα ακολούθησαν εντός γηπέδου. Λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας, οπαδοί και των δύο ομάδων εισήλθαν στο στάδιο και βρίσκονταν εξωτερικά δυνάμεις για πρόληψη επεισοδίων. Το τι ακολούθησε με τη χρήση επικίνδυνων αντικειμένων, ειδοποιήθηκε ο διαιτητής για το τι είχε προηγηθεί. Στη συνέχεια αποφασίστηκε να διακόψει τον αγώνα λόγω επικινδυνότητας και λόγω μη επαρκής αστυνόμευσης από τον υπεύθυνος ασφαλείας (τον αξιωματικό της Αστυνομίας). Για εμάς προέχει η ασφάλεια των πολιτών. Είχαμε μικροτραυματισμούς, μιας γυναίκας 41 ετών και ενός μικρού κοριτσιού. Προς το παρόν δεν έγινε σύλληψη, φορούσαν κουκούλες αλλά έχουμε υλικό”.

Για την αναβολή αφού ουσιαστικά ο αγώνας δεν ξεκίνησε ποτέ: “Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είχε επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο αξιωματικό της Αστυνομίας στο στάδιο και ρώτησε κατά πόσο βάσει δεδομένων υπήρχε υπηρεσιακή δυνατότητα από την Αστυνομία να παρέχει ασφάλεια. Όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα, δεν υπήρχε επαρκής αστυνόμευση, με αποτέλεσμα να αναβληθεί ο αγώνας”.